Meillä jokaisella on oikeus tuntea. Tuntemuksesi ei tarvitse miellyttää muita.

Oletko valmis?


Luulen aika vahvasti ettei monikaan pidä tekemistäni mielenmaisema videoista.

Ei pidäkään tykätä.

Hörhöilyä, tuskaista mielenmaisemaa, ei yleensä minun tapaistani jne. Mitä sitten? Luulenpa tietäväni etten koe asioita tällä tavalla yksin. 

Muutin 15.10.23 sivun nimen "Jos ei ole töitä. Mietteitä joita työtön voi tuntea"  nimeksi "Työttömän tai duunarin mielenmaisemaa". Ajattelin tälle sivulle koota kaikenlaisia mielenmaisemia sekä ajatuksia. Sivun sisällön ei missään tapauksessa ole miellyttää kaikkia. Sisältö saattaa auheuttaa jopa närkästystä jolloin voin olla jotenkin mielissäni että olen onnistunut. Muutin samalla sivun sisällön sijainti kategoriaa enemmän funtsinnan puolelle työnhaun tai yrittäjyyden puolelta.

Tarkoitus ei ole halventaa ketään tai osoitella sormella. Ennemminkin tarkoitus on herättää ajatuksia. Meillä jokaisella on oikeus omiin ajatuksiin sekä mielipiteisiin.  Lisäilenkin aina sivun loppuun uudempia mielenmaisemia ironiaa tai ja satiiria unohtamatta.
Oletko koskaan?

Onko sinulla minkäänlaista aavistusta mille tuntuu kun on työtön?

Kuulutko sinäkin paskanpuhujiin niihin jotka huutelevat työttömän korvaan "mene töihin" ymmärtämättä tuon taivaallista todellisuudesta joka työtöntä koskee ?

Tiedän sen että jos et ole koskaan joutunut miettimään työllisyysasioita omalta kohdaltasi, sinulla ei ole aikaa minunlaisilleni. Tiedän senkin ettet välitä paskaakaan miten muilla menee. Ymmärrän senkin ettet välttämättä tiedä tai ymmärrä sahaavasi omaa oksaa jolla istut.

Mutta toivon sinun pysähtyvän edes joskus miettimään. Mitä jos sinä joutuisitkin miettimään asioita toiselta kantilta. Tiedän ettei kaikkien ymmärrys, eikä käsityskyky riitä oivaltamaan että sama voisi osua omalle kohdalle. 

Onko sinun ohjeesi "Ryhdy yrittäjäksi" ? ja josset yrittäjänä itse pysty itseäsi työllistämään ja et itse maksaisi itsellesi palkkaa, niin miksi jonkun muun pitäisi se tehdä? Tai jotain yhtä typerää ? Väiitäen että tuohon kun keksii vastauksen, huomaa, että kyse ei olekaan iästä tai työpaikoista millään tavalla, vaan ihan muista asioista, jotka naamioidaan "ikärasismiksi" tai työpaikkojen vähäisyydeksi.  Et siis taida olla tästä todellisuudesta.

Minä tiedän mille tuntuu puhua kuuroille korville, minä tiedän mille tuntuu kun asia ei kenellekkään kuulu.
Minä olen kuin muut olematta yhtään samanlainen, mutta kuitenkin samassa veneessä.
Mille sinusta tuntuu, puhutko kokemuksesta vai luuletko puhuvasi niin kuin tietäisit.
Kuuntele mitä sinä itse vastaisit 

 

 Tunnetko ketään joka pohtii työttömyyttään päivästä toiseen? Minä tunnen.

Oletko työttömänä sivusta seuraaja?  Soiko sinun päässäsi ilkkuvat sanat?

 Ostovoimaa sekä työolosuhteita heikentämälläkö työllisyys sekä talous kohenee? Mieti!

Työttömän elämää. Pitkä piinaava odotus, tyhjän päällä oleminen. Turhaa työnhakua, turhautumista, epätoivoa. Päivät menevät kituuttaen. Odotus siitä mitä on edessä on pelottavaa. Et voi käsittää miten hallituksen ajamat uudistukset muka lisäisivät työllistymistäsi. Osallistus keskusteluihin josta saat kuraa niskaasi. Olet hylkiö. Kuulet ilkkuvia kannanottoja. Olosi vaan pahenee.

Mitä mieltä sinä olet tämänhetkisen hallituksen hallitusohjelmasta. Osasitko arvata minkälainen siitä tulisi, tai lopulta muodostuu käytännön tasolla? Mikä on sinun näkemyksesi siitä miten saamme hyvinvointivaltion säilytettyä, tai mikä ylipäänä on mielestasi hyvinvointivaltion tunnusmerkistö?

Kurjuuden maksimointi tavoitteena

Video on sisällöltään siinä mielessä täysin fiktiivinen ettei siinä esiinny muita oikeita esiintyjiä kuin minä, eikä kaikki sanomanikaan ole täysin todenperäistä.

Työtön on yhteiskunnan syöpä (18.3.2024 )

videon linkki https://youtu.be/wWFqxcj6ExE

 Todella isot leikkaukset

https://www.sak.fi/ajankohtaista/uutiset/sak-ja-perhejarjestot-leikkausten-vaikutus-katastrofaalinen-pienituloisille-yhden-vanhemman-perheille?fbclid=IwAR26DwaqHH7DESZIzLmXSvC9gu5E4YNkCh9ZDNBVSIwRR3XvOH0VXMfreas