Enemmän töitä, ei vähemmän! Painava syy tehdä työtä! ( ja muuta paskaa )

No nyt se on totta.

( Piruilua ja satiiria ja osa niin perkeleen täyttä totta )

Jos joku irroittaa tästä artikkelista jonkun lauseen tai osan kertomatta mikä artikkelin sisältö on kokonaisuudessaan, on alkanut toteuttaa minun näkemykseni mukaan hallituksen uudistamispolitiikkaa liian omaehtoisesti. Tästä tulen suuttumaan. Olen jo muutenkin niin suuren tuohtumuksen vallassa etten ota vastuuta kirjoituksestani. Lue siis omalla vastuullasi, äläkä ala valittamaan lukemaasi.purrapuinyrkkia

Tästä noustaan vain työllä. Toistetaan vain työllä!

Lohduksi työttömille on Riikka kirjoittanut: "Hallitus tekee työpaikkoja lisääviä uudistuksia, jotta pelastaisimme hyvinvointimme. ja kuten kuuluu sanonnoissa hokea, Toistetaan: jotta pelastaisimme hyvinvointimme."

Parempiosaisten hyvinvointi on suuressa vaarassa vaipua rahvaan kanssa samoihin alempiin tasoihin. Nyt on pakko tehdä uudistuksia joilla saamme kaikille töitä.

Köyhyyden vähentäminen on hyvinvointivaltion keskeisimpiä tehtäviä.

On aivan selvää että köyhät sekä työttömät sun muut hylkiöt ovat melkoinen taakka hyvinvointivaltiolle. Tästä syystä köyhien määrää on vähennettävä. Lukumääräisesti laskien helpompi onkin juuri alkaa leikata terveydenhoidosta, vanhusten palveluista ja kaikkien lääkekorvauksista. Tällä saadaan aikaan varmasti myös näkyviä tuloksia aikaiseksi mittavien säästöjen lisäksi. Joskus kauan sitten vanhanaikaisesti tällainen hylkiöiden ryhmät laitetiin jonoon kävelemään josta poimittiin työkykyiset erikseen. Nyt nykyaikana köyhistä on helppo poimia sopivat työkykyiset muilla menetelmillä. Byrokratia, sekä lainsäädäntö jakaa näppärästi erilleen ne joita voi alkaa käyttää ilmaistyöntekijöinä.

Onhan se selvää että hallitus ottaa todesta köyhyyden aiheuttamat ongelmat. Kaikenlaiset soppa- tai ruokajonot ovatkin karmeaa katseltavaa. Jotain pitäisi keksiä niiden piilottamiseksi. Yksi keino voisi olla lainsäädännön avulla estää ruoan jakaminen. Tässä näkökulmassa on vielä tarkistettavaa, mutta sitäkään vaihtoehtoa ei saa unohtaa. Joka tapauksessa ihmisten nälkä ja kurjuus on kuvottavaa katseltavaa.

Uudistukset tuovat meille työpaikkoja.

Ensin kuitenkin täytyy välttämättä mennä pohjan kautta. Leikkaukset ja niiden vaikutukset ensin pyyhkäisee heikomman työaineksen kuten pienyrittäjät sekä työttömät yms köyhät ja lopuksi vielä eläkkeensaajatkin "maan rakoon" eli suurimpaan ahdinkoon jotta uudistumisen voima alkaa tuottaa kokonaan uusia työpaikkoja. Vanhojen ja siten huonojen työpaikkojen on aika siirtyä syrjään. Moni luulee vieläkin että työpaikat syntyvät itsestään. Eivät ne itsestään synny, nyt tarvitaan todellisia oikeita "kannustimia", kuten esimerkiksi kaikki tuki ja rahat pois köyhiltä, niin johan alkaa "työt" maistumaan. Oppina uusien "työideoiden" suunnittelussa työttömien itsensä kannattaa katsoa kaikki vanhat rikossarjat Arsene Lupinista alkaen, unohtamatta "Puhallus" elokuvaa. Oleellisia ovat Britti dokumentit joissa näytetään miten kansa keksii toimeentullakseen erinomaisia rikollisia ideoita. Brittien politiikkaa on syytä muutoinkin alkaa ihannoimaan.

Ensin on siis koettava todellinen ennennäkemätön kurjuus sekä työttömyys jotta uudistukset alkavat oikeasti toimia sekä purra. Yhteiskunta on saatava kokonaan pysähtymään ainakin "rahvaan" taloudellisessa luokassa. Tavallisen matalapalkkaisen duunarin on oltava taloudellisesti todella tiukalla yhdessä muiden hylkiöiden kanssa, sillä se kuuluu uudistus-suunnitelmaan. Rikkaimmat pitävät yhteiskuntaa sen aikaa yllä omalta kohdaltaan ja ehkä jakavat joitan almuja köyhäinapuna köyhille että köyhät jaksavat odottaa. Kurjuus sekä yhä voimistuvat leikkaukset auttavat uusien innovaatioiden luomisessa. Monelle korviin kaikumaan jäänyt lause "mene töihin" patistaa keksimään kokonaan uusia keinoja menestyä. Ihmiset todellakin alkavat "mennä töihin" kuten ennen vanhaan 1800 luvulla. Kekseliäisyys tullaan palkitsemaan.

Tavallinen ruoan kerjuureissu tulee tietenkin arvokkaaksi työksi. Asia jonka luulimme jättäneemme jo kauan sitten taaksemme on pian taas uudessa arvokkaassa loistossaan. Taloudellisen näkökannan puolelta Ikävä kyllä taskuvarkaudet eivät näin korttiaikaan tai sähköisen maksamisen aikana enää toimi samassa muodossaan kuin ennen. Mutta rikkaimpia voi opetella höynäyttämään muilla keinoin, kunhan köyhyys ensin kirvoittaa mielet keksimään uusia ideoita. Aivan varmasti on olemassa keinoja joilla ihminen pärjää ja tekee "töitä" elantonsa hankkiakseen.

Keinoälyä tulee opetella hyödyntämään jo hyvissä ajoin. Kaikenlaiset höynäytykset ja keinoälyllä luodut huijaukset tulee opetella tuotteistaa taloudelliseksi hyödyksi jo nyt ennen kuin kurjuus iskee niin ettei ole enää edes nettiyhteyksiin varaa.

Siinäpä se. Hallitus uudistaa työelämän kokonaan. Vanhat "kuppaset" työpaikat joutaa vaihtaa uusiksi ja heittää pois,  ja pian saammekin 100 000 kokonaan uutta työpaikkaa. Toistetaan: satatuhatta kokonaan uutta työpaikkaa, joista osa saattaa silti olla myös jo olemassaolevia!! Tämä ei ole vähän, vaikka ainoiksi ensialkuun jäisivätkin. Hallitus on tämä luvannut ja uskon että tämä myös toteutuu. Ja perustelen uskomustani sillä että tyhjästä kun joutuu aloittamaan pöydän tyhjättyä, ei ole muuta vaihtoehtoa, eikä hallitus pystyisi lopunperin kaikkea torppaamaan vaikka kuinka haluaisi. Tuhoamishalun puutteesta ei voi kuitenkaan syyttävää sormea nostaa.

Unohtaa ei sovi että yrityselämään on aina kuulunut jo luonnostaan uudistuminen. Heikot ei pärjää ja sillä sipuli. Hallitus vain hieman nopeuttaa huonosti pärjäävien pienyrittäjien uudistamista leikkaamalla niiltä asiakkaiden ostovoiman. 

Uudistumisen vauhti tulee olemaan mieletön myös työn, eli palkkauksen hinnoissa. Siinä missä ennen joutui työstä maksamaan vaikkapa 16 euroa saa uudistuksen jälkeen vaikkapa 3 eurolla. Työn markkinahinnnan alentamisen tiellä olleet ammattiliitot sekä työntekijöiden yhdistymiset on kohta lain voimalla tukahdutettu. Duunarin jääräpäinen mielivalta kuvitella oikeuden omaan palkkaansa on tukahdutettava lopullisesti. Tämä työn hinnan alentaminen onkin uudistuksen varsinainen runko. Kaikille riittää paremmin työtä jos siitä ei tarvitse maksaa oikeastaan mitään. 

Uudistuksessa onkin oleellista "puristaa" pois kaikki elintasoa ylläpitävät seikat kuten duunareiden korkeat palkat, tai palkat ylipäätään jne. Järjestäytymisen estäminen on avainsana. Duunari ei kauan pyristele yksikseen vaan tyytyy helposti siihen minkä saa. Duunari ymmärtää lopulta mikä on hänelle parasta. Samaan aikaan kun ns ruohonjuuritasolta eli kaikkein köyhimmiltä viedään ostovoima kokonaan, on päivänselvää että uudistuksia alkaa tapahtumaan jo ihan itsekseen. Köyhällistö tulee vielä näyttämään kekseliäisyytensä. Tästä muutossuunnasta on maailmalla paljon esim slummi esimerkkejä.

Epäilijöiden on muistettava ettei näiden uudistusten toimintaan, varsinkaan työllistävään osaan ole vielä osoittaa mitään mallinnusta. Ei siis voida kysyä mihin malliin näiden uudistusten työllistämis vaikutukset perustuvat. Leikkisästi lempinimen saanut "Satatonni" Satonen, eli työministeri sanoikin ettei tätä voi mallintaa, koska tästä ei ole vielä saatavissa mallia johon verrata. Valtionvarainministeri Leikkisältä lempinimeltään "Saksikäsi" Purra sanoikin sen oleellisen, eli tavalliseen järkeenhän tätä uutta uudistusmallia tulee verrata. Hän sanoi että "kertoohan sen järkikin" vapailla sanoilla lainatakseni. Joten minkäänlaista epäröintiä ei uuditusten toiminnasta voi, eikä tarvitse esittää. Onhan se nyt päivän selvää jos sen kerran valtionvarainministerin järkikin kertoo, vaikka sitten ilman mallinnusta tai arviointia. Näin toimii "järkimallinnukseen" nojautuva uudistava hallitus tehokkasti. Mainittakoon että "saksikäsi" on niin iskevä sekä naseva identiteetti valtionvarainministeri Purralle, että hän nauttii roolistaan täysin siemauksin.

Odotetaan vaan kärsivällisesti. Kyllä se siitä.

Meillä on nyt hallitus jonka tavoitteena on "Vahva ja välittävä Suomi" . tavoiteen saavuttamiseksi meidän kaikkien tulee tehdä voitavamme. Annamme mukisematta tai pakolla almumme varakkaammille ja tuemme ilmaistyöllä suuryrityksiä saamme aikaiseksi sellaisen Suomen jossa oikealla tarkoin valitulla kansanosalla on riittävästi hyvinvointia.

Maltti on valttia. Annetaan hallitukselle työrauha, eikä häiritä heidän uutteraa uurastusta. Tavoitteena on paljon rankempi uudistustyö kuin Sililän hallituksen "poltetun maan taktiikka" . Tällä kertaa kaivetaan viimeisetkin roposet heikompiosaisten taskuista, unohtamatta pienyrittäjiä, kevytyrittäjiä tai matalapalkka aloilla työskenteleviä. Ammattiliitot muserretaan ja duunarit jätetään pärjäämään omillaan. Kaikella on tarkoituksensa. 

Kohta meillä on töitä. Jokaikinen voi vain "mennä töihin" , esteenä ei ole palkka- tai kielimuuri tai mikään muukaan. Paikallisesti on helppo sopia isyysvapaista, työajoista, työtunneista, lomista, sairausajan palkoista, jne mitä niitä nyt onkaan. Työnantajalla onkin jo helpot valmiit yksinkertaiset konseptit jotka auttavat valintoja tehdessä. Työhakemuksiakaan ei todennäköisesti enää tarvitse lähetellä, senkun vaan menee töihin. Työnantaja ottaa ilolla vastaan työntekijän jolla ei ole korkeita palkkavaatimuksia, tai ylipäätään mitään vaatimuksia. Mieluiten työnantaja ottaa "töihin" omaa työtä tekevän yrittäjän tms vastaavan säästääksen myös vakuutusmaksuissa sekä muissa korvaus asioissa olevia kuluja. Parasta on tietenkin ettei tarvitse maksaa palkkaa lainkaan, vaan pienen nimellisen laskun. (Kaikkihan ovat kohta "kevytyrittäjiä" tai elinkeinonharjoittajia joita eivät työntekijän oikeudet tai velvollisuudet vaivaa )

Tulevaisuus näyttää valoisalle. On hyvä alkaa totuttelemaan ajatukseen miten pääsee irti "rahan vallasta". Köyhä ei tarvitse rahaa, eikä todentotta onneksi tule sitä mistään saamaankaan. Ihana vapauden tunne kun ei ole enää sidottu talouden raharattaisiin, huolet rahan käytöstä kuuluvat varakkaimalle kansanosalle. Kaikessa huomaa miten hallitus keventää köyhän mieltä sekä kukkaroa monella tapaa.

Työelämä tulee kehittymään myös monivivahteiseksi sillä on hyvin todennäköistä että työmarkkoinoiden suhteet ovat hyvin ristiriitaisia. Duunarina pääset tulevaisuudessa mukaan moniin piskuisiin työtaisteluihin ilman liittoja tai muita "hidasteita" sekä työnantajan asettamiin työsulkuihin. Voit tutustua aiheeseen katsomalla joitain britti dokumenttejä joissa on jo työnantajien sekä duunareitten vuorovaikutus saatu paikallisesti välillä kovinkin värikkääksi. Briteissähän jo "Rautarouva" alunalkaen on värittänyt työelämän ilmapiirin mielipiteiltään vilkkaaksi. Sinun tuleekin nauttia siitä miten pääset paikallisesti vaikuttamaan. Ihana paikallisen sopimisen "reilu" kulttuuri rantautuu meille.

Huomioitavaa on myös että jos satut vielä jostain kumman syystä asumaan omistusasunnossa ja olet silti matalapalkkainen. Mikäli haluat saada jotain rahaa asunnostasi myy se nyt ja mielummin heti. Tulevaisuudessa rähjäinen sekä vähävaraisuudesta johtuen rempalleen jäänyt kunnostamaton mökki ei kelpaa eliitille, eikä tavallisella köyhällä siihen olisi enää tulevaisuudessa muutenkaan rahaa. Muista että nykyhallituksen voimannuttava uudistuspolitiikka lähtee terveestä ajatuksesta ettei köyhällä saa olla mitään. Köyhän ei tarvitse huolehtia omaisuuksista, eikä näyttää hyvinvoivalle, sehän olisi jo muutenkin harhauttavaa.

Somessa kielenkäyttö tulee saamaan entistäkin ehomman lue eloisamman sekä raastavamman ( tai lue uudistuneen) muodon. Köyhän on ensin puhdistettava mielensä ymmärtämään leikkimieliset kommentit kuten:""– Haavisto on pyhä lehmä, siitä ei saa vitsailla, tollo muurahaisarmeija suojelee häntä, hän kirjoitti pian sen jälkeen."".  ( lähde Iltalehti 5.4.2024. ) Huumori tulee säilyttää puheessa, sekä varsinkin köyhän tulee ymmärtää huumoria jossa leikkimielisesti mollataan vähävaraisia, työttömiä, luusereita tai ( ei mikään tai vaan sekä ) sukuolisuuntaukseltaan erilaisia ihmisiä.

Huumorillakin on kuitenkin rajansa. Rahvas tai muutoin hylkiömäinen ihminen älköön arvostelko eliitin tekosia. Varoittavana seikkana liiasta arvostelusta he huutelevat takaisin "mitä vassari volisee", "punikki suu kiinni" jne. Tässä kohtaa onkin syytä olla hiljaa ja tyytyä asemaansa. Annetaan leikkuulautojen ja saksien arvostelemisen olla. Parempi olisi vähillä rahoilla ostaa sellainen Purra- leikkuulauta keittiöön tukeakseen hallituksen toimintaa ja seinälle kehyksiin kuva saksikäsi ryhmästä. Samalla voisi hieman näyttää olevansa edes jotain köyhästä hylkiöstä poikkeavaa, tai ainakin peitellä se taitavasti.

Jos yhteiskunnassamme joku tekee rikoksen ja siitä uutisoidaan lehdessä. On aivan itsestään selvää että valistunut poliittinen eliittiryhmä tietää jo ennen esitutkintaa tai eipä uutista edes tarvitse lukea kun tietää että syyllinen on taatusti ulkomaalaistaustainen tai nykyisin jo ennemminkin joku köyhä työtön kattoon syleskelijä. ( kanta syyllisyydestä on hieman vielä elävällä pohjalla) 

Jokainen hommatkoon työpaikkansa, tai asiakkaansa itse ilman tukea

Vähemmälle julkiselle huomiolle on jäänyt jo tehty noin 14 prosentin leikkaus työvoimapalvelujen rahoituksesta. Se iskee mm. te-toimistojen mahdollisuuteen myöntää palkkatukea, joka on ollut liian tehokas keino pitkäaikaistyöttömyyden torjunnassa. Samoin heikkenevät mahdollisuudet työllistymistä edistävään työvoimakoulutukseen. Työttömän on viimein opittava pärjäämään omillaan.

Työttömyysturvan porrastaminen luo köyhälle työttömälle duunarille mukavia sekä kannustavia mielihaluja alkaa selviämään erilaisin keinoin. Tavallinen vanhanaikainen palkkatyö kun ei enää ole saavutettavissa ainakaan palkallisena, joten uusia ideoita alkaa kehittymään. Porrastamista voidaan kansalle perustella jo fraasiksi muodostuneella valtion velka, tasapainotus  ja ja ... jne hokemalla, vaikka asiayhteyttä ei näiden välillä olekaan.

On aivan selvä ettei yhteiskunnan tehtäviin kuulu auttaa työtöntä muutenkaan mahdottomassa tehtävässä työpaikan löytymisessä. Sitä tehokkaammin työnhakija on valmis etsimään työn kuin työn palkkauksella tai miltei ilman kun rahat tai tuki otetaan pois häiritsemästä. Tarkoitus on nimenomaan kehittää uusia sellaisia työpaikkoja joissa ei ole vanhan ajan rasitteita kuten sovitut työehdot, tai palkkaus. Hallituksen tavoitteena on tarjonnan lisääminen työmarkkinoille. Työvoiman kysyntää ei ole tavoitteena lisätä, jos ei lasketa vanhojen työpaikkojen tilalle syntyvän uutta 100 000 työpaikkaa .Työministeri Satonen on näitä lupaillut. 

Ihanteeksi voidaan ajatella USA mallia jossa työntekijällä on pari kolmekin tai vieläkin useampia eri työpaikkoja, muttei varaa asuntoon. Tätähän myös ajoi jo Sipilän (kesk) hallitus Juhana Vartiaisen (kok) johdolla ja persuministeri Jari Lindströmin takaamana. Onhan kaksi työpaikkaa henkilöä kohti aina parempi kuin yksi, jos kerran toivotaan lisää työpaikkoja. Selvää on että matala palkkaus, sekä riippuvuus useasta työstä pitää duunarin aktiivisena. Sitä ajoi liki onnistuneesti myöspääministeri Britanniassa aikanaan.  Sipilän hallitus jätti työn pahasti kesken lepsuiltuaan asian tiimoilta. Sipilä keskittyi liikaa valtion talouden menojen piilottamiseen VaKe Oy:n "Taseet töihin" jutun kanssa. Sipilää nyt paljon laajemmilla toimilla luodaan tällä kertaa ennen kaikkea halpatyövoiman tarjontaa, ihmisten on hengissä pysyäkseen pakko tyytyä mihin tahansa työsuhteeseen ja palkkaan. Jokaisella on vastuu omasta työllisyydestään. Ihailla sopii miten Britannian mukainen massatyöttömyys, köyhyys ja asunnottomuus on huipussaan aktivoimassa duunareita erilaisiin innovaatioihin sekä työnhakuun.

Moni on varmasti TV ohjelmia seuratessaan pistänytkin merkille miten Britanniassa on toimeentulon kekseliäisyys viety äärimmilleen. Valtavan suuri osa ajelee laittomilla vakuutuksettomilla autoilla, kasvattaa hamppua, asuu hylätyissä kortteleissa, varastaa käyttösähkönsä varakkaammalta naapurilta jne. Sieltä kumpuaa paljon tulevaisuutta kohti olevia ideoita. Joissakin asuinalueilla on jo niin keskenään tiivistynyt tilanne ettei sinne enää poliisinkaan tarvitse mennä, eikä kukaan poliisi vapaaehoisesti menisikään. Näillä asuinalueilla uudistukset ovat taloudellisessa mittakaavassa huomattavat, sillä kaupankäynti sekä liike-elämä hamppuineen, pillereineen on todella vilkasta.

Tässä yhteydessä helposti unohdetaan ettei paikallinen pienyrittäjä ole yhtään sen kummemmassa asemassa, luulevat vielä hetken olevan jotenkin "parempaa" osaa. On hallituksen toimien täytäntöönpanon kannalta tällä hetkellä välttämätöntä että pienyrittäjä luulee olevansa muuta kuin duunari. Luullessaan olevansa ns "parempaa" kansaa, hän tukee hallituksen kurjistamistoimia ponnekkaasti välittämättä siitä että hänen asiakkaidensa ostovoima katoaa "parempiin taskuihin". Ponnekkaalla uudistusten edistämisellä saamme myös yrityselämän, varsinkin pienyrittäjien vanhan kulahtaneen sisällön yrittäjineen vaihdettua konkurssien avulla uudeksi elinvoimaiseksi joukoksi.

Uudet "kevytyrittäjät, sekä toiminimi yrittäjät ja pienemmät muut organisaatiot joita muodostuukin nyt sankoin joukoin ilahduttavat raksamainos kirjeillään omakotitalo asukkaita sekä taloyhtiöitä. Kirjoiessään he eivät kerro yrityksen nimeä, eivätkä oikeita yhteystietojaan puhumattakaan siitä onko kyseessä vastuunsa kantava yritys vakuutuksineen. Tämä joukko onkin keksinyt keinon pärjätä edullisemmin. He eivät ole alv velvollisia, tai raja arvo ei aivan täyty, he eivät maksa YELliä tai ainakaan Tyel maksuja, ja eivät ole ehkä muistaneet hoitaa kaikkia vastuuvakuutuksiakaan kohdilleen. Tämä kuulostaa pahalle tai huonolle asialle, mutta ei sitä ole vähintään kahdesta syystä. Yksi on että he huolehtivat työn markkinahinnan pysymisestä alhaalla yrittäessään myydä palveluksiaan mahdollisimman halvalla. Toinen seikka on että he eivät ole työttömiä työnhakjoita kun ovat pois kortistosta, tai jos osa heistä ovatkin he eivät saisi työttömyysturvaa ainakaan ansiosidonnaista. Kolmaskin etu tuli vielä mieleen jolla on yhteiskunnallisesti valtava merkitys, he eivät kuulu mihinkään työntekijä ammattiliittoon. Tämä jos jokin ilahduttaa hallituksen mieltä. On hallituksen uudistustyötä helpottavaa sekä huojentavaa kuinka kansalaiset itse haluavat alentaa toimentuloaan vapaaehtoisesti.

Näin tehokasta uudistamispolitiikkaa ei ole koskaan ennen edes uskallettu ääneen sanoa. Nyt on otollinen hetki sillä yhteiskunnassa ihan globaalisti on vallalla juuri otollinen ilmapiiri höynäyttää oikein kunnolla. Uudistuksen seurauksena voi olla että paljon suurempi määrä kuin 100 000 työpaikkaa ovat kokonaan uusia. Tähän on syytä uskoa, tämä on todellinen uudistus.

Eläkeikää on nostettava

On selvää että ihmisten eläkeikä sekä työkunto nousee uusien elinajan ennusteiden mukaan. Mutta tottakai samalla pitää saada yhteiskunnalle sekä suuremmille yrityksille samalla hyötyä. Eläkeläisen oma asema on syytä ymmärtää. Työtä, vielä enemmän työtä on se johon pyrittävä. Jokaisen on tehtävä työtä, nuoren, aikuisen, keski-ikäisen, sairaan, vammaisen, eläkeläisen, vanhuksen jne kaikki töitä tekemään. Ei ole oleellista työn laatu, tai palkkaus, työehdot, ammattiin kouluttautumisen on syytä opetella omin päin omalla kustannuksella ja ei se niin haittaa vaikkei sekään onnistu, pääasia on että teet töitä valitun kansan(osan) hyvinvoinnin eteen. Hallitus uurastaa juuri nyt täystyöllisyyden eteen vääjäämättömästi sekä ennen näkemättömällä tarmolla. Luulenpa että onnistuessaan entinen Neuvostoliittokaan ei olisi parempaan saavutukseen päässyt.

Nykyisin vanhukset ovat paljon pidempään työkykyisiä. Säästöt eläkeiän nostolla tulevat olemaan suuret. Aivan samalla tavalla kuin työttömän ansiosidonnaisen osan leikkaamisella, niin eläkeen maksamisella on valtavat säästöt, vaikkei kumpikaan ole edes valtion kassasta. Säästö tulee siitä miten paljon ilmaistyövoimaa tai ainakin vähintään halpatyövoimaa se palauttaa työmarkkinoiden käytettäväksi. Monet eläkeikää lähentelevät ovat valmiina työskentelemään vaikka ilmaiseksi. Keinona voisi vaikka käyttää osa-aika eläkettä jonka turvin vanhus pysyy leivänsyrjässä kiinni tehdessään "vapaaehtoistyötä" yhteiskunnan tai suuryritysten hyväksi.

Tämä jos mikä on todellista uudistamista joka edesauttaa hyvinvoinnin kehittymistä siitä nauttiville ja etenkin niille yläluokkaisille joille se kuuluu.

Valtion velka on erinomainen puheenaihe

Valtion velka tai julkinen velka sekä taloudellinen tasapaino on mainio "väline" saada kansa uskomaan että hallitus tekee uudistuksiaan paikatakseen valtion alijäämää. Näinhän ei tietenkään todellisuudessa ole, ei ole edes ollutkaan, eikä koko jutussa ole pääpointtina muu kuin työn hinnan alentaminen ja koko työmarkkinasysteemin murentaminen. Mikäli hallitus olisi ollut oikeasti huolissaan valtion velkatasapainosta ei se olisi väen väkisin ajautunut ristiriitaan työelämän heikennyksistä ammattiliittojen kanssa, vaan olisi oikeudenmukaisella verotuksella kompensoinut tilannetta. Tämä todellisuus paistoi läpi jo heti kiistan alkuvaiheessa jolloin selvisi että muut jutut tässä on kyseessä. Tämän totuuden liekö vahingossa, vai muuten vain tuli Juhana Vartiainen (kok) paljastaneeksi viestipalvelu X:n päivityksessään.

Vartiainen sanoikin pääpainon olevan työmarkkinasysteemin uudistamisessa, ei velanmaksussa. Paljastusajankohta oli siinä mielessä melko sopiva, koska kovin moni ei enää olisikaan uskonut alkuperäistä verhoilutarinaa. Hallitus tekee nyt voimakasta uudistusta jossa jokainen työkykyinen tai osatyökykyinen olisi työn syrjässä kiinni elääkseen tai saadakseen toimeentulonsa riippumatta eläkkeestä ja tai sairaudesta. Ja ei pidä unohtaa että hallitus haluaa jakaa myös duunarit kahteen leiriin. Ennen niin yhteen hiileen puhaltaneet duunarit ja työläiset jakautuvat nyt "eliittiin" joka on hallituksen uudistuksen kannalla olevinaan niin itsellään toimeentulevaa , sekä hylkiöihin ja "vihervassareihin" puolue- ja poliittisesta kannasta huolimatta. 

Valtion verovaje joka kasvaa kasvamistaan koska varakkaimmilta kevennetään verotusta, sekä annetaan muitakin helpotuksia samaan aikaan vähennetään köyhempien tulovirtaa sekä ostovoimaa. Tämä aiheuttaa yhä voimakkaasti kasvavan vajeen valtion kassaan verojen sekä välillisten verojen tulojen pienentyessa joka on sinänsä oikein hyvä asia, tai siis otollinen asia. Tästä saadaan kimmoke jatkaa uudistusta vielä voimakkaammalla kädellä ja leikata ihan ne viimeisetkin roposet hylkiökansalta. Tätä voi kansankielellä kutsua "ikiliikkujaksi" vaikkei se sitä kuitenkaan ole. Köyhien sekä vähävaraisten rahat ovat jo nyt miltei loppu, eikä uutta rahaa ole mistään tulossa, joten leikkaukset joita tehdään lisää ovat enempi sellaisia näennäisia tehokeinoja joilla saadaan osa kansaa uskomaan että taas se hallitus ahkeroi meidän kaikkien puolesta repien rahat hyvinvoinnin pelastamiseksi hylkiöiltä.

Valtion velka tai julkinen tasapainotus , miten sitä haluaakaan kutsua on mainio puheissa käytettävä veruke myös ammattiliittojen lakko-oikeuden murtamiseksi, ainakin se on kansaan mukavasti uponnut. Kun tukilakot sekä poliittiset lakot saadaan lailla tukahdutettua, ei ne muutamatkaan työntekijät enää pysty vastustamaan uudistusta. Hallitus voi sen jälkeen kääntää ja keksiä minkälaisia lakeja tahansa, eikä siihen enää pysty duunari vaikuttamaan.

Vahva ja välittävä Suomi on jokaisen kansalaisen tietoisuuteen saatettava kokonaisuus.

Sanalla "vahva" haetaan juuri sitä vahvuutta jota tarvitaan jotta yhtenä rintamana jokainen käy opastamaan sekä ohjeistamaan heikompiosaista tekemään töitä pyyteettömästi jopa ilman palkkaa. "Mene töhin" tulee esittää vahvana ohjeena kaikkeen. On osattava laukoa ilkeämielisiä lauseita vähävaraisia kohtaan, sekä osoitettava selvästi ettei tavallinen duunari pienellä palkallaan ole yhtään minkään arvoinen ellei hän puolusta uudistuksia.

Sanallä "välittävä" on syvä pohja. Jokaisen on välitettävä lähimmäisestään kehoittamalla vähäpätöisemmästäkin asiasta "ryhdistäytymään" ja lopettamaan "volina ja itkeminen" Uudistaminen jota hallitus tekee hyvinvoinnin eteen koskee syvältä sydämen perukoilta saakka heikompiosaista ikävästi ellei hän ryhdistäydy. Maailmalla on paljon maita joissa kansalaiset ovat oppineet sisäistämään ns maan oikeat päämäärät sekä arvot. Mainittakonn esimerkkinä nyt vaikka Venäjä, Pohjois-Korea jne.. Esimerkiksi kansastaan välittävä presidentti Putin on saanut kansansa erittäin tyytyväiseksi ja siksi he eivät enää tarvitse kuin yhden virallisen uutislähteenkään. Yksi totuus ilman vastarintaa on toimiva totuus. Demokraattinen järjestelmä on autoritäärisen voimakas ja kansan tulee se tietää.

Sanalla "Suomi" tarkotetaan vahvasti ettei muuta vaihtoehtoa ole. Demokraattisesti valittu hallitus saakoon työrauhan uudistamistöilleen. Tätä uudistustyötä ei saa häiritä turhilla mielenilmauksilla, tai muilla lakoilla tms. Ne on kaikki kuitenkin turhia ja niistä tulee rankaista julmimmin mitä koskaan, sekä säätää sellainen laki että vankeuteen joutuu jos päätään aukoo. Heh heh!! Ja jos työntekijä ilmaisee tyytymättömyytensä ja on ammattiliiton jäsen, tulee ammattiliiton jäsenyys tulkita jyrkästi raskauttavaksi asianhaaraksi. Päämääränä tulee jatkossakin olla duunareille luotu vahva kahtiajako. Kahtiajako antaa hallitukselle voimaa jatkaa heikennyksiä sekä uudistuksia. Ja parhaimmillaan saattaa mahdollistaa jopa samojen puolueiden uudelleen valinnan eduskuntaan ja sitä kautta hallitukseen seuraavissa vaaleissa.

Menossa on talouden kohentaminen köyhiltä rikkaille ja sen suomalaisen yhteiskunnan hajottaminen jonka rakentaminen ja väsääminen duunareitten kanssa alkoi sotien jälkeen. Jos joku luulee että tässä hyödynnetään pelkästään USA;n työ ihanne mallia niin on väärässä. Malli ei tule enää pelkästään jenkkilästä vaan pienistä banaanivaltiodiktatuureista. Tai lähempää; oligarggien Venäjältä. 

jk lisäyksiä

Oulussa vieraillessaan valtionvarainministeri innostui ihan aatteen palolla iloisin mielin miltei laulunomaiseen ulosantiin:  ”Punaliput liehuu, menkää töihin.”. Olen kuullut ja nähnyt kansalaisen ottaman videon tilanteesta ja kyllä ministerin arvovaltainen olemus , sekä arvostettu asema yhdessä reippaanoloisen ulosannin kanssa on erittäin hyvin suggeroiva. Luulisi pinttyneimmäkin uudistusta kokevan epäilijän uskovan että näin se hyvä tulee. Sehän on selvä koska se perustuu järkeen, eikä mihinkään jonnenjoutaviin laskelmiin. Niin iskevästi sekä kansaa lumoavan nasevasti ministeri loitsun hokaisi laulellen että vähemmästäkin menee ihi kananlihalle.

Pääministeri joka on saanut hauskan leikkimielisen sekä myös jollain tasolla osuvasti kuvaavan lempinimen "Lapanen" on sanottu keksivän milloin mitäkin. Pienistä ja toisinaan totaalisista faktapuutteista huolimatta parhaansa on pääministeri keksimisessä yrittänyt miellyttääkseen valtionvarainministeriä ja hänen puoluettaan. Ei pidä osoittaa pääministerille syyttävää sormea vaikkei aina muuta keksinään omien sanojensa mukaan. "En muuta keksinyt".  Se vaan on joskus vaikea puhua uskottavasti ilman faktapohjaa niin että kansa uskoo sekä tottelee. Päämääräksi pääministeri on tietenkin asettanut köyhien kyykyttämisen, se nyt on päivän selvää. Mutta vaikeuksia on yrittää miellyttää rahoittajaa eli EK ta sekä hieman jopa "kakofonista" puoluetta jota valtionvarainministeri johtaa. Tässä yhtälössä pitäisi naama vakavana puhua suggeroivasti pahoista ajoista, valtion menoista ja ties mistä , etenkin muistaa puhua faktapohjatonta soopaa yleisistä terveyspalveluista jotta saisi siirrätettyä KELA rahoja enemmän yksityiselle terveydenhoidolle pois julkiselta puolelta.

 
PKLE!

Huom! ( #Satiiri tai piruilu )

Muistithan että varoitin sinua ottamasta hernettä nenään!! Kirjoitus on minun totuuteni ja minun kertomani. Sinä saat edelleen olla omaa mieltäsi, enkä minä sille mitään voisikaan.

Olen niin suuttunut ja vihainen siitä miten hallitus on käyttäytynyt ammattijärjestöjä vastaan, sekä siitä miten härskisti kaikki puhe tulevaisuudesta ja sen auvoisuudesta ei koske tavallista kansaa mitenkään.

Olen niin surullinen miten tämä on päästetty näin pitkälle. Kukaan ei osaa ennustaa mihin tämä tulee johtamaan. "Ei ole varmaan mallinnettu, mutta järkihän tämän kertoo" Voi Hvetti. !! Menee vuosia ennenkuin on saatu mikään luotettava järjestys aikaiseksi tämän sotkun jälkeen. 

Ja miten toimii äänestäjät. Sen kun ymmärtäisi. Ehkä seuraavaksi taas poukotaan toiseen äärilaitaan (vas) ja sitten seuraavaksi taas joku puolue tarjoaa halpaa saippuaa päästäkseen vallankahvaan yhdessä kokoomuksen (oik) kanssa. Ja sitten taas mentiin! Soutaa, huopaa jne...

JK. Voisin jatkaa sekä täydentää tätä vaikka kuinka kauan. Esimerkkejä näistä valopäiden jutuista riittää vielä vaikka kirjoittaisin viimeiseen elinpäivääni saakka. Unohtamatta "poltetun maan taktiikalla" aloitettuun aktiivimalliin jne.. Mutta lienee johonkin on vedettävä raja tässäkin artikkelissa. Olkoon se nyt tämä.

 


Pari linkkiä

Ps joko sinä olet yrittäjä. 

Ei hätää, sillä aikaa on. Hieman kun vielä jaksaa odotella pääset mukaan sankkaan joukkoon jossa on paljon yhteisiä näkemyksiä vaikkapa hinnoista joilla tuotat yrityksellesi tuottoa.

kts Yrittäjäksi helpommin

Hallituksen työllisyyttä edistäviä toimia laajennettiin 1.4.2024 alkaen uusilla keinoilla. Vanhojen työpaikkojen karsiminen on jo hyvässä vauhdissa. Vuoden takaiseen on n 30 000 työtöntä lisää, joten lupaavalle näyttää.

1.4. uudistukset ( Työn markkinahintaa on syytä polkea myös "ruohonjuuritasolla" )

Oletko vielä hiukan "pihalla" mikä tässä on takana?

Ei siinä ole mitään hävettävää. Hyvin moni luulee oikeasti että tässä ollaan velanottoa vähentämässä, sun muuta valtion velkaa paikkaamassa.

Heikennyksiä miksi?

Opettele säästämään, käytä yö astiaa

Työttömän sekä tavallisen kansan on oikeasti alettava nyt ihan tosissaan säästämään.

Yöastia

Kohta jouten ololle voit jättää hyvästit. Nämäkin vinkit joutavat uudessa vahvassa ja välittävässä... 

Vinkkejä ajan kuluksi

Ennen kuin kaikki ovat oppineet olemaan samaa mieltä, eiintyy erilaisia näkemyksiä

On olemassa joukko kansaa sekä duunareita joita tarvitaan uudistusten aikaan saattamiseksi. He auttavat hallitusta ponnisteluissa.

Erikoista aikaa

 

Pari kivaa linkkiä.

Mieleeni on tullut ajatus näiden kyseisten henkilöiden äänestämisestä sekä heitä äänestäneistä. Kun katsoo mitä he ovat puhuneet ennen vaaleja ja sitten vaalien jälkeen, onko äänestäjän mielestä kuitenkin lopunperin niin kuin hän äänesti? Tai sitten kyseessä oli todellakin henkilövaalit jossa valitun melipiteillä ennen ja jälkeen ja teoillakaan ei ole mitään väliä, kunhan henkilö oli oikea.

Kirjaudu sisään | TikTok

 https://www.facebook.com/reel/247498604544942

Eläkkeet ovat kehittyneet huolestuttavasti ohi ansiotason v 2023 - 2024 eli "viime vuosina" sanoi valtionvarainministeri Riikka Purra. Tämähän johtunee kahdesta syystä. Ensinnäkin työn hinta ei ole enää "luojankiitos" (satiirinen huomatus ) kehittynyt mutta eläkkeiden kehitys on huolestuttavasti jäänyt junnamaan vanhaan kehitykseen. Täytyy kyllä kiittää tarkasta huomiosta talouden suhteen vaikkei kyse nyt niinkään valtion rahoista ole. Parempi lienee kuitenkin varmuudeksi leikata eläkkeistäkin, koska saattaahan olla joku eläkeläinen jolle on kehittynyt liiaksi ostovoimaa. ( varsinkin jos on ns duunaripohjainen eläkeläinen )

Tässä työelämä uudistuksessahan on nimenomaan kyse ostovoiman leikkaamisesta köyhiltä, koska muutoin ei muodostu tarpeeksi kovia paineita a) työn hinnan alentamiselle, b) uusille elinkeino ideoille.

eläkekehitys a2

eläkekehitys2

Veronmaksajain keskusliitto julkaisi

Tässä malli josta näkee miten yhteiskunta pyörii nyt ( vielä ).

Kuvasta on helppo päätellä miten esim kevytyrittäjänä tai toiminimiyrittäjänä voi "kiertää" näppärästi lähes koko kulurakenteen ja saada myytyä työtänsä alemmalla hinnalla. Tämä jos mikä on hyvä edesauttamaan yleisen työn markkinahinnan alentamista.

Veronmaksajain