Hyödyksi yhteiskunnalle, tai ehkä ainakin itselle.

30.3.2024 / Työttömän ajan kulutus keinoja on haukuttu pelkäksi kattoon syljeskelyksi. Tästä ikävän sivujuonteen saaneesta tavasta on hyvä luopua ja tehdä jotain enemmän positiivista.

3.4.2024

Kuten moni katsoja oli varmasti huomannut, oli videon taustatekijänä sekä motivaattorina huumorimielinen piruilu. Piruilu oli suunnattut juuri niille joiden mielestä työttömät ovat saamattomia luusereita eli yhteiskunnan saastaa ja hylkiöitä.

Huomasin äsken että videotani oli kommentoitu Youtube kommenttikentässä: Jullkinen video, julkiset kommentit joten julkaisen myös tässä.

1

Minä kerron sulle. Lopetin koulun käynin 8. 1980. Ei ollut mutakuin. Isä oli juoppo. Eronut 1968. Äiti oli ykksin huoltaja. Minulla luki vika.Mutta läksin töihin olen tehnyt. Rakennus töitä. Kohta 44. Yritäjänä. Olen mennyt tekemään mitä olen saa nut. En ole ollut työtön koskaan vinaa en enkä alko holia juonut ope sano kun läksin koulusta. Että linnan sinä joutasit. Sama ope hirtti itsensä. Sellasia. Opettajia oli mulla. Mykyä työlistän muita. Eli ei kukan sinua tule töihin hakemaan kuin itse eli yritä mennä työ paikkoja hakemaan
 
VS minä:
Hienoa! Vinkit ovatkin niille jotka eivät ole kaikkea vielä kokeilleet.
 
Ensimmäinen kommentti osoitti suuresti että olin osunut oikeaan. Kalikka kalahti oikeaan osoitteeseen ja sainkin kuvastavan kommentin. Tämä ns yleistyyppinen kommentti osoittaa ajan hengestä kaiken oleellisen.
::: Olen koko ikäni töitä tehnyt. Päivääkään en ole työttömänä ollut. Menin nuorena töihin ja olin töissä eläkeikään saakka. Mene töihin, älä valita. Hae töitä. ::
Kommentoija ei todellakaan elä tämän päivän todellisuudessa. Meistä monetkin ovat nuorena menneet töihin eikä työttömyttä ole juurikaan ollut. Sitten ikäihmisenä työttömäksi jääneenä työllistymismahdollisuudet ovatkin lähes 0. Tätä seikkaa ei moni tajua vaikka sen rautalangasta vääntäisi. 
Monet hokevat tätä "mene töihin" hokemaa ymmärtämättä minkäänlaisesta tämän päivän todellisuudesta yhtään mitään.
 

2

hktp-gj5bg 15 tuntia sitten:
asiallinen viideo.
 
VS minä. Tähän laitoin vain peukun. Ihan varma en ole siitä ymmärsikö kommentoija tarkoitusperäni, vai mikä oli kommentoinnin peruste. Mutta kommentti oli siisti ja mielenkiintoinen.