Erikoinen aikakausi.

En olisi ikinä tähän ikään mennessä uskonut näkeväni tilannetta jossa osa palkansaajista eli duunareista nauttii kun hallitus antaa uudistuksillaan turpaan duunarille edestä ja takaa. Hallitus kaivelee duunarin sekä pienyrittäjän taskut tyhjäksi ja ojentaa rahat niille rikkaammille sekä isommille yrityksille joiden arvelee ymmärtävän rahan käytön ja mahdin paremmin kuin perus duunari. Duunari sekä pienyrittäjä ottaa iloisena selkäänsä aamulla ja illalla niin että tukka pöllyää ja siinä sitten riemumiellä hampaita syljeskellen huutelee ympäriinsä voiton ivallisella äänellä " Ihanaa kun vassarit volisee " ja "siitäs saitte vassarit!" sekä " Kommunistit saa mitä tilaa!" Punikiksikin muistetaan mainita sellaisia joiden mielestä kaikki ei nyt ihan oikein ole menossa ja esittävät krittiikiä asiasta. Lopunperin tuollaisen ulinan ja hampaidevälistä syljetyn työntekijään kohdistuvan volinan kuunteleminen alkaa kyllästyttää.

Itse en ole vielä tähän mennessä oikein löytänyt poliittista kotiani, enkä ole edes etsimässä, mutta mikäli yhtään osaan tulkita ja verrata omia mielipiteitäni tilanteeseen joissa esimerksi arvostelen hallituksen epäoikeudenmukaista toimintatapaa koko kansaa kohtaan saan kuulla selkeän kommentin jossa poliittinen arvioitu kotini ilmaistaan selvästi. " Voliseva kommari!"

Tämä on tietenkin aluksi tuntunut kovin vieraalle näkökannalle kun olen elänyt yrityselämää sekä puolustanut yrittäjyyttä palkansaajana sekä muutenkin. En ole kuitenkaan koskaan katsonut olevani kokoomuslainen, persu ta demari tai edes vassari keskustalaisuudesta sen enempää. Mutta vaikka nyt väkevin sanoin minun sanotaan olevan uliseva kommari, en aio siihenkään asettua. Toisaalta ei taida olla kommunistista puoluettakaan johon asettuisi.

Ennemminkin yritän ajatella asiaa omin keinoin, omilla avuillani. Todeten siitä huolimatta, tai juuri siitä johtuen että tämä hallituksen hoitaman politiikka on ihan perseestä! Tämä ei aja yhteiskuntaa eteenpäin vaan lujasti takaisin kohti luokkayhteiskuntaa, köyhyyttä sekä kurjuutta.  Ihmisten taloudellinen tilanne ajaa epätoivoisiin tekoihin. Yksityistaloudet velkaantuvat nyt jo opiskeluvaiheessa, opetellaan yksityisesti elämään suuremassa velkataakassa pienemmillä tuloilla sekä epävarmemmalla tulevaisuuden näkymällä. Näin valtion julkisen talouden velka sekä myös valtion velka on saatu delegoitua yksityiselle ihmiselle jolla ei ole mahdollisuutta saada sitä hoidettua. Tai käytännössä paremminkin siirretty olemassa oleva ostovoima suurempien yritysten tai järjestelmien taskuun. Pienet yritykset jotka elävät pienillä taajama alueilla ja ovat olleet ns pienituloisten tavallisten asiakkaiden varassa, ovat ostovoiman kadotessa aika ahtaalla. Saavat "selkäänsä" ts turpaan halusivat tai eivät. 

Minun muistini aikana ei näin vahvaa väkisin kääntöä ja velkapelottelua ole milloinkaan ollut. Ihmiset hytisevät peloissaan ja ovat niin jees jees porukkaa . Miksi aina ennen lopulta lähdetty  miettimään millä saisi viennin tuloja lisättyä sekä samalla omaa yhteiskuntaa kannustettua. Siksi kun ennen ei noudatettu pelkästään EK:n tahtoa.

En pitänyt Sipilän hallituksen poltetun maan politiikkaa kovinkaan kauaskantoisen fiksuna, jonka laskua saa jälkipolvet maksaa vielä kauan. Mutta tämä Orpon ja Purran juttu on ihan päätöntä, tämä näyttää jo ihan katastrofilta. Kaikkein eniten hirvittää tietoisuus siitä että hallitus kurjistaa elämää tietoisesti etsien ja rakentaen rankalla kädellä halvempaa työvoimaa EK:n tarpeisiin.

Huomaa hyvin että nyt on lähestulkoon kaikki oljenkorret käyetty kun joudutaan puuttumaan työmarkkinoiden toimintaan. Hallituksesta on yhenäkkiä tullut sopimuskumppani työneuvotteluissa.

"Se ei meille käy" on sopiva kiteytys siitä miten helppoa on pettää äänestäjänsä. Luvata auttaa ja pitää puolia mutta kun saa valtaa kääntyykin täydellä teholla vastaan. Ja kuinka ollakaan Noora Karma, tai Pete Poskiparta olisivat mielissään jos tietäisi miten saa kansan hurraamaan oma turpa verissä ja rutussa jotta "lisää vaan kyllä kestetään!" Pääasia että "kommarit volisee". Se on vertaansa vailla oleva temppu. Tämä ei ole aiemmin näin hyvin onnistunut!

Sitten nämä "oikein uskovat" väittävät että "keneltäkään ei oteta", otetaan jopa toisilta vähemmän. herää vakava kysymys miksi näin sitten tehdään kun tekemisen varjona käytetään julkisen velan kasvua. Näyttää enemmänkin tekosyyltä enkä usko siihen. Uskon ainostaan siihen että palkansaajan / duunarin sekä työttömän olemista kurjuutetaan parempiosaisten hyödyksi.

Syykin on selvä. Yritykset ( ne suuremmat ) haluavat sen Sipilän aikoinaan puhuneen KiKy loikan keinolla millä hyvänsä, eli halpatyövoimaa. Näillä näytöillä joita on tehty ja kaavailtu on minulle ihan turhaa lähteä sössöttämään jotain muuta. "Yhteistä etua" jne.  Ay liitot tässä on tähtäimessä. Duunarin selättämistä tässä haetaan kynnettömäksi konttaajaksi. Halutaan luoda sellaiset työmarkkinat joissa työntekijällä ei neuvottelutilanteessa ole mitään sananvaltaa, eikä edes toiveita ole lupa esittää. Niin sanottu Reilu peli, kahden kauppa. Kummisetä elokuvaa siteeratakseni ehdoilla joista ei voi kieltäytyä.

"Suomen kansa ensin" on huudeltu suureen ääneen. Ketkä siihen "Suomi ensin" kategoriaan sitten lopunperin kuuluu. Skeidaa koko huutelu, ei se ainakaan suomen kansaa tarkoita.

Moni varmaan ajattelee kuinka kehtaan tällaista kirjoittaa! ?

Ihan taatusti kehtaan. Kehtaahan vallanpitäjätkin esitellä noita päättömiä ideoitaan joilla "Suomi pelastetaan" siten että unohdetaan suomen kansa oman onnensa nojaan.  Uudistukset valmistellaan jääräpäisesti välittämättä tutkitusta tiedosta, uudistuksia pusketaan läpi väittäen että koko kansan tuki on takana vaikka tämä väite on täyttä skeidaa. Tämän jälkeen voi kehdata ihan mitä vaan!

Edesmenneen esiintyjän kertomus nukkeshowsta osuisi nyt kohdalleen ehkä jopa enemmän kuin kappaleen syntyaikoina.  Sammy Babitzin, Pienen pojan nukkeshow, kanavalta larinpoika1

Sammy babitzin pienen pojan nukkeshow

Tässä tiivistelmää vahvasta ja välittävästä Suomesta. Miten se nyt menikään?

Hallituksen visio

n

Minkälaiselle tämä näytti 3.4. 2023 !!?

Oliko silloin jo näkyvissä että tämä tulee olemaan näin järkyttävää 

Tästä vaalituloksen mietinkään