Minäkin olen maalta

Kuten varmasti osa lukijoista tietääkin, olen lapsuuteni kasvanut maatalossa, aidossa maalaisympäristössä alunperin pienvijelijän lapsena. Olen ollut mukana kasvattamassa maatilaa vielä silloin kun sellaiset olivat yleisiä.
Kommentoinkin tätä sinänsä hauskaa somessa kiertävää kirjoitusta lisäämällä omakohtaisia kokemuksia.

TIEDÄT OLEVASI MAALTA:

alkup. Kun mielestäsi on ruuhkaa jos 4 autoa odottaa vuoroaan traktorin ohittamisessa. /OK. On selvää että pikku paikkakunnan liikenne on eri mittakaavassa kuin metropolin liikenne. Ruuhkaa se on pienikin ruuhka.
 
alkup. Mittaat välimatkoja tunneissa. /No ei sentään. Tai ainakaan en näin ole kuullut tapahtuneen. En koskaan ole mitannut välimatkoja tunneissa, minuuteissa tai ajassa niin kuin "suuressa maailmassa" kuten "Losissa" tehdään.
 
alkup. Näet ihmisten pitävän metsästysvaatteita sosiaalisissa tilaisuuksissa. /No Ok, paitsi että ihan tavalliset ns jokapaikan vaatteet olivat lapsuudessani yleisempiä. Minulla ei maalaisena ollut koskaan metsästys vaatteita kuten niillä kaupunkilaisilla jotka tulivat kotitaloilleen maalla käymään.
 
alkup. Asennat turvahälyttimen taloosi ja kaupantekijäisenä myös autoon, mutta jätät molemmat lukitsematta. /OK, en ole asennuttanut, koska en ole vielä oppinut lukitsemaan muutenkaan. 
 
alkup. Ajat 100km/tunnissa puolen metrin lumikinoksessa silmää räpäyttämättä./ OK tietenkin, no ehkei ihan puolen metrin kinoksessa mutta hauskaahan se on liioitella asioita.
 
 alkup. Ainakin yksi naapureistasi polttaa viinaa kotona ja kaikki tietävät sen, jopa poliisi koska se luultavasti on sen veli. / OK saattaa niin ollakin, en tiedä. Ei ole kuitenkaan koskaan tarjonnut tai myynyt minulle. 
 
alkup. Sinulla on käynnistyskaapelit autossa ja vaimosi/tyttäresi tietää miten niitä käytetään. / Ok ?? miksi ei tietäisi ?? Tätä ihmettelen kovasti. 
 
alkup. Sinun mielestäsi 'sexy lingerie' on silkkipyjama Lidlistä. / En käsitä, en edes tiedä mikä on "sexy lingerie" ?? tarkoitetaanko reiällisiä sukkia? No varpaista ne on rikki ihan omia aikojaan.
 
alkup. Lehmät ovat vain osa maisemasta. / Olivat. Olisi kiva jos olisi vieläkin, muttei kenelläkään tunnu olevan varaa pitää lehmiä pienessä mittakaavassa.
 
alkup. Mielestäsi traktori on hyvä ajoneuvo pojallesi/tyttärellesi mopedi- ja ajokortti iän välissä. / Ok tottakai, tai itse asiassa mopedia ei tarvitse jos on nykyaikainen lämmin mukava traktori. Tosin nykyisin ei se noinkaan mene. Mönkkäritraktorit näyttää olevan suosiossa myös kaupungissakin
 
alkup. Pukeutua 'hienosti' tarkoittaa flanellipaidan helman tunkemista housujen sisään ja jalkoihin laitetaan puhtaat goretexkengät. / Ok, miten se sitten muuten olisi? Pitäisikö olla valkoiset lenkkarit?
 
alkup. Kun tapaat uuden ihmisen on ensimmäinen kysymyksesi "kenenkä tyttö/poika se sää oot tai minkä nimisiä sisaruksia sulla on?" / ? no totta toinen puoli. Yleensä se menee niin että joku on tullut kesällä käymään kotiseudullaan maalla ja on kasvanut ettei meinaa tuntea ja esittää itse kysymyksen ootsä se Karhelan aapon poika? tarkoituksenaan esittää olevansa sen verran fiinimmässä ympäristössä nykyään ettei muka enää tunne.
 
alkup. Voit luetella kaikki nimeltä jotka valmistuivat yhtä aikaa kanssasi. / OK. Niin ??? Tämä nyt on ihan jotain,,,, sanonko mitä. Unohtaako kaupunkilaiset omat luokka- tai koulutoverinsa?
 
alkup. Olet ihan oikeesti ajanut 200 km edestakaisin osallistuaksesi juhliin. / Juhliin? no häihin kyllä. Tiedän pari Hesalaista jotka tekevät niin pari kertaa kuukaudessa tullessaan maalle juhlimaan.
 
alkup. Koulut eivät ole kiinni jos sataa lunta tai on liian kylmä./ OK lienee ulkomaalainen näkemys. Ei tietenkään ole, asumme Suomessa.
 
alkup. Et voinut ostaa tupakkaa nuorempana, koska myyjät tiesivät tarkalleen kuka olet ja minkä ikäinen. / Tottaikai voin. Synnyin 1960 joten mikään tupakkalaki ei koskenut minua. Mutta joskus myyjä uhkasi soittaa kotiin, ja soittikin,
 
alkup. On statusta että olet yhdessä jonkun kanssa eri kunnasta kuin sinä itse. / ?? sille toiselle vai ??
 
alkup. Mielestäsi miehet jotka käyttävät vaaleanpunaista puseroa ovat homoja. / Homoudesta en tiedä mutta erikoista siltikin.
 
alkup. Mielestäsi ihmiset isossa kaupungissa pukeutuvat kummallisesti, jotta voit kaksi vuotta myöhemmin todeta että on trendikästä pitää samanlaisia vaatteita. / OK tietenkin jos "ison kaupungin" kirppareilta saa halvalla.
 
alkup. Kun menet kävelylle harrastaaksesi liikuntaa, ainakin 2 henkilöä pysähtyy ja kysyy että, ”tarviikko kyytiä”. / OK muuten totta, mutta "harrastaaksesi liikuntaa" ??? No joskus hiihtelemään ,, mutta "harrastaaksesi liikuntaa" ?? .... harrastaakseen liikuntaa??? En minä ainkaan maatilan poikana olisi enempää liikuntaa harrastaa.
 
alkup. Viikonloppujännitys tarkoittaa käyntiä Tampereen Ikeassa. / No, ei meikäläiselle, mutta jossain tapahtumassa kylläkin. Mulle se olisi viikonloppu v---tutus.
 
alkup. Opettajasi sekoitti sinut aina äitiisi/isääsi tai siskoosi/veljeesi. / Ei sekoittanut sillä tunsi jokaisen ja kävi kotona muutenkin joskus käväisemässä.
 
alkup. "Keltaiset sivut" koostuvat 4 sivusta. / ?? ... ... ... ??
 
alkup. Et käytä vilkkua kääntyessä autolla koska kaikkihan tietävät minne olet menossa. / ?? on voinut joskus olla noin viisikymmentä - kuusikymmentä vuotta sitten.
 
alkup. Jos soitat väärään numeroon niin saat oikean sieltä. / Tottakai, mikäli lähistölle on soitellut. Tosin soitin kerran Los Angelesiin väärään numeroon ja sain numeron puhelussa. Oli varmaan Losin maalais aluetta.
 
alkup. Puoli kuntaa pitää henkeään kun joku yritys aikoo muuttaa pois paikkakunnalta. / tämä on totta. Ja jos hiukan isompi yritys muuttopuuhissa pois Suomesta niin koko maa pidättää henkeään.
 
alkup. Naurat täyttä häkää kun luet tätä, koska tiedät että kaikki on totta, jonka jälkeen jaat tämän kaikille kavereillesi jotka ovat melkein koko paikkakunta. / No en nyt ihan kyllä nauranut, ja muutenkin aika paskoja olettamuksia eli ???