H.E.P.S ei ole enää tavaratalo
Tavaratalo HEPSistä oli olemassa monenmoisia sloganeita. Yksi joka jäi mieleeni oli kirjaimista tehty väännös "Huomasitko Että Petimme Sinua". Sloganin alkuperäistä juuri tavarataloa koskevaa tarkoitusperää tai todenperäisyyttä en pysty käsittelemään, enkä muistamaan. Mutta lauseen sekä muovikassin muistan. Kiva lause olikin. Olisikohan sille lauseelle vielä käyttöä nykypäivänä?
Mikä on Suomi ja miten sen koemme. Onko Suomi oma erillinen yksikkönsä kuten esimerkiksi yritys? Miten sen omistajat eli kansa haluaisi maata johdettavan eli heitä itseään. Valtio on kuitenkin lopunperin kansalaistensa summa, sillä ilman omistajia ei ole valtiota, eikä kansallista identitettiä tai oikeastaan mitään muutakaan.
Monesti yrityksen omistajat haluavat hyötyä vähintään jollakin tasolla yrityksensä tuottamasta tuloksesta. Yrityselämässä on usein käytäntö jossa jokainen omistaja hyötyy omistamansa osuuden mukaisesti, ainakin jollakin tasolla.
Suomessa on kansalaisia x määrä. Täsä x määrästä hyvin suuri osa on tulotasoltaan alle keskitason. Suomessa on myös yrityksiä joista hyvin suuri määrä on ns PK yrityksiä. Lopunperin varakkaita tai rikkaita kansalaisia on vähemmistö, samoin kuin varakkaita yrityksiä.
Minun valtiossani huolehtitaan sen kaikista jäsenistä. Tai ainakin toivoisin niin.
HEPS kirjoitus KVL sanomissa
Perussuomalaisten kouvolalaisen kaupunginvaltuutetun Janne Pahkalan mielipidekirjoitus puolueen osallistumisesta Orpon hallitukseen saa suurta huomiota.
Pahkalan mielipidekirjoitus on julkaistu Kouvolan Sanomissa keskiviikkona. Hän kohdistaa kirjoituksensa puolueen kansanedustajille.
Pahkala kirjoittaa, että Kouvolan kaupunginvaltuutettuna hän kuvitteli olevansa selvillä perussuomalaisten suhtautumisesta suomalaisiin työntekijöihin ja työntekijöiden oikeuksiin.
”Uskoin myös puolueeni ennen vaaleja antamiin lupauksiin siitä, että maata ja taloutta ei laiteta kuntoon työntekijöiden kustannuksella”, Pahkala kirjoittaa.
”Enempää en olisi voinut väärässä olla. Omalla työpaikallani pitkän työtaistelun kokeneena luulen ymmärtäväni lakko-oikeuden merkityksen työntekijöiden etujen puolustamisessa. Työurallani olen myös ehtinyt näkemään aivan riittävästi ketjutettuja määräaikaisuuksia.”
Sairausajan karenssipäivät ja työttömyysturvan ja asumistuen heikennysesitykset tuntuvat Pahkalan mukaan ”erityisen irvokkailta tilanteessa, jossa meiltä Kymenlaaksosta on taas sammumassa tehdas, ja muutama sata työntekijää odottaa epävarmuudessa, missä muodossa hallituksen nyt suunnittelemat leikkaukset ovat osumassa juuri heihin”.
Riippumatta puolue kannasta tai keinojen erilaisuudesta huolimatta toivoisin että eduskunta ja sen hallitus oikeasti ajaisivat oman maansa kansalaisten etuja. Törkeätä sekä ihmisarvoa alentavaa on toimia niin että vain heikompiosaiset tai kestuloa heikompi tuloset jopa työttömät rahoittavat sen pienemmän osan valtion kansalaisista joilla jo muutenkin on kykyä sekä varallisuutta. Ennen sai olla ylpeä kansalaisuudestaan juuri siksi että meillä huolehdittiin ihan kaikista. Tämä seikka huomioitiin jopa maailmalla kadehtien.
Sipilä pisti kuntien talouden umpisolmuun, sekä kansalaiset kiristämään vyötään. Sipilä pisti valtion omaisuutta lihoiksi suotta surutta laittaen "taseet töihin", perusti VAKEn jne..lopunperin piti sittenkin ottaa lisää velkaa "Vetelät" housuissa eivät lämmittäneet kuin hetken aikaa. Hallituskausi kun aikanaan alkoi, piti jokaisen kansalaisen osallistua talkoisiin jolla saadaan Suomen kilpailukyky nostettua. Tehtiin KiKy loikka. Monet loikkasivatkin suoraan rotkoon tämän sloganin voimin, eli ojasta allikkoon. Yllättävän moni uskoi että aloitetaan pistaämään asiat kuntoon ja saadaan vauraampi maa. Paskanmarjat! Sehän tarkoittikin että laitetaan hyvin toimeentulevien pussiin pari roposta lisää ottaen se heikompiosaisilta. Vaurautta ei saavutettu. HEPS
En tiedä onko kyseessä ollut "kusetus" vai mikä. Enkä tiedä haluavatko uuden hallituksen toimet "kusettaa" taas jälleen kerran. Mistä minä sen tietäisin, mutta sen todellakin tiedän että en ole varakas, eikä minulla ole omaisuutta jonka voisin siirtää turvaan, olen siis maksumies tässä rytäkässä. Vaikka pääsisin vielä ennen eläkeikää töihin, en mitenkään pääse sellaiseen tulotasoon että hyötyisin kaavailluista uudistuksista. En ole voittanut Lotossa enkä eurojaskassa joten en voi edes pilkallaan äänestellä Kokoomusta, enkä nykytietämyksellä tekisi niin vaikka pakotettaisiin. ( Joskus nuorempana uskoin KOK puolueen kravattipukuisiin matalalla äänellä puhuviin paskantärkeisiin siloposkiin ja olin lähellä äänestääkin) Yhden kerran meniin todella pahasti populistiseen lankaan. SMP edustaja Urpo Leppänen lupasi puolittaa työttömyyden mikäli hän pääsee eduskuntaan. Meikä parikymppinen kolli meni ja äänesti. Leppänen pääsi mutta työttömyys ei puolittunut, eikä siihen ollut hallituksella haluakaan. Joten se siitä.
Joskus 2000 luvun alkupuolella alettiin puhua työelämän uudistamisesta. Uudistaminen on vieläkin niin kesken ja perseellään ettei se lopu vielä pariinkymmeneen vuoteen. Kiire kuitenkin olisi sillä nyt näyttää uudistuvan siihen suuntaan ettei koko työelämää kohta ole jota uudistaa.
Joku SOMEn välkkypäistä innoissaan uudesta hallituspohjasta kirjoitti että yrityksen perustaminen pitäisi tehdä helpommaksi. En edes kehdannut kommentoida tätä ideaa tai ehdotusta, sillä en todellakaan tiedä voisiko yrityksen perustaminen enää mitenkään olla helpompaa kuin se nykyisin jo on. Pari klikkausta PRH sivuilla, maksu verkkpankilla ja votsie, yritys on. Nykyisin kun riittää että touhuilet hommia ominpäin ja kupsista keikkaa sinut tulkitaan yrittäjäksi halusit tai et. Voi Hvetti mitä valopäitten viisauksia sitä tulee lukeneeksi. Yritysneuvojana yritinkin jarrutella, tai oikeammin kyseenalaistaa sellaisia yritysideoita toteutumasta joilla ei ole tulevaisuutta.
Populistisia julkaisuja.
lue: Saatanallisia säkeitä.
On syytä muistaa ettei yhtäkään lakia ole uuden hallituksen esityksestä tuotu tätä kirjoitettaessa vielä käsittelyyn.
Suomi kuntoon!
Kenen Suomi ja mikä? Eikö Suomi ole yhtä kuin kansa??
HEPS
Pienituloisten asumistukea ei leikata!
Onko asumistukea sitten myönnetty suurituloisille?
Polttoaineen hintaa lasketaan!
Ai pari senttiä litralle, mutta kilometrikorvausten omavastuuta kasvatetaan
Veronmaksajien edustaja Lehtinen arvioi bensan hinnan vaikutuksen olevan noin 3 senttiä, mutta unohti mainita että työmatkavähennyksen omavastuu nousee 750€sta 900€n
HEPS
Heikompien elämää ei vaikeuteta, eikä tehdä leikkauksia!
Neljän prosenttiyksikön korotus kirjoihin, teatteri-, elokuva- ja konserttilippuihin, lääkkeisiin ja muuhun alv:n alaisiin asioihin. Mutta bensan ja oluen vero alenee. Komeaa moraalia. Ehkä kaikkein raainta on vammaislain lykkääminen ja sen kuluista leikkaaminen.
Pääomatuloveroa tai piensijoittajan verotusta ei kiristetä missään omaisuuslajissa
Nostetaan osakesäästötilin talletuskatto 100 000 euroon" (nyt katto on 50 000 euroa; osakesäästötilille kertyviä voittoja ja osinkoja ei veroteta ennen kuin varoja nostetaan tililtä pois)
HEPS
Suomalaisille tärkeisiin palveluihin ei kosketa!
Eläkejärjestelmään uusitaan. (Leikataan eläkkeitä/työeläkkeitä 2 miljardilla)
Leikataan koulutuksesta. Sivistystyöstä ja kansanopistoista. Eikö nämä ole tärkeitä?
Nukkuiko Purra vai eikö hän ymmärtänyt, mihin sitoutuu?
Suomalainen tulee aina ensin!
Koulutusta tuetaan
Kaikille taataan terveyspalvelut!
Sotekuluista ei leikata (Orpo )
KiKy maksut työnantajille, eiku
RKP ei lähde perussuomailta poltiiikkaa tekevään hallitukseen
KD. pienituloisten asumistukea ei leikata
Vanhoista virheistä opitaan
Asiathan on niinkuin ne halutaan nähdä.
Se miten tulkitaan kansan tahto
- Sdp 617 552
- Ps 620 981
- Kok 644 555
- Kesk 349 640
- Vihr 217 795
- Vas 218 430
- Rkp 133 518
- Kd 130 694
- Liik 74 995
Yksikin ääni on merkitsevä. Tarkassa paikassa noin niinkuin teoriassa kansan tahto voisi olla yhdestä äänestä kiinni.
Jossittelu on silti mukavaa.
Kun vertaa edellisen hallituskauden nyt saamia ääniä (Sdp+Kesk+Vihr+Vas+Rkp) sai 1 536 935 ääntä vs oppositio (Ps+Kok+Kd+Liik) 1 471 225 ääntä, prosentit edelliselle hallitukselle 51,09% - 48,91%.
No eihän se niin mene, koska hallitus muodostuu usein enemmistöstä ja se muuttaa "näkemyksiä" kummasti. Mutta asialla voi leikitellä ja miettiä itse kukin kohdallaan mitä uudelta hallitukselta haluaa.
Yksinkertaisemminkin ajateltuna ”kansa halusi” on liiottelua, koska äänestysprosentti oli vain vähän päälle 70, ja tästäkin vain murto-osa äänesti kokoomusta ja perussuomalaisia. Kansan tahto jargoni on siis potaskaa.
Kansa saattaa tahtoa myös jotain siltä väliltä. Siksi monelle voi tulla olo siitä ettei ole tapahtumassa sitä mitä luvattiin.
Kaavailut eivät vielä ole lakeja.
Sisäisiä linkkejä
Röyhkeys edellä ( Linkki korjattu 27.8.2023 )
Valtionvelka pelottelu ( Linkki korjattu 27.8.2023 )
Hyvinvointivaltio ( Linkki korjattu 27.8.2023 )
Kylmää kyytiä luvassa ( Linkki korjattu 27.8.2023 )
n
Kuuntelin jonkin verran: Kaikkein eniten HEPS kommentteja irtosi Riikka Puurran perussuomalaisiin kohdistuen.
Eduskunta valitsee puhemiehen - Politiikka - Ilta-Sanomat (is.fi)
Se ei meille käy! FB Linkki
https://www.facebook.com/reel/1880604532339804