Musiikki on tarjonnut minulle paljon, sekä luonut muillekin kanavan sieluni syövereihin.

Jos haluaa kertoa omasta nuoruuden mielenmaisemastaan tai arvomaailmastaan toiselle ihmiselle, on eräs apuväline käydä lävitse musiikkimakua tai musiikki tyyliä jonka on kokenut  "omakseen". Tämähän on sinänsä tuttua silloin kun vieraille esitellään omat valokuva albumit ja lomakuvat. Tässä käydään läpi tällä kertaa vain mielenmaisemia. Tässä julkaisussa on erona se että lukija voi vieraana jättää koko jutun väliin helpommin kuin sohvalla vieressä istuvana albumi sylissä esittelijän kainalossa.

Toivon kuitenkin lukijalle hetken aikaa tutustua esitykseeni ajatuksena että voihan sieltä löytyä jotain yhtäläisyyksiäkin omaankin sielun maailmaan..

Sanotaankin että jokainen ihminen elää omassa ajassaan. On siis luonnollista haluta näyttää muille nuoremmille ajasta joka oli jo ennen heitä. Musiikilla on merkityksensä.

70 luvun teiniaika on jättänyt minuun pysyvän jäljen. musiikin suhteen 60/70/80 luvun tuotteet ovat syöpyneet kaikkein syvimmälle. Ei ole mikään ihme jos v 1960 syntynyt kokee 70 luvun musiikin kuvaavan parhaiten omia mieltymyksiään. Nuoruuteni vuodet 19 - 20 jne ( v 1979 - 1980 jne ) liittyi niin paljon sen ajan nuorisokulttuuria. Olin hyvin läsnä amerikanautojen parissa itsekin ostin noihin aikoihin oman "jenkin". Puraisu ei kuitenkaan sillä kertaa ollut lopullista sillä ajelin monen merkkisten autojen kanssa ( Vauxhall Cresta jne ) Mutta paikalla olin siellä missä nuorisokin oli. Tietenkin amerikan autojen luona ja parissa. Toimin usein ystävälleni "hovikuskina" joka sitten tätä kautta sinetöi oman tulevaisuuteni jenkkiautojen sekä kulttuurin pariin.

Pidätän oikeudekseni päivittää sekä muokata julkaisuani ihan oman mieleni mukaan.

Youtube videoihin minulla ei ole oikeuksia. Jokainen voi katsoa Youtube ehdoin. Muista katsoa videoiden kuvauskentät

Itse olen aina kuunnellut musiikkia. Ihan siis kuunnellut kuuntelemalla, eikä vain pelkästään "sivukorvalla".

Opin jo kauan aikaa sitten tajuamaan että se musiikki mistä pidän eniten, ei tarvitse aina olla parasta, riittää että minä pidän siitä. Taidokkaimmat sekä jollain tasolla puhtaimmatkaan soinnut äänineen, eivät takaa sitä miten musiikki vaikuttaa kuulijaan eli minuun. Toisaalta ei taidokkuudesta haittaakaan ole, ainakaan vielä ollut.

Mikään ei ole sen pahempi "perisynti" kuin puhua hyvän itseään miellyttävän kappaleen päälle, tai lopettaa se kesken. Mitään sielullista täydennystilaa häiritsevää ei kertakaikkiaan saa olla silloin kun kuunnellaan musiikkia. Musiikki ei toimi taustalla samoin kuin kuunneltuna,vaikka se taustamusiikki olisi kuinka nautinnollista kuultavaa tahansa. 

Ei ole mikään salaisuus että olen aina ollut herkkä. Jonkin verran runoja rustanneena, ja mielenmaisemasta kuvannollisia sanontoja luoneena voin samaistua helposti nautinnollisen musiikin tuomaan olotilaan.

Missään tapauksessa alla oleva listaus ei ole kokonaisuus.
Vain pintaraapaisu. Esm Hurriganes on erillisellä artikkelilla aiemmin tehtynä. Paljon muutakin jää puuttumaan joko unohdettua, tai ihan tarkoituksella pois jätettynä. Esm raskaampi musiikki jota kuuntelin jonkin verran on kokonaan eri asia.

En ole oikeastaan vieläkään oppinut inhoamaan yhtäkään esittäjää tai kappaletta.
Sen seikan täytyy johtua siitä etten ole sitten sellaista vaan koskaan kuunnellut. Uskon että sellainekin "paska kappale, tai paska musiikki" on olemassa. Se ei vaan ole ilmeisesti minua varten, joten en sitä sitten kuuntele, tai ole oikeastaan edes kuullut. Pidän pääsääntöisesti kaikista sielullisista julkaisuista. Pidän audiosta, visuaalisuudesta ja niiden yhdistelmistä.

Olen oppinut tajuamaan että jos joku osaa tehdä musiikkia josta vähintäänkin itse esittäjä itse pitää vaikken minä pitäisikään, ei ole minulla pätevyyttä sanoa että "paskaa". Ennemminkin niin että se ei sovi minun pirtaan jollen pidä siitä.

Monista nuoruuteni aikaisista yhtyestä ja heidän tuotannostaan sain kuulla vain käännösiskelmien kautta. Tästä on tämän artikkelin lisäksi erikseen pieni kooste myöhemmin .