Mutta mikä on aihe? Mihin denialismiin olen ajatumassa?

Cansel kulttuuri on sinällään lähellä kiusaamista. Minä harrastan Cansel kultturia olemalla joissakin asioissa hiljaa sekä ääneti. Siis sellaista vähemmän haitallista canselointia. Vaan onpa joitakin aiheita joissa mieli tekisi älähtää, vaikkei kapula kolahdakkaan. Nyt älähdän.

Ilmastovouhotus.

Nyt menee taas ja tosi lujaa. Mopo keulii.  Ilmastonmuutoksesta paasataan aamusta iltaan. Ja varsinkin kun on lämmintä, niin se nostattaa sellaisen informaatiomyrskyn sekä somepauhun ilmastonmuutoksen puolesta että oksat pois. Talven kylmyys on sitten vaan yksittäinen osoitus vallitsevasta säätilasta. Jos taan on epämukavan "sohjoinen talvi" kyseessä o taas kiihtynyt ilmastomuutos. Todellisuushan on ettei yksittäiset lyhyen asian muutokset tai poikkeamat kerro varsinaisesti mitään ilmastonmuutoksesta.

"Ilmastonmuutos on merkittävä pitkän aikavälin muutos globaalissa tai paikallisessa ilmastossa. Muutokset voivat tapahtua esimerkiksi sadannoissa, lämpötiloissa ja tuulikuvioissa. Tarkasteltava aikaväli voi vaihdella kymmenistä vuosista miljooniin vuosiin. Ilmastonmuutos voi aiheutua tapahtumista, jotka liittyvät muun muassa merien lämpömekanismeihin, maapallon rataan, mannerlaattojen liikkeisiin, auringon aktiivisuuteen, vulkaaniseen toimintaan, asteroiditörmäyksiin ja viime aikoina myös ihmisen toimintaan." Wikipedia

 

On asioita joita ei haluta tiedettävän

 

Siinä olen silti kuitenkin vahvasti samaa mieltä että ilmastonmuutos on tapahtumassa. Siihen en niinkään kovasti usko että ihminen voisi sitä pysäyttää. Olen kyllä samaa mieltä että luonnonvaroja saisi tuhlata, eikä luontoa saisi saastuttaa. Minun näkemykseni mukaisesti ne keinot saastumisen vähentämiseksi. eivät ole aina samoja mitä yleisesti pidetään oikeina. Enkä jaksa uskoa pelkän hiilidioksidin vähentämisyritysten vaikuttavan ilmastoon millään lailla merkittävästi.

En ole ilmastonmuutos denialisti, vaikken uskokkaat ihmisen vaikutuksen olleen niin suurta kuin annetaan ymmärtää muutoksen aiheuttamisessa, tai vastaavasti sen torjumisessa. Denialistia se ei minusta silti tee.

Arvaus ei siis osunut kohdalleen, en ole ilmastodenialisti.

 

 Polttomoottori käyttöinen auto

Olen kehnolla toimeentulolla elävä perheellinen mies. Autona vanha diesel ajokki, sekä lähes yhtä vanha bensiini auto. Rahat ei riitä edes sen besiinikäytöisen uudistamiseksi uudemmaksi. Kyse ei olisi edes muutamasta tonnista. Diesel ajokin tarve on meillä kohtuullisen suuri, mutta epäkuntoisena sekin rahan puutteen vuoksi on joskus suuriakin aikoja.

Ei tule minusta sähköauton omistajaa oman elämäni aikana, sen uskallan ennustaa. Sähköautot ovat julmetun kalliita. Kun sellaisen vanhan rämän jonka akut ovat luokkaan entiset, saan ehkä joskus, ei se ole ajoneuvo tai auto. Sanan varsinaisessa merkityksessä. Arvaa olisiko minulla varaa laitattaa siihen uudet akut?

Lisäksi liitän oman näkemyseroni sähköautoilun päästöttömyyteen jota korostetun liioitellusti tuodaan esille. Tämän näkemyseron vaikutus kuitenkin omaan ostohalukkuuteeni on niin merkityksetön asia joten antaa olla. Raha ratkaisee. Niin ja sitten kun polttoaine käyttöisten autojen verotus yms maksut nousee polttoaine kuluineen suuremmaksi, sitä vähemmän on varaa vaihdella mihinkään muuhun vermeeseen.

Voin siis kuvitella mielikuvilla tilanteen vuosien päähän jossa huristelen vanhalla autolla julkisesti ruokakaupaan. Katseet ympärilläni kertovat paheksuntaa. "Siinä taas yksi sähköautoilun denialisti" Kieltää niiden positiivisen ympäristön vaikutuksen... jne jne..

Minusta on siis tulossa jonkinsortin denialisti.