Voisinko olla transikäinen transvegaani?

Määritelmänä transvegaani tai transikäinen määrittelee oman sisäisen tuntemuksen. Transvegaanin on mahdollista syödä lihaa ja kutsua itseään vegaaniksi, koska transvegaani kokee henkisesti olevansa kasvissyöjä, vaikka reaalimaailma eroaakin hänen päänsisäisestä kokemuksestaan. Tärkeintä on tunne siitä, että kokee olevansa vegaani. Transvegaanin henkinen ja fyysinen tunne kasvissyönnin merkityksestä eroavat toisistaan; lihaa syövää transvegaania voi siis kutsua vegaaniksi, koska transvegaani tuntee olevansa vegaani, huolimatta lihansyönnistä. 

On olemassa CIS-vegaaneja, jotka ovat etuoikeutetussa asemassa transvegaaneihin verrattuna – sillä toisin kuin transvegaanilla – CIS-vegaanin tunne ja reaalimaailma vastaavat toisiaan. Tämä yhteiskunnallinen asetelma tekee pelkkiä kasviksia syövistä vegaaneista etuoikeutettuja, lihaa syöviin vegaaneihin nähden. Kasvissyöjän oletetaan vegaani-normatiivisessa yhteiskunnassa syövän pelkkiä kasviksia, mikä on tietenkin syrjintää ja sortoa transvegaaneja kohtaan. Määritelmänä samat asiat koskevat transikää. Ikä joka tuntuu itsestä oikealta on jokaisen oma ikä jos niin haluaa.

Sortoa tulisin varmasti kokemaan

Transvegaanien tai transikäisten  sorto on todellinen ongelma, johon pitäisi puuttua mm. puhumalla vegaanioletetusta tai vastaavasti transikäoletetusta – sillä emmehän voi olla varmoja, kokeeko joku pekonia syövä henkilö itsensä vegaaniksi vai ei, tai vaikkapa yli 60 vuoden ikäinen itsensä teiniksi. Meidän pitäisi päästä eroon ajattelusta, jossa lihaa syöviä henkilöitä ei oletettaisi vegaaneiksi. Voi olla vegaani ja syödä lihaa!  Ajattelumalli siitä ettei 60 - 70 vuotias voisi olla teini on hyvinkin kunkin omaa identiteettiä halveksivaa.

Harkitsen asiaa. Ehkä kokeilen. 

Suurin este kokeilulle on etten vielä ole osannut päättää mnkä ikäisenä itseäni pitäisin. Monista eri vaihtoehdoista ole erityisesti mieltynyt n. 30 ikävuoden kantturoille. Ehkä kuitenkin tukeudun ajatuksessani 30 vuotis synttäreihin liiaksi. Olin sen ikäisenä perso alkoholille ( tosin jo paljon vähemmän kuin 20 vuotiaana ). Ehken kykenisi noudattamaan 30 vuoden ikätuntumaa uskottavasti. Transvegaanina ehkä pystyisin alkaa itseni tuntemaan. Ongelmana on tässä vielä etten tiedä haluanko olla minkään alatyypin vegaani.

Huoh! Ehkä tämä tästä.