Pertti ”Spede” Pasasen muistolaatta anastettiin – ”Ei minulla ole toteutumattomia haaveita”

Henkilökohtaisia muistoja minulla on Spedestä pari kappaletta, tai hiukan sinnepäin kolme tai jopa neljä. Kaikki erittäin positiivisia muistoja.

Eräs sekä ensimmäinen muisto menee vuoteen 1967. Olin äitini kanssa menossa Kouvolan Hansakeskuksesta Vaitisen laukkukauppaan ostamaan minulle koulureppua. Sattuipa juuri Speden saluunan kohdalla ( juuri avattu ) Spede ajamaan autonsa ( Mustang ASU-1 ) Oven viereen. Spede nousi autosta ja kysyi mnulta että haluaisinko tienata hiukan taskurahaa? Hölmistyneenä , jo--oo ja Spede otti heiniä takapaksista laittoi ne autonsa eteen ja ketjun jolla sitoi autonsa seinässä olevaan ripustimeen ja sitten hän sanoi että anna hevoselle aina välillä heiniä. Muistaakseni Spede antoi pienen palkan etukäteen... .. Muisto joka jäi ensimmäisenä Spedestä mieleen ollessani 7 vuotias.

Eräs erittäin positiivinen muisto tapaamisesta liittyi nuorena "mopo" ikäisenä. Olimme poikaporukassa mopoilemassa ja erääseen pikkumopoon tuli vika. Spede pysähtyi auttamaan ja lupasi auttaa sen mopon kuntoon saattamisessa niin että se on myös laillisesti rekisteröitävissä.  ( en paljasta mikä ja kenen ) Ja niin hän myös teki. Spede oli omalta kokemuspohjaltani todella mukava nuoria kohtaan.

Harva voi sanoa saman. Spede: " Ei minulla ole toteutumattomia haaveita. Tekeminen ja haaveileminen on minulle yksi ja sama asia. Jos joku asia alkaa kiinnostaa, niin ryhdyn toteuttamaan sitä" 

Spede-Idea Oy:ssä Spede kehitteli lukuisia ja vielä lukuisia erilaisia keksintöjä. Spede Pasanen oli viihdepuolen lisäksi aivan uskomaton ideatykki. Nastolalainen ideapaja haki patenttia yli viidelle kymmenelle keksinnölle joista ainakin n kymmenkunta on edelleen olemassa.

Muistolaatta varastettu

Pertti ”Spede” Pasasen muistolaatta anastettiin – ”Ei minulla ole toteutumattomia haaveita” – Päivän Lehti (paivanlehti.fi)

Sekä

Speden muistolaatta varastettu - Kotimaa | HS.fi

Mies joka oli ihan "Spede" sanan alkuperäisessä positiivisessa merkityksessä.

Innovatiivisen sekä uusien ideoiden ehtymättöman lähteen eli ainoan oikean Speden kunnioitukseksi sekä muistoksi laitettu muistolaatta on varastettu. 

Varkaus huomattiin maanantaina 22.4.2024

Muistolaatta on messinkiä ja kooltaan 25 senttimetriä kertaa 57 senttimetriä. Laatta oli kiinnitetty seinään kiinnityspulteilla, jotka on katkaistu. Muistolaatta on Kuopion kaupungin Taidemuseon omaisuutta.

 

nspede muistolaatta

 

”Ei minulla ole toteutumattomia haaveita. Tekeminen ja haaveileminen on minulle yksi ja sama asia. Jos joku asia alkaa kiinnostaa, niin ryhdyn toteuttamaan sitä.”

Poliisi pyytää silminnäkijä­havaintoja varkaudesta. Kaikki havainnot ja tiedot voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisin vihjenumeroon: 0295 415 232 tai sähköpostilla osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..