Koverit eli Coverit olivat jonkinlainen ikkuna maailman tuulien suuntaan.

(Artikkelissa oleviin kappaleisiin tai videoesityksiin minulla ei ole minkäänlaisia oikeuksia. Katseleminen tai kuunteleminen tapahtuu Youtuben asettamin oikeuksin.)

Nämä maailman tuulet puhalsivat joskus ikkunasta sisään, toisinaan itse teki mennä samaisesta ikkunasta ulos.

Nuoruuteni kulki siinä missä kenen tahansa nuoruus kulkee siinä omassa ajassa. Minun aikakauteeni kuului  60 / 70 / 80 / . Sen jälkeen vuosikymmenet ovat nivoutuneet yhdeksi köntiksi jossa on kuitenkin helmi siellä toinen tuolla. Yhtään väheksymättä nykyisin elettyä elämääni, tai muutakaan siihen liittyvää.

Kirjoitin aiemmin artikkelin nuoruuteni aikaisesta musiikista jossa kerroin joiltain osin erilaisten artistien sekä yhtyeiden tuotannon kuvaavan "sielunmaisemiani". Tämä artikkeli on muutoin aika jatkumoa edelliseen, mutta keskityn tässä enemmän taustavaikutuksiin. Eli sellaiseen joka on toiminut taustalla ehkä kovemmin kuin osaan ajatella. Yksi tie oli nimenomaan kotimaiset käännösiskelmät ja jotkin ulkolaiset mistä en edes yhtyeestä tiennyt mitä ne olivat. ( Aiempi artikkeli )

Aika paljon noita musiikkimaailman tuulia tuli ensin kuultua covereina. Aikakausi oli muutoinkin coverien kulta-aikaa. Aiemmin oli noita muita Pat Booneja joita äitini kertoi kuulleensa, mutta minun aikana "Rokki soi"(Huom! ei ole käännösiskelmä )  "Fiilaten ja höyläten", ja mitenkäs muuten kuin covereina. Oli yhtye nimeltä Boney M ja ties kuinka montaa eri yhtyettä joiden kappaleista tehtiin käännöksiä. Lienee Eini, Meiju Suvas yms yms sen ajan tuttuja esiityjiä. Voisi miltei väittää että lähes jokainen suosittu artisti esitti käännösiskelmiä jonkin verran.

Monia hyvin suosittuja kappaleita tuotti esimerkiksi Christie Tässä yksi esimerkki käännösiskelmien suuresta määrästä

Lähde Wikipedia

Suomenkielisiä versioita Christien kappaleista 

  • Yellow River = Tuulensuojaan | Danny (1970, suom. Pertti Reponen)[1]
  • San Bernadino (samalla nimellä) | Arto Sotavalta (1971, suom. Arto Sotavalta)
  • Iron Horse = Eteenpäin | Jetit (1972, suom. Vexi Salmi)
  • Man of many faces = Olen aivan joku toinen | Johnny (1973, suom. tuntematon)
  • Yellow River = Tuulensuojaan | Markku Aro (1987)
  • Yellow River = Tuulensuojaan | Erkki Jantunen (1992)
  • Yellow River = Shellin paariin | Turo's Hevi Gee (1995, suom. Harri Laukkanen)
  • San Bernadino = | A. Aallon Rytmiorkesteri (1998)

San Bernadino

Markku Suominen esitti kappaleen Sade. Jotenkin se jäi soimaan mielensopukoihin vuosikymmeniksi. Alkuperäinen kuului radiosta paljon harvemmin jos lähes koskaan.

...."sadetta mä kuuntelen joka yltyy vaan"..

Jose Feliciano Rain

Syksyn Sävel 1973, sävellys Matti Ruohonen sanoitus Teppo Ruohonen sovitus Pekka ( Albert ) Järvinen esittäjä Rauli Badding Somerjoki / Ja rokki soi

Joskus tajuntaan iskeytyi jotain mikä ei ollutkaan käännöskappale. Tämä kun oli syntymä aikoinaan juuri sen kuuloinen että olisi käännöskappale.

Ja rokki soi. Eipä ollut käännösiskelmä vaikka aikakausi joka siitä alkoi käännösten kulta-aikaa. Nostin tämän kappaleen esille juuri siksi että monikin ajattelee juuri tämän "ja rokki soi" kappaleen olevan käännöskappale. Aikakausi oli kuitenkin vahvmmillaan ja hetken vielä jopa nousussa käännösten suhteen.



En muista, enkä pystyisikään muistamaan sitä valtavan suurta käännösiskelmien määrää mitä 70 luvun alku suolsi radiosta eetteriin. On selvää että tällainen maalaistollo kuunteli sitä mitä tarjottiin. Mankkaankin nauhoitettiin niitä kappaleita joita sai kuunneltua joko nuorten sävellahjasta tai radio luxenburgista tms tms.

Mutta siellä taustalla oli yleisesti aina joku alkuperäisyhtye. Jossakin myöhemmässä vaiheessa alkuperäinen alkoi kiinnostaa enemmän kuin käännökset. Tämä muutos tapahtui kohdallani hitaasti sillä en aina edes tiennyt olevan kyseessä käännösiskelmä. Taustalla oli myös vahvoja vaikuttajia joita en mukamas edes koskaan kuunnellut, vaikka yhtyeen tiesinkin. Jälkeenpäin jopa suurempina vaikuttajina nuoren pojanklopin elämänsykkeessä.

Nyt keskitys pääasiassa yhteen musiikki suuntaan sekä tähän yhteen yhtyeeseen jolla ei oikeastaan ollut lainkaan näkyvää sijaa valinnoissani, mutta jälkeenpäin katsottuna ehkä valtava taustamerkitys.

ABBA

On suorastaan käsittämätöntä miten nyt vuosikymmeniä myöhemmin kuunnellessa sekä katsellessa ABBA videoita on kuin lämmin mutta vahva isku kasvoille tuntea vahvasti taas mennyt aika. Minulla ei tuona varsinaisena ABBAn loistoaikoina oikein ollut varsinaista yhtymäkohtaa koko yhtyeen mihinkään tuotantoon.

En ostanut yhtyeen kasetteja, LP levyjä, enkä muutakaan ABBA roinaa, ties ollut myynnissäkään. En edes tietoisesti erikseen kuunnellut erikseen yhtyeen tuotantoa. Yksi C-kasetti minulla oli jossa oli ABBAn Waterloo jonka kuitenkin lähestulkoon aina kuunnellessani kelasin yli. Abba ei tuntunut oikein omalle musalle. ( niinpä.... )

ABBA vaikutti jo ennen ABBAn olemassaoloa. Todella monia käännösiskelmiä on tehty tulevan (1974) ABBAn jäsenten edellisiltä yhtyeiltä. Tämä varmasti osaksi selittää kokonaisuutena ABBAN vaikutusta vaikkei sitä erikseen tullut edes kuunneltua. Kaikki Abban jäsenet olivat esiintyneet Suomessa jo ennen ABBA-uraansa; Agnetha ja Frida sooloartisteina, Benny Hep Stars -yhtyeessään ja Björn Hootenanny Singers -yhtyeessään. Ei ihme jos jotain jälkeä ei tästä olisi jäänyt mielen syövereihin jo edeltäkäsin.

Käännösiskelmissäkin joita kuuntelin oli hiukan samankaltainen "maku" keskenään. Huoltoaseman poistolaarista ostetut matkakasetit soittivat käännöksiä sekä jonkinlaista kotimaista hittikamaa. Mutta varsinaisia helmiä oli oikeastaan aika harvoin, vaikka suosittuja ja laadukkaita esityksiä monet olivatkin.

Uskomatonta kuinka se mielestäni "jonninjoutava renkutus" hyräilytti ja sai tunnepuoleni musiikin suhteen aina niin herkistymään tai kroppani hetkuttelemaan. Tunnustan avoimesti että melodiselta puoleltaan sekä loppuunhiotulta esiintymiseltään laulamista myöten, en voinut kuitenkaan olla pitämättä ABBA yhtyeen tuotannosta. En vain aluksi tiennyt kuuntelevani ABBAa.

Mutta tai oikeammin ja niinhän se todellakin oli että taustalla ABBA vaikutti enemmän kuin ikinä koskaan olisin voinut tietääkään. ABBA musiikki oli niin mukana monissa tilanteissa ja nyt tänä päivänä palauttaessa musiikkia kuunteluuni, löydän itseni syvällä menneisyydessä. Niin monissa paikoissa, niin monissa tilanteissa nuo ikimuistoiset kappaleet ovat olleet osana minua. Yllätyin todella kovasti miten palauduin menneeseen aikaan. ( Kirjoitin aiemmin artikkelin musiikista jolla oli vaikutteita minuun ) ( Linkki korjattu 27.8.2023 )

Uskallan väittää että ABBA loi kevyen POP musiikin genreen ihan oman suuntansa jota moni yhtye käytti omiin tarkoituksiinsa päästä suosioon. 70 luvulla Suomen kevyt musiikki nojautui lähes kokonaan ulkomaisiin hitti kappaleisiin. Monia muitakin hittien tuottajia oli paljon, mutta Ruotsalainen ABBA oli kaikkein voimakkain. Lähes ylimoimainen.

Se jää varmasti ikuiseksi arvoitukseksi miten ABBA sen kaiken uskomattoman menestyksen teki. Sattumia / onnea sekä huolellista määrätietoista työtä se on päämäärän saavuttamiseksi tarvinnut. Mutta onko silloin ollut edes tietoa mitä tulee tavoitella? Mihin päämäärä tulee asettaa? Minkä tyyppisellä esiintymisellä, millä musiikilla jne jne jne.. Olkoon miten vain, melkoiseta narusta he osasivat oikealla tavalla vetäistä. Toki olivathan he samalla kokoonpanolla niitä muita "naruja" jo pari kertaa kokeilleet vaihtelevalla onnella kabareesta folktyyliin.

Kun nyt olen keräillyt näitä nuoruuden eri aikakauden videoita sekä kuunnellut erilaisia versioita monista kappaleista ja löytänyt yhtymäkohtia kotosuomessa peräkylällä kuultuun maailman humuun, voin todeta että sellainen lämminhenkinen kotoisuus, hyvän tuulisuuden sekä inhimillisyyden sekä myös aitouden tuntu on varmasti ollut vahva kannustaja suosion tiellä. Voisi ehkä karrikoidusti sanoa että kyseinen yhtye pysyi minulle miltei samana aitona Festfolkkina tai alkuajan ryhmänä ihan koko ajan. Oikealla tavalla toki.Jotenkin voisin todeta että sellaista äärimmäisen loppuun asti hiottua aikakauteen täysin osuvaa disco-kabaree musiikkia esiintymisasuineen. Puitteet kasvoivat ympärillä, estraadit kasvoivat valtaviin mittasuhteisiin, suosio räjähti, ja ties mitä. Mutta esitys oli yhä edelleen aitoa alkuperäistä ABBA laatua joka kerta. Meilläpäin sanottiin ilmiöstä ettei noussut k-si päähän. 

Yhtyeen elinkaaren ajalta on helposti huomattavissa yhtyeen sisäinen toiminta sekä henki. Pariskuntien erot jättivät jäljen vaikkei sitä ehkä silloin vielä oikein huomannut, tai sen jätti huomaamatta. Jälkeenpäin katsottuna on aistittavissa alkuaikojen romanssihuuman laskeutuneen ajan myötä.

18.7.2018 19:48

Onhan siinä Abban musiikissa jokin penteleen juju, jota ei moni osaakaan tehdä. Miettiessäni Abban hittejä tulee mieleen monen monta kappaletta joista tulee vieläkin korvamato jyystämään päähän ensi yöksi. Yksi esimerkki oli discokappale Gimme, gimme, gimme jota jopa Madonna halusi käyttää kappaleessaan 2000-luvulla (Hang up), eikä muuten varmasti lähtenyt halvalla. Täytyy nostaa tuolle kaksikolle Benny & Björn hattua ja korkealle. Tyypit ovat neroja joille ei maine ja raha ole noussut kusena päähän, heidän ei tarvitse elvistellä autoillaan, asunnoillaan tai rahoillaan. Voisi muuten noiden nerojen käytöksestä ottaa oppia nämä suomalaisetkin puhelaulajat (Cheek, Mikael Gabriel yms. turhuudet) jotka leikkivät staraa olemattomilla saavutuksillaan.
Sekä Nimimerkki Teemu samassa linkissä:

18.7.2018 11:56

Yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä bändeistä ja aika vetäviä renkutuksiahan ne ovat! Ruotsalaista musiikkia on tullut kuunneltua paljon, ja he olivat Suomea näissä asioissa 70-luvulla 20 vuotta edellä, mutta nyt se välimatka on joltain osin kurottu kiinni ja menty ohikin. Suomesta on noussut isoja tähtiä - mutta kyllähän maailmaan musiikkia mahtuu. Ihanaa että Abbankaan kappaleet eivät koskaan katoa, ne ovat ihan täysin kuunneltavaa kamaa nyt 50 vuotta myöhemmin ja tulevat olemaan myös 2100.
Fani4ever kirjoitti

18.7.2018 14:24

Toivottavasti äänitätte vielä lisää biisejä (vaikka en ole kumpaakaan uutta vielä tietystikään kuullut)! Tietäen miten taattuja biisinikkareita herrat ovat, ja miten upeat äänet A+A:lla vieläkin on, ei näiltä uusilta biiseiltä voi odottaa muuta kuin jymymenestystä. Tuntuu vieläkin uskomattomalta että tämä on totta :)
Iltasanomissa:
 

Itse musiikin harrastajana en ole koskaan ymmärtänyt jääräpäisyyttä pitäytyä yhdessä musiikkigenressä. Eikös muusikon tärkein tehtävä ole kuitenkin päästä soittamaan ja esiintymään. Mutta kun muistaa tuon ajan radio-ohjelmat, missä ABBA oli koko toimittajakunnalle kirosana ja mitä piti joka käänteessä sitten kuulijoille haukkua. Kovasti ovat joutuneet perumaan puheitansa, kun tämä yhtye ei ollutkaan mikään "kaupallinen tusinapoppibändi".

Toden totta osittain. Kaupallinen bändi ABBA tosin oli mutta varsin positiivisella sävyllä. Laadukkuus sekä tarkoin sovitetut taustoineen loppuun saakka hiotut esitykset olivat ihan jotain muuta kuin tusinatuotantoa. ABBA ssa tärkeintä oli juuri kokonaisuus joka soveltui yhteen joka kohdasta.

Se että ABBA yleensä syntyi on osaksi sattumien summaa

Verkkouutiset
Reilut 50 vuotta sitten Benny Andersson oli lähdössä erittän suositun The Hep Stars -yhtyeen kanssa Suomeen kiertueelle. Bändin kitaristi jätti kuitenkin yllättäen tulematta mukaan.

Andersson kertoo soittaneensa apuun tuntemansa Ulvaeuksen, jonka tiesi soittavan kitaraa. Ensin Ulvaeus oli kieltäytynyt halutessaan keskittyä yliopisto-opintoihinsa. 

– Sanoin Björnille: et sinä oikeasti halua mennä yliopistoon, vaan haluat tulla Suomeen kanssamme. Suostuttelin ja taivuttelin häntä. Lopulta hän suostui lähtemään kiertueelle, Benny Andersson kertoo IS:lle.

Ulvaeus oli Suomessa tajunnut tahtovansa mieluummin uran musiikin kuin paperiteollisuuden parissa. Tästä lähti lopulta syntymään ABBA.

.

Suomessa kuunneltiin todella paljon tunnettujen yhtyeiden käännösiskelmiä

Kappaleiden alkuperä jäi usein kokonaan tietämättä.

Kisu – aihekanava esittää ABBAn kappaleen vuodelta 1974 Hasta Mañana 

Mikä kumman ABBA?

Keitä ABBAn jäsenet olivat, mitä he tekivät aiemmin?

Alla olevan videon nimessä ABBA on vielä kaukana tulevaisuudessa. Videota taltioidessa Youtubeen on käytetty selvennykseksi ABBA nimeä. ABBA ei kuitenkaan ollut vielä syntynyt. Ei ABBAsta vielä edes haaveltu.

Hootenanny Singers

1960-luvun alussa Björn Ulvaeus kuului West Bay Singers -nimiseen yhtyeeseen. West Bay Singersin nimi muutettiin Hootenanny Singersiksi, ( The Hood and Nanny singers ) ja siitä tuli pian 1960-luvun suosituimpia yhtyeitä Ruotsissa.

Hep Stars

Benny Andersson sekä myöhemmin lisäksi vuonna 1966 Björn Ulvaeus olivat Hep Starsin jäseniä.

Benny Anderssonin ja Björn Ulvaeuksen ensimmäinen yhteinen sävellys oli isn`t Easy to Say

Heps Starsin covereita: Johnny esitti Sunny Girl -kappaleen nimellä Hymyillen Pertsa Reposen sanoittamana vuonna 1966. Milana Misic esitti laulun nimellä Auringon tyttö Pertti Hannu Niemisen kääntämänä vuonna 1991.

 Jokaisella ABBA nelikon jäsenellä oli aikaisempana historiana melko näyttävä musiikki tausta. Taustaltaan ABBA kokoonpano koostui kuuluisuuksista omilla saroillaan.

 Anni-Frid Lyngstad

Festfolk muuntui pikkuhiljaa ABBA ksi.

Festfolk -> -> Björ & Benny & Agnetha & Anni-Frid -> -> ABBA

"Björn & Benny, Agnetha & Anni-Frid" niminen yhtye jossa olivat jäseninä Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog, sekä Anni-Frid Lyngstad tekivät vuonna 1973  Ring Ring kappaleen euroviisukarsintaan joka nousi jonkinlaiseksi hitiksi jopa myyntilistojen kärkeen, mutta jäi karsinnan kolmanneksi. Kyseessä ei vielä ollut ABBA nimellä oleva yhtye.

Vuonna 1970 perustettu yhtye käytti aiemmin nimeä "Festfolk".

Jälkeenpäin tätä saman ryhmän aikaisempaa tuotantoa on kutsuttu ABBA tuotannoksi. Sama ryhmähän se on ollut kaiken aikaa.

Festfolk

Festfolk

Festfolk kokoonpano menestyi vaihtelevalla menestyksellä. Varsinaista ykköshittiä ei kuitenkaan vielä ollut näköpiirissä. Samaan aikaan Agnetha, Anni-Frid sekä Benny , Björn tekivät erikseen jonkin verran eri levytyksiä. Benny ja Björn enemmän jo yhdessä.

ABBA syntyi kokoonpanon onnistumisien kautta. 

”People Need Love” on myöhemmin katsottuna Abban jäsenten ensimmäinen yhteinen single. ABBA yhtyettä ei ollut vielä perustettu, eikä sellaista edes vielä ollut tarkoituskaan perustaa kun kappaletta työstettiin. Kyse oli alkuaan Benny Anderssonin ja Björn Ulvaeuksen singlestä, jolla vieralivat Agnetha Fältskog ja Anni-Frid Lyngstad. Yhtye mainitaan singlejulkaisun kannessa nimellä Björn & Benny, Agnetha & Anni-Frid.

Youtube videossa lukee selvyyden vuoksi nimi ABBA vaikkei sellaista vielä edes ollut olemassa, eikä edes aikeissa perustaa.

Bjorn & Benny, Anna & Frieda.

Kappale julkaistiin 26.3. 1973 Yhtye mainitaan singlen Euroopan-julkaisujen kannessa nimellä Bjorn & Benny, Anna & Frieda. Filippiinien ja Kenian julkaisuissa yhtyeen nimenä on jo lyhenne ABBA

Ring Ring Ring julkaistiin 14.2.1973 

1973 Ring Ring Ruotsin kielellä.

Suomessa tämä hitti tuli tunnetuksi cover versiona, josta minäkin sen kuulin ensi kertaa. Itseasiassa minulla ei ollut hajuakaan kappaleen alkuperästä.

Åh, Vilka Tider

Ring Ring Singlen toisella puolen oleva kappale. Yhtye ei vielä käyttänyt silloin ABBA nimeä vaikka jälkeenpäin näin voisi helposti olettaa Youtube videoiden nimistä..

Vuonna 1974 yhtyeen nimi vaihtui ABBA ksi

Vuonna 1974 "Björn & Benny, Agnetha & Anni-Frid" niminen yhtye vaihtoi nimekseen "ABBA" yhtyeen manageri Stig ”Stikkan” Anderson loi sen jäsenten etunimien etukirjaimista ( ABBA kalasäilyke yhtiön myöntämällä luvalla ) ja he tekivät euroviisukarsintaan kappaleen Waterloo ja valittiin edustajaksi euroviisuihin voittaen sen.

Tässä ABBA yhtyeenä Ring Ring

Hieman erikoisempi valinta pianon soittajaksi. Kyseessä kuitenkin aito ABBA esitys

Laitoin tähän tämän ABBAn kappaleen  Take A Chance On Me juuri tämän videon vuoksi. Videosta näkee oikeastaan kaikkein parhaiten mistä koko jutussa on kysymys. Pelkistettynä voisi vain sanoa neljän jäsenen saumaton yhteistyö, loistavasti hiotut lauluosuudet, yksinkertainen kokonaisasu, hauskaa, kaikesta näkee että yhtyeen jäsenet rakastavat tekemistä, yhtyeen esiintyminen sekä kappaleiden suurin työ on tehty valmiiksi studiossa, tarjotaan paljon hiottua kokonaisuutta yksinkertaisessa muodossa. 

Kun tämän kaiken yhdistää juuri erityisesti siihen ajankuvaan sekä kokonaisuuteen joka silloin oli, ei ole ihme että menestys oli taattua.  Unohtaa ei myöskään sovi erityistä seikkaa että ABBA muodostui kahdesta rakastuneesta pariskunnasta. Koko yhtyeen sisäinen palo ja yhteenkuuluvaisuuden kuva teki siitä juuri sellaisen kun me sen näemme. Kun molempien pariskuntien erot joista viimeisin 1981 Benny ja Anni-Frid oli ohi, alko yhtyeen sisäinen mielenkiinto hiipua. Se näkyi myös ulospäin. Uskon että suosio kohottui tuollaisena ajankohtana osittain myös siitä että kyseessä oli aidot pariskunnat.

ABBAn kappaleista myös joistakin muista tehtiin käännöskappaleita.

ABBAn viimeinen konserttikiertue loppui Japanin konserttiin v 1980

"Virallinen" ABBA eli nimenomaan ABBA nimellä yhtye aloitti euroviisu kappaleella "Waterloo" ja lopetti kiertueensa Japanissa 27.3.1980  Nippon Budokan areenallaTokiossa samaan kappaleeseen. Yhtye jäi sen jälkeen tauolle. Lopettamisesta ei ollut puhetta. Monesti puhuttiin että yhtye "hajosi". Hajoamisesta voi miltei puhua, koska jäsenet alkoivat tuottaa omaa musiikkiaan, eikä keskinäiset välit olleet kovin hyvät. Mutta tasaisin väliajoin oli puhetta myös yhtyeen paluusta.

ABBan viimeinen levytys ennen tauolle jäämistä Kappale The Day Before You Came on luokiteltu monissa yhteyksissä ABBAn parhaimmiksi sävellyksiksi, ellei parhaimmaksi.

ABBA jäi tauolle 1982 lopulla ja palasi yhden kerran ensin 1986 esiintymään. Tivedshambo 

Meininki oli hieman muuttunut tasan 10 vuotta aiemmasta. Korviini ei ole kantautunut käännöskappaletta kyseisestä kappaleesta.

 

Wikipedia Huhtikuussa 2018 Abba ilmoitti levyttäneensä kaksi uutta kappaletta 35 vuoden tauon jälkeen. Kappaleet ovat ”I Still Have Faith in You” ja ”Don’t Shut Me Down”.[15][16] Abba julkaisi kappaleet syyskuussa 2021 ja uutuusalbumi Voyage julkaistiin 5. marraskuuta 2021. Albumilla kuullaan yhteensä kymmenen uutta kappaletta. Björn Ulvaeusin ja Benny Anderssonin mukaan yhtye ei kuitenkaan enää aio tehdä fyysisesti konsertteja, mutta sen sijaan Abba nähdään Lontoossa vuonna 2022 virtuaalisesti Abba Voyage -nimisissä konserteissa

.

HS Helsingin Sanomat : Abba vahvistaa lopettavansa, tuleva levy jää viimeiseksi: ”Se on tässä, sen täytyy olla”

Marraskuussa, 40 vuoden tauon jälkeen, julkaistava uusi levy on Abban viimeinen, yhtyeen jäsenet sanovat The Guardianin haastattelussa.

Kappaleet

1. “I Still Have Faith in You” 5:09
2. “When You Danced with Me” 2:50
3. “Little Things” 3:08
4. “Don’t Shut Me Down” 3:56
5. “Just a Notion” 3:31
6. “I Can Be That Woman” 4:01
7. “Keep an Eye on Dan” 4:05
8. “Bumblebee” 3:57
9. “No Doubt About It” 2:56
10. “Ode to Freedom” 3:32

Kunnellessani Don´t Shut Me Down kappaletta, tunnistin sen kyllä aidoksi ABBA kamaksi. ABBA tyyliä selkeästi.

Mennyt on mennyttä.

Vaikka on kuinka kaipuu menneeseen, ei se tarkoita sitä ettei nykyisyyttä voisi elää. Nykyisin on paljon lahjakkaita artisteja sekä yhtyeitä, jopa kotimaisia. On olemassa joukko kuuntelijoita joille tämä hetki on joskus paluu nostagiseen menneisyyteen.

Kiitos Benny,Anni-Frid, Agnetha, ja Björn mitä meille annoitte!

Annoitte minullekin todella paljon tunteita, muistoja, elettyä nuoruuden aikaa käännösiskelmineen kaikkineen. Annoitte vaikken ajoittain edes tiennyt mikä yhtye tämän kaiken minulle tarjosi.

ABBA: The Tour - Wikipedia

Abba – Wikipedia

15 vähän tuntemattomampaa Abba-klassikkoa / Nuorgam (nrgm.fi)

Muistako Hurriganesin 

n