Totuuden torvet

Olen törmännyt FB uumenissa joihinkin henkilöihin joiden agendana on puhdas totuus. Lainatakseni heidän omilla sivuillaan olleen tämän väittämän. 

En ole pystynyt toteamaan ovatko nämä muutama totuuden torvi oikeasti tosissaan väittämiensä kanssa, vai kuuluvatko he salaliittoteorioineen näihin trolleihin. Joka tapauksessa heiltä löytyy uutislinkki aiheeseen kuin aiheeseen. Lähdetiedoksi monesti liitetään sanonta "ota selvää, älä usko yleiseen länsimaiseen mediaan" 

Monesti olen näitä uutislinkkejä seuraillut ja päässyt tilanteeseen joissa niitä on kovin kyseenalaistettu, ja toisinaan osoitettu ihan suoraan huuhaaksi.

En usko, enkä tule koskaan uskomaan että minä itse voisin ikinä väittää mitään linkkiä tai asiaa niin ehdottomana ainoana totuutena kuin nämä totuuden torvet omiaan esittävät. Niin varmoja he ovat väittämissään. 

Mikä se totuus sitten on ? Luulenpa ettei meikäläisellä ole mitään syytä muuttaa uskomista länsimaiseen uutisointiin. Syyksi ilmoitan että monet näistä vaihtoehtototuuksista ovat niin tökeröitä että paljastuvat vedätykseksi jo heti parin klikkauksen jälkeen.

Sitä ennen kuitenkin monet uskovat näitä salaliittoteoriapohjaisia pötypuheita täytenä totuutena.

 

Tämäkin "totuus" oli jo julmetun suuren hehkutuksen saattelemana esillä näiden "totuuden" ilmoittajien sivuilla. " Katsokaa mitä Ukrainalaiset tekevät " 

........Videota on jaettu laajasti venäläisillä Telegram-kanavilla ja sitä on pidetty todisteena ukrainalaisten natsismista ja siitä, miten ukrainalaiset kohtelevat omiaan. Videon ovat julkaisseet Twitter-tilillään myös Venäjän ulkoministeriö ja Lontoon-suurlähetystö. Edellinen video on sittemmin poistettu.

Sekä CNN että avoimia lähteitä käyttävät Telegramissa ja Twitterissä toimivat sotabloggarit ovat todenneet videon väärennökseksi. Videon kuvauspaikka on paikannettu Venäjän miehittämään Donetskiin lähelle Makijivkan kaupunkia, noin 30 kilometriä rintamalinjojen taakse. .....

https://www.is.fi/digitoday/art-2000009484596.html?fbclid=IwAR3MyMe93q7g-C8MQYDhh2gVM0Yhz6uyDieCKOauYQIsRQsRpcnPs6_boAY

Kysyin kerran jossain, tai aiemmin monesti että mistä tiedät että puhut totta? Vastauksena sain melkein aina selvityksen että totuus löytyy aina muualta kuin yleisestä mediasta. Varsinkin länsimainen media on aina valheellista. Pitäisi kuulemma osata lukea oikeaa mediaa.

 

Muutamia totuuden väittämiä tai heittoja

Unkarilta ostettiin NATO puolto.

Ukraina kehittää biolabroissa taistelumyrkkyjä viattomien sivillien tappamiseksi.

Ukraina on itse pommittanut omat kaupunkinsa.

Nato on konkurssissa

Covid rokotukset ovat tappaneet enemmän kuin itse sairaus

Covid keksittiin lääketehtaiden toiveesta

Pääministeri on kokaiinipäissään taas möhlinyt

Pääministeristä sanottu. Psykoosissa ja kokkelipöllyissä huutelee ja tekee "laillistettuja" törkeitä rikoksia

Vaalit on väärennetty ( meneillään oleva ennakkoäänestys )

Päättäjämme haluavat sotaa, uhoavat ainakin niin kovasti

Muutan muualle koska maamme on täynnä sotavihaa ja sotimishalua

Venäjästä tehtiin vihollinen, veteraanien työ valui hukkaan.

Eliittiporukkamme omistaa bunkkereita maailmalla varautuen sotaan.

Tautilabrat Ukrainassa. Näitä biolaboratorioita lienee Usassa ja monissa muissakin maissa

jne jne jne

Olkoon linkit laittamatta. Suoranaisen "paskan" eli valheellisen tiedon levittämiseksi on tehty jo noiden totuuden torvien myötä tarpeeksi työtä.

Jätin siis nyt muutaman linkin laittamatta. Parempi kun jokainen päättelee ihan itse vaihtoehtototuuksien väliltä itselleen sopivan 

Taidan itse jättää väliin joitakin totuuksia

Asiaa sotkee kuitenkin kovasti se etten minäkään ihan kaikkea mediassa ilmestyvää tietoa niele totuutena. Asioissa on yleensä aina monta puolta sekä syyt miksi jokin "totuus" on tyrkyllä.

Esimerkkinä on esimerkiksi ihmisen aikaansaama ilmastonmuutos. Kukaan ei ole täsmällisesti pystynyt todentamaan imastonmuutosta ihmisen aikaansaamaksi, eikä sitäkään että ihminen pystyisi toimillaan sitä estämään. En siltikään lähde toitottamaan omaa näkemystäni ainoana oikeana totuutena. Näin kuitenkin tehdään suu vaahdossa. Mielummin haluan kuulla ja nähdä taustoja kullekin näkemykselle.

Asiat tuppaavat selviämään ajan kuluessa. Näkemyksistä saattaa loppua kohden hioutua totuuksia. Mutta sitä ennen faktat puhukoon puolestaan. Faktat osoittavat aina suunnan josta löytyy viimeisin totuus.