Ei kai tämä nyt mikään uusi juttu ole ??

19.8.2023

Olisihan tämä pitänyt ymmärtää jo ennen vihreää siirtymää, tai sen nimistä aikakautta.

Ihmettelenkin miten tätä tietoisuutta, sekä uutta oivallusta ei voida kytkeä käsittämään myös autoilua

"...Etenkin laitevalmistuksessa materiaali- ja teknologiavalintoja ovat aina ohjanneet kustannukset. Kestävämmät materiaalivalinnat, korjattavuus tai edes kierrätettävyys ovat saaneet niukasti huomiota laitesuunnittelussa. Vihreässä siirtymässä ne nousevat täysin uuteen valoon: jo pelkästään uusi eurooppalainen lainsäädäntö ja alihankintaketjujen vastuullisuusvaateet ohjaavat ajattelua nyt uusille urille. 

Vanhaa tuotetta ei siis kannata heittää kaivoon, vaan laskea sen elinkaaren ympäristövaikutukset. Hyvin todennäköisesti pienillä käyttöparametrien muutoksilla laitteen käyttöikää voidaan pidentää. Suurin vaikutus näet syntyy oikeastaan jo suunnittelupöydällä: elinkaari venyy kuin huomaamatta, kun laitteen korjaus suunnitellaan helpoksi, varaosia on saatavilla ja komponenttien päivitys on mahdollista jälkikäteenkin. 

Olemassa olevaa optimoimalla voidaan siis saada aikaan iso siirtymä kohti kestävämpää tuotantoa. Samalla useimmiten myös kustannukset pienentyvät. ..." Etteplan vihreä siirtymä

n