Uskoitko sinäkin että muovista voi tehdä ekologista nahkaa?

Todella hyvä kirjoitus maailman menosta. Tämä Olli Koivusalon esittämä asia ei ole todellakaan ainut jossa mennään ajattelemaan hyvinkin epäekologisesti vaikka luullaan toisin.

Olli Koivusalo  kirjoittaa: ( Lue tästä koko artikkeli ) Julkaistu: 30.11.2022

Nykyään kaiken pitää olla ekologista ja vastuullista. Autonostajille markkinoidaan "ekopuuta" ja "vegaaninahkaa". Suomeksi sanottuna siis muovia, mutta ai että, miten olo tuntuu hetken suorastaan elokapinalliselta, kun vegaanihiki liimaa kesähelteellä lahkeet kiinni takareisiin. Pitäähän sitä nyt autoilijankin tehdä tänä päivänä oma osansa, se on selvä. ...

... 

Tosiasia on se, että ihmiset haluavat hintavaan autoonsa parempaa materiaalia kuin vegaaniseksi brändättyä, epämukavaa ja muovipohjaista keinonahkaa, jota on muodon vuoksi vähän jatkettu hampulla tai muulla kasvikuidulla. Niinpä on jouduttu palaamaan perusasioiden ääreen. Polestarinkaan ostajan ei tarvitse enää posket punaisina vaivihkaa kysellä, josko tiskin alta löytyisi sitä oikeaa nahkaa.

 

Tuotantoeläinten kohtelu on asia, josta sivistysvaltiossa syystäkin aika ajoin keskustellaan kovaäänisesti. Harva tavan kansalainen silti sen enempää miettii koko asiaa hunakanasuikaleita wokatessaan tai ulkofilepihvejä viikonlopun kunniaksi grillatessaan. 

 

Kun eläimiä joka tapauksessa käytetään ruoantuotannossa, on järkevää ja myös eettisesti perusteltua hyödyntää eläimen ruho kokonaan nahkaa myöten. Eikö kaikkea turhaa hävikkiä nimenomaan pitäisi osata välttää?

 

Jos siis kangasverhoilun sijaan haluaa autoonsa hieman paremmin aikaa ja kulutusta kestävää materiaalia, oikea nahka on yhä tänäkin päivänä viisas ja samalla myös vastuullinen valinta. Niin sanotusta vegaaninahasta en menisi samaa vannomaan.

n