Joulukortti vai tekstiviesti?

Aikoja sitten oli tapana lähetellä joulukortteja. Mekin teimme niin, ja teemme pienessä määrässä edelleenkin. Saimme joskus vuosikausia toistasataa korttia joka oli usein määrältään hieman suurempi kuin mitä itse lähetimme.

Teimme kortteja "omin pikku kätösin" valmiiden korttien lisäksi.

Ja mille tuntuukin saada joulukortti? No todella hyvälle se tuntuu edelleenkin, samoin kuin mikä tahansa tervehdys tai kortti. Varsinkin omatekemät kortit ovat tuntuvia. ts koskettavia. Kortin saaminen tuntuu kuin joku muistaa ja ajattelee kortin saajaa. Se on läheisyyttä, yhteisöllisyyttä. Joulukortti on myös tapa ajatella postinkantajaa sekä hänen työnantajaa. Työllistäminen on ns sijaistuote hyvän mielen lisäksi.

Tekstiviesti, Whatssappi tms on myös mukava saada. Tervehdys se on siinä kuin joku muukin vaikkei se koskaan ihan oikeasti likikään samalle tunnu kuin näkyvä sekä tuntuva kosketeltava aito kortti. Me ripustamme jouluksi aina saamamme joulukortit näkyville.

Saimme ensimmäisen joulukortin. Hain sen eilen laatikolta. Joulukortin oli lähettänyt meille postinkantaja. Ulkoisesti katsoen näyttää kortti olevan ns valmis malli, eikä ihan omin kätösin tehty. No, postinkantajalla ei varmaan aika riittäisi tehdä jokaiselle yksilöllistä korttia. Kortin takapuolella oli kirjoitettuna saaja sekä lähettäjä. Teknistä työtä tekevänä henkilönä postinjakajan käsialakin on aikojen saatossa muuttunut aika fonttiselle.

Mukavaahan se on tietää ja tuntea kuinka postinjakaja on meitä ajatellut meille kortiln laittaessaan. Tuli mieleen että laittaakohan postinjakajan työnantaja erillisen joulutervehdyksen?

joulukortti1

joulukortti2

JK 21.12.2022 saapuivat postissa lähetetyt joulukortit. !!!