H.E.P.S ei ole enää tavaratalo

Tavaratalo HEPSistä oli olemassa monenmoisia sloganeita. Yksi joka jäi mieleeni oli kirjaimista tehty väännös "Huomasitko Että Petimme Sinua". Sloganin alkuperäistä juuri tavarataloa koskevaa tarkoitusperää tai todenperäisyyttä en pysty käsittelemään, enkä muistamaan. Mutta lauseen sekä muovikassin muistan. Kiva lause olikin. Olisikohan sille lauseelle vielä käyttöä nykypäivänä?

Mikä on Suomi ja miten sen koemme. Onko Suomi oma erillinen yksikkönsä kuten esimerkiksi yritys? Miten sen omistajat eli kansa haluaisi maata johdettavan eli heitä itseään. Valtio on kuitenkin lopunperin kansalaistensa summa, sillä ilman omistajia ei ole valtiota, eikä kansallista identitettiä tai oikeastaan mitään muutakaan. 

Monesti yrityksen omistajat haluavat hyötyä vähintään jollakin tasolla yrityksensä tuottamasta tuloksesta. Yrityselämässä on usein käytäntö jossa jokainen omistaja hyötyy omistamansa osuuden mukaisesti, ainakin jollakin tasolla.

Suomessa on kansalaisia x määrä. Täsä x määrästä hyvin suuri osa on tulotasoltaan alle keskitason. Suomessa on myös yrityksiä joista hyvin suuri määrä on ns PK yrityksiä. Lopunperin varakkaita tai rikkaita kansalaisia on vähemmistö, samoin kuin varakkaita yrityksiä.

Minun valtiossani huolehtitaan sen kaikista jäsenistä. Tai ainakin toivoisin niin. 

HEPS kirjoitus KVL sanomissa

Nyt leviää perussuomalaisen raju avoin kirje puolueen kansanedustajille – ”Uskoin puolueeni lupauksiin” (msn.com)

Perussuomalaisten kouvolalaisen kaupunginvaltuutetun Janne Pahkalan mielipidekirjoitus puolueen osallistumisesta Orpon hallitukseen saa suurta huomiota.

Pahkalan mielipidekirjoitus on julkaistu Kouvolan Sanomissa keskiviikkona. Hän kohdistaa kirjoituksensa puolueen kansanedustajille.

Pahkala kirjoittaa, että Kouvolan kaupunginvaltuutettuna hän kuvitteli olevansa selvillä perussuomalaisten suhtautumisesta suomalaisiin työntekijöihin ja työntekijöiden oikeuksiin.

”Uskoin myös puolueeni ennen vaaleja antamiin lupauksiin siitä, että maata ja taloutta ei laiteta kuntoon työntekijöiden kustannuksella”, Pahkala kirjoittaa.

 

”Enempää en olisi voinut väärässä olla. Omalla työpaikallani pitkän työtaistelun kokeneena luulen ymmärtäväni lakko-oikeuden merkityksen työntekijöiden etujen puolustamisessa. Työurallani olen myös ehtinyt näkemään aivan riittävästi ketjutettuja määräaikaisuuksia.”

Sairausajan karenssipäivät ja työttömyysturvan ja asumistuen heikennysesitykset tuntuvat Pahkalan mukaan ”erityisen irvokkailta tilanteessa, jossa meiltä Kymenlaaksosta on taas sammumassa tehdas, ja muutama sata työntekijää odottaa epävarmuudessa, missä muodossa hallituksen nyt suunnittelemat leikkaukset ovat osumassa juuri heihin”.

 

 

 

Riippumatta puolue kannasta tai keinojen erilaisuudesta huolimatta toivoisin että eduskunta ja sen hallitus oikeasti ajaisivat oman maansa kansalaisten etuja. Törkeätä sekä ihmisarvoa alentavaa on toimia niin että vain heikompiosaiset tai kestuloa heikompi tuloset jopa työttömät rahoittavat sen pienemmän osan valtion kansalaisista joilla jo muutenkin on kykyä sekä varallisuutta. Ennen sai olla ylpeä kansalaisuudestaan juuri siksi että meillä huolehdittiin ihan kaikista. Tämä seikka huomioitiin jopa maailmalla kadehtien.

Sipilä pisti kuntien talouden umpisolmuun, sekä kansalaiset kiristämään vyötään. Sipilä pisti valtion omaisuutta lihoiksi suotta surutta laittaen "taseet töihin", perusti VAKEn jne..lopunperin piti sittenkin ottaa lisää velkaa  "Vetelät" housuissa eivät lämmittäneet kuin hetken aikaa. Hallituskausi kun aikanaan alkoi, piti jokaisen kansalaisen osallistua talkoisiin jolla saadaan Suomen kilpailukyky nostettua. Tehtiin KiKy loikka. Monet loikkasivatkin suoraan rotkoon tämän sloganin voimin, eli ojasta allikkoon. Yllättävän moni uskoi että aloitetaan pistaämään asiat kuntoon ja saadaan vauraampi maa. Paskanmarjat! Sehän tarkoittikin että laitetaan hyvin toimeentulevien pussiin pari roposta lisää ottaen se heikompiosaisilta. Vaurautta ei saavutettu. HEPS

En tiedä onko kyseessä ollut "kusetus" vai mikä. Enkä tiedä haluavatko uuden hallituksen toimet "kusettaa" taas jälleen kerran. Mistä minä sen tietäisin, mutta sen todellakin tiedän että en ole varakas, eikä minulla ole omaisuutta jonka voisin siirtää turvaan, olen siis maksumies tässä rytäkässä. Vaikka pääsisin vielä ennen eläkeikää töihin, en mitenkään pääse sellaiseen tulotasoon että hyötyisin kaavailluista uudistuksista. En ole voittanut Lotossa enkä eurojaskassa joten en voi edes pilkallaan äänestellä Kokoomusta, enkä nykytietämyksellä tekisi niin vaikka pakotettaisiin. ( Joskus nuorempana uskoin KOK puolueen kravattipukuisiin matalalla äänellä puhuviin paskantärkeisiin siloposkiin ja olin lähellä äänestääkin)  Yhden kerran meniin todella pahasti populistiseen lankaan. SMP edustaja Urpo Leppänen lupasi puolittaa työttömyyden mikäli hän pääsee eduskuntaan. Meikä parikymppinen kolli meni ja äänesti. Leppänen pääsi mutta työttömyys ei puolittunut, eikä siihen ollut hallituksella haluakaan. Joten se siitä.

Joskus 2000 luvun alkupuolella alettiin puhua työelämän uudistamisesta. Uudistaminen on vieläkin niin kesken ja perseellään ettei se lopu vielä pariinkymmeneen vuoteen. Kiire kuitenkin olisi sillä nyt näyttää uudistuvan siihen suuntaan ettei koko työelämää kohta ole jota uudistaa.

Joku SOMEn välkkypäistä innoissaan uudesta hallituspohjasta kirjoitti että yrityksen perustaminen pitäisi tehdä helpommaksi. En edes kehdannut kommentoida tätä ideaa tai ehdotusta, sillä en todellakaan tiedä voisiko yrityksen perustaminen enää mitenkään olla helpompaa kuin se nykyisin jo on. Pari klikkausta PRH sivuilla, maksu verkkpankilla ja votsie, yritys on. Nykyisin kun riittää että touhuilet hommia ominpäin ja kupsista keikkaa sinut tulkitaan yrittäjäksi halusit tai et. Voi Hvetti mitä valopäitten viisauksia sitä tulee lukeneeksi. Yritysneuvojana yritinkin jarrutella, tai oikeammin kyseenalaistaa sellaisia yritysideoita toteutumasta joilla ei ole tulevaisuutta.

Populistisia julkaisuja.

lue: Saatanallisia säkeitä.

On syytä muistaa ettei yhtäkään lakia ole uuden hallituksen esityksestä tuotu tätä kirjoitettaessa vielä käsittelyyn.

Suomi kuntoon!

Kenen Suomi ja mikä? Eikö Suomi ole yhtä kuin kansa??

HEPS

Pienituloisten asumistukea ei leikata!

Onko asumistukea sitten myönnetty suurituloisille?

- 300 euron ansiotulovähennys poistetaan, eli jatkossa koko ansiotulo vaikuttaa tuen määrään
- Perusomavastuu korotetaan 42 prosentista 50 prosenttiin
- Asumistuki 70 prosenttia (nyt 80 prosenttia) hyväksyttyjen asumismenojen ja perusomavastuun erotuksesta
- Asumistuen kuntaryhmät 1 ja 2 yhtenäistetään tasolle 2
- Yli 10 000 euron menevä omaisuus vaikuttaa asumistuen määrään, jos omaisuutta on yli 50 000 arvosta tukea ei myönnetä. Asunto jossa asuu, kesämökki ja auto jäävät tämän ulkopuolelle
- Omistustusasunnon kustannuksiin ei myönnetä asumistukea
- Toimeentulotukeen 5 prosentin omavastuu tarpeelliseksi katsottujen asumiskustannusten määrästä.
 
HEPS
 
Siellä siis sönkötetään tasapuolisuudesta, kuinka asumistukea leikataan kaikilta. Oletteko kuulleet hyvätuloisista, jotka saavat asumistukea? Se on kyllä oikein, että heiltäkin leikataan. Tasapuolisuus kunniaan! vai, onko asumistuessa tulorajat-ei kai - kun kerran hyvätuoloisiltakin leikataan. No joo.

Polttoaineen hintaa lasketaan!

Ai pari senttiä litralle, mutta kilometrikorvausten omavastuuta kasvatetaan
Veronmaksajien edustaja Lehtinen arvioi bensan hinnan vaikutuksen olevan noin 3 senttiä, mutta unohti mainita että työmatkavähennyksen omavastuu nousee 750€sta 900€n

HEPS

Heikompien elämää ei vaikeuteta, eikä tehdä leikkauksia!

Neljän prosenttiyksikön korotus kirjoihin, teatteri-, elokuva- ja konserttilippuihin, lääkkeisiin ja muuhun alv:n alaisiin asioihin. Mutta bensan ja oluen vero alenee. Komeaa moraalia. Ehkä kaikkein raainta on vammaislain lykkääminen ja sen kuluista leikkaaminen.
Pääomatuloveroa tai piensijoittajan verotusta ei kiristetä missään omaisuuslajissa
Nostetaan osakesäästötilin talletuskatto 100 000 euroon" (nyt katto on 50 000 euroa; osakesäästötilille kertyviä voittoja ja osinkoja ei veroteta ennen kuin varoja nostetaan tililtä pois)

HEPS

Suomalaisille tärkeisiin palveluihin ei kosketa!

"Perussuomalaiset on valmis leikkauksiin, kunhan suomalaisille tärkeisiin palveluihin ja sosiaaliturvaan ei kosketa".
No miten kävi? 80% leikkauksista kohdistuu nimenomaan suomalaislle tärkeisiin palveluihin ja sosiaaliturvaan. 
Eläkejärjestelmään uusitaan. (Leikataan eläkkeitä/työeläkkeitä 2 miljardilla)
Leikataan koulutuksesta. Sivistystyöstä ja kansanopistoista. Eikö nämä ole tärkeitä?
Nukkuiko Purra vai eikö hän ymmärtänyt, mihin sitoutuu?
Ansionsidoinnaisen porrastus on leikkaus. Sekä  heikennetään mahdollisuuksia päästä ansionsidonnaisen piiriin. Tämä siirtää porukan toimeentuloluukulle eli suoraan valtion taloutta heikentämään. Ansiosidonnaisen maksaja kun ei ole valtio.
HEPS
 

Suomalainen tulee aina ensin! 

 Kuka? Ei ainakaan suomalainen palkkatyöläinen, eikä osa-aika työllistetty, puhumattakaan eläkeläisistä tai työttömistä. Tämä jos mikä kuuluu kastiin "Saatanalliset säkeet" Varsinainen HEPS juttu.
Siis HEPS
 

Koulutusta tuetaan

Paitsi aikuiskoulutusta jossa ammattitaitoa voi täydentää, tai opiskella uutta ammattia, leikataan kokonaan pois. Yksi työllistymisen kulmakivistä on monelle ollut aikuiskoulutus.
HEPS 

Kaikille taataan terveyspalvelut!

Se siitä soteuudistuksesta. Mennään kohti amerikkalaista terveysjärjestelmää, jossa ihmisiä, jolla ei ole varaa, ei hoideta ja keskiluokkaisetkin putoavat vakavasti sairastuttuaan järjestelmän ulkopuolelle.
Nyt jo vuotuiset sotekustannukset ovat 24 miljardia ja suurin osa menee eri kanavia pitkin yksityisille palveluntuottajille, joiden osuutta vuosi vuodelta keskusta-oikeistolainen kuntien johto ja hallitus on kasvattanut.
Meidän veroilla maksetaan yksityissektorin miljardien sotekulut, mutta ne emme saa palveluja, koska verot käytetään hyvintoimeentulevien kansalaisten sotepalveluihin. Meidän veroilla rahoitetaan yksityisten terveysjättien toimintaa, investointenja, voittoja ja omistajien osinkoja ja yhtiöiden ja henkilökunnan verovälttelyä
HEPS 
 

Sotekuluista ei leikata (Orpo )

Kuinkas kävikään
HEPS

KiKy maksut työnantajille, eiku

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kertoi MTV Uutisten vaalitentissä 29.3.2023 puolueensa sanovan EI kiky-maksujen palauttamiselle takaisin työnantajien maksettavaksi. Aikaisemmin kirjallisesti lähetetty vastaus kysymykseen oli ollut KYLLÄ, puolue vielä perusteli vastaustaan sanomalla, että ”asiasta tulee neuvotella ja sopia kolmikannassa”.  Kätevästi ilman vaaliohjelmaa on mahdollista väkertää. HEPS. Mukavasti osui niin että ennakkoääniä oli jo 1,7 milj ääntä annettuna.
HEPS  Törkeä HEPS

RKP ei lähde perussuomailta poltiiikkaa tekevään hallitukseen

”Kun katsoo, mitä perussuomalaiset ajavat takaa, on aika monta Suomen tulevaisuuden kannalta keskeistä kysymystä, joissa meillä on hyvin erilaiset näkemykset”, Henriksson perustelee. 
Jaa, vai niin, oisko HEPS paikallaan. 
HEPS

KD. pienituloisten asumistukea ei leikata

Essayhilta kysyttiin Säätytalolla, miten on mahdollista, että asumistukea leikataan siten, ettei se osu kaikkein pienituloisimpiin. Essayah ei suoraan vastannut kysymykseen, mutta hän sanoi, että eläkeläisten asumistukeen ei kosketa. Maaseuduntulevaisuus 
"Katsomme, että kun asioita on sovittu, pyrimme pitämään niistä sopimuksista kiinni. Pyrimme välttämään Sipilän hallituksen virheitä, että näitä sopimuksia alettiin rikkomaan”, hän sanoi.
HEPS
 

Vanhoista virheistä opitaan

Aikoinaan 90 luvun laman alkaessa tehtiin massiiviia leikkauksia. Sohittiin leikkuri sapelilla siihen malliin että saatiin maan talous pysähtymään. Jälkeenpäin katsottiin että mentiin liian pitkälle ja olisi pitänyt toimia maltillisemmin. Tämä näkemys jäi sitten voimaan ja sitä hoetaan vieläkin. Jopa KD johtaja Sari E sanoi ettei 90 luvun virheitä toisteta.
HEPS
 
 


 
Ainakin itselle nämä asiat kertoo, että Suomea ei olla suinkaan viemässä eteen- vaan taaksepäin. Suomea yritetään eristää vaikka se on globaalissa maailmassa mahdotonta. Yhtään uudistusta tai ehdotusta en näe jolla oikeasti pyritään parantamaan asioita. Kaikki perustuu, että otetaan joltain vain pois ja annetaan toiselle. Ja tietäen oikeistoa niin se tarkoittaa hyväosaisille lisää ja vähempiosaisille entistä vähemmän. Turha selitellä mitään trickle down hömppää. Tuo trick on kyllä nähty. Käsi käy köyhän taskulla jälleen vaikka kriisivuosia ollut.
 
Kokoomuksen puheenjohtajakisaa käydessään Petteri Orpo vielä katui Sipilän hallituksen koulutusleikkauksia.
Hän totesi: ”Jos kelloa voisi taaksepäin kääntää, ehkä silloin toivoisin että koulutusleikkauksia olisi harkittu uudelleen”. Hän myös totesi, että leikkaukset ottivat ”sivistysporvarin sydämeen rajusti.”
Orpo painotti: ”En sano, että se on kokoomuslaista politiikkaa. Ne tuntuvat pahalta. Kun tulevaisuuteen katsotaan, koulutus ja sivistys pitää pitää koko ajan mielessä kun tulevaisuutta rakennetaan”.
HEPS
 

Asiathan on niinkuin ne halutaan nähdä.

Kuuntelin aamuteevessä parin sekunnin ajan jotain haastattelua ( 22.6.2023 klo 9:15 maissa ) 
kymys kuului: "Mitä ajattelet siitä että kirjojen alv veron nostolla rahoitetaan hyvätuloisia?" 
Haastateltava vastasi: "En usko tuohon, kirjoja lukee myös hyvätuloiset"
 
Minä: TÄH!!? ja vielä kerran sanoin Täh!?
 
Eikö kysymystä ymmärretty, vai eikö siihen haluttu vastata?
 
Haluttiinko vastata kieltämällä kuitenki se tosiasia että verovarat siirtyvät juuri sinnen minne valtiovalta ne ohjaa? Ohjatkoon sitten minne ohjaa. Tämä on fakta, eikä se kieltämällä parane, eikä se ole uskomisasia.
Ja jos verorahat rahoittavat hyvätuloisia, vaikuttaako siihen se kuka ostaa tai lukee kirjoja? Eikö hyvätuloinen voi tätä kautta rahoittaa hyvätuloista? Joka  tapauksessa huonotuloinen sekä hyvätuloinen maksaa sitä samaa veroa joka sitten ohjautuu ties minne.
 
Otetaan nyt rautalankaa jonka jokaisen tulisi ymmärtää muutenkin. a) jos kirjoja ostaa pelkästään huonotuloiset, ohjautuu veroraha x asiaan. b) jos kirjoja ostaa pelkästään hyvätuloiset, ohjautuu verorahat samaan x paikkaan. c) jos kirjoja ostaa huonotuloiset sekä hyvätuloiset, ohjautuu verorahat edelleen siihen samaan x paikkaan.
 
Tällä tavalla vastaamalla saadaan luotua mielikuva jossa ei sitten rahoitetakaan niitä "hyvätuloisia" verorahoilla. Enkä mene nyt väittämään ketä rahoitetaan, mutta fakta kuitenkin on että rahoitetaan.
 
Noin pitää osata vastata jotta "tyhmä" kansa manipuloituu ajattelemaan toisin kuin on.
 
Kysehän on koko ajan siitä minne verohyöty sijoittuu. Se on kokonaan eri asia kuin se kuka kirjoja ostaa.
 

Se miten tulkitaan kansan tahto

On "jännä" huomata kuinka pienen pienikin tai hiukakaan isompi ääniero jakaa käsityksen kansan tahdosta.
  • Sdp 617 552
  • Ps 620 981
  • Kok 644 555
  • Kesk 349 640
  • Vihr 217 795
  • Vas 218 430
  • Rkp 133 518
  • Kd 130 694
  • Liik 74 995

Yksikin ääni on merkitsevä. Tarkassa paikassa noin niinkuin teoriassa kansan tahto voisi olla yhdestä äänestä kiinni.

Jossittelu on silti mukavaa.

Kun vertaa edellisen hallituskauden nyt saamia ääniä  (Sdp+Kesk+Vihr+Vas+Rkp) sai 1 536 935 ääntä vs oppositio (Ps+Kok+Kd+Liik) 1 471 225 ääntä, prosentit edelliselle hallitukselle 51,09% - 48,91%. 

No eihän se niin mene, koska hallitus muodostuu usein enemmistöstä ja se muuttaa "näkemyksiä" kummasti. Mutta asialla voi leikitellä ja miettiä itse kukin kohdallaan mitä uudelta hallitukselta haluaa. 

Yksinkertaisemminkin ajateltuna ”kansa halusi” on liiottelua, koska äänestysprosentti oli vain vähän päälle 70, ja tästäkin vain murto-osa äänesti kokoomusta ja perussuomalaisia. Kansan tahto jargoni on siis potaskaa.

Kansa saattaa tahtoa myös jotain siltä väliltä. Siksi monelle voi tulla olo siitä ettei ole tapahtumassa sitä mitä luvattiin. 

Kaavailut eivät vielä ole lakeja.

Se, mikä menee läpi, missä muodossa, millä ehdoilla ja milloin, on vielä erittäin auki.
Edes hallitus ei voi sanella näitä asioita vaan kaikki lakimuutokset menevät läpi pitkän valmistelu- ja päätöksentekoprosessin, jonka aikana pyritään kuulemaan monipuolisesti eri sidosryhmiä ja asiantuntijoita sekä virkamiesvalmistelun aikana että valiokunnissa, joissa aina mukana myös opposition edustajia. lain hyväksyy ensin eduskunta ja täytäntöönpanee Presidentti.
 

 

Sisäisiä linkkejä 

Röyhkeys edellä ( Linkki korjattu 27.8.2023 )

Valtionvelka pelottelu ( Linkki korjattu 27.8.2023 )

Hyvinvointivaltio ( Linkki korjattu 27.8.2023 )

Kylmää kyytiä luvassa ( Linkki korjattu 27.8.2023 )

n

Kuuntelin jonkin verran: Kaikkein eniten HEPS kommentteja irtosi Riikka Puurran perussuomalaisiin kohdistuen.

 

Eduskunta valitsee puhemiehen - Politiikka - Ilta-Sanomat (is.fi)

 

Se ei meille käy! FB Linkki

https://www.facebook.com/reel/1880604532339804