hiilidioksidinmaaraHiilidioksidin CO2 määrästä ilmakehässä, sen tuotosta ja vaikutuksesta levitetään jatkuvasti väärää tietoa. Laitan kertauksen vuoksi tähän Ilmastofoorumin tuottaman havainnollistuksen.
Tuosta puuttuu vielä se jatko, että suomalaisten osuus ihmiskunnan tuotoksesta on 1/1000. Nyt jokainen voi miettiä, että mikä vaikutus suomalaisilla on ilmastojen lämpötiloihin kun koko ihmiskunnan vaikutustakaan ei pystytä mittaamaan.

 

Vihreänvasemmiston ideologiaa ei saa käännettyä faktalla. Tavallisella ihmisellä on vaikeaa ymmärtää myös noita prosenttilukjja. Olen itse antanut malliksi seuraavaa. Jos ostat 1000 eurolla sähköpyörän ja saat 0,0016 prosentin alennuksen, pidätkö alennusta vaikuttavana? Alennus on 1,6 senttiä. Toinen esimerkki. Jos 1000 litran astiaa lisätään .0016 prosenttia, eli 0,16 desilitraa tilavuudesta 100 asteista vettä, nouseeko astian lämpötila niin että se on mitattavissa?

 

Kaapo Lampinen

Mutta mitä ilmastofanaatikot väittää, he väittävät että jopa40-50% luonnon hiilidioksidista olisi ihmisen aiheuttamaa. Eli fossiilinen hiilidioksidi olisi välillisesti sen aiheuttanut, mistä herää kysymys, miten 4% fossiili hiilidioksidi määrä voi vaikuttaa 40% luonnon hiilidioksidin lisäykseen. Jo matemaattisesti aivan järjetön väitös.
 
Typpeä hengitämme ja hiilidioksidi on hyväksi ilmastolle.
Ilman koostumus
Kuivassa ilmassa on noin 78 prosenttia typpeä, 21 prosenttia happea ja 1 prosentti argonia. Ilmassa on myös vesihöyryä, jonka osuus troposfääristä on 0,1–4 prosenttia. Lämmin ilma sisältää yleensä enemmän vesihöyryä kuin kylmä.
Ilmassa on myös hyvin pieniä määriä niin kutsuttuja hivenkaasuja, esimerkiksi hiilidioksidia ja metaania. Tällaisten vähäisten kaasumäärien pitoisuudet ilmakehässä lasketaan yleensä miljoonasosina (ppm). Esimerkiksi hiilidioksidi on yksi tunnetuimmista ja yleisimmistä hivenkaasuista, ja sen pitoisuudeksi ilmakehässä arvioitiin vuonna 2011 noin 391 ppm eli 0,0391 prosenttia (EEA indicator on atmospheric concentrations; Euroopan ympäristökeskuksen ilmakehän kaasupitoisuusindikaattori.