FB sivut kertovat muistoja.

18.12.2023

Kirjoitus on ajalta jolloin olin osuuskunnan toiminnanohjaaja, sekä tein aika mittavan määrän erilaisia julkisia hommia. Puhelinnumero oli näkyvissä hyvin useassa yhteydessä. Soittoja tuli joskus päivän mittaan todella monia.

Mikään ei ole kuitenkaan kaikilta osin vieläkään muuttunut toiseen suuntaan, vaan päinvastoin vastaan nykyisin vieläkin harkitummin. Viestejä en useinkaan lue vasta kun illemmalla kun otan sitä varten oman ajan, enkä vieläkään vastaile numeroihin joita en tiedä "tervetulleiksi". Myyntiyritykset pitävät edelleen numeroa joko salaisena tai vaihtavat numeroa niin usein ettei tiedä kuka soittaa. Tunnistusohjelma kertoo usein mistä on kysymys.

Leif Kuismanen

18. joulukuu 2013
Jaettu seuraaville: Julkinen
Julkinen
 
 
Mennäänpä sitten tälläkin viikolla olleeseen ajankohtaisempaan aiheeseen. Nimittäin on oikein toteamalla todettu kuinka puhelimeen ei enää vastata niin hanakasti kuin ennen. Puhelimeen vastaaminen varsinkin tuntemattoman soittajan kohdalla on vähentynyt tuntuvasti.
Ensinnäkin olen jo alun alkaenskin sitä mieltä ettei siihen puhelimeen tarvitse joka hel--tin paikassa vastata. Jäähän siihen numero johon voi sitten soittaa takaisin.
Minulla on puhelimessani sovellus joka kertoo numeron omistajan, jos kertoo. Monesti numero jää arvoitukseksi koska numero on ns salainen.
Minun tapoihini on kuulunut jo liki kymmenen vuotta että purkaessasi minulle soittaneita puheluita joihin en ole vastannut, katson netistä tms paikasta numeron alkuperän.
Kun sellaisia arvoituksellisia puheluita tulee keskimäärin "8" kpl päivässä ja tietäen että näissä suurimmassa osassa on kyse jonkun myymisestä, en ole niin innokas soittelemaan edes takaisin.
Olen jo tälläkin viikolla vastannut kertomastani huolimatta moneen puheluun, josta seurauksena minulle tulee kokeiluerä dvd elokuvia, sukkia, alushousuja jne... Pitää vaan muistaa perua sitten kun kerran lupasin ottaa vastaan. Ps. osaan kieltäytyäkin!
Yksi numero on vaivannut minua vajaan pari viikkoa lähes joka päivä. Yhden kerran aikaisemmin olin jo lähellä keretä vastaamaan, mutta en ihan kerennyt. Soitin takaisin jossa kuului vain pelkkää rutinaa. Katsoin netistä ja keskusteluryhmien tiedon mukaan sellainen soittelufirma se on.
Tänään sitten vastasin. henkilö esitteli itsensä ja alkoi kyselemään roskiemme käsittelystä. Lajittelemmeko roskat jne.. Missä asumme ja paljonko perheeseemme kuuluu jäseniä. Kyselytulvalle ei meinannut tulla loppua ollenkaan.
No! Selvisihän se viimein. " laitetaanko pakettiin saman tien tällainen ekologinen sähköpaketti joka on tuotettu tuulivoimalla? Johon vastasin etten ota mitään pakettia ennen kuin olen tutustunut siihen. Hän kertoi tarjouksen olevan rajoitetun ajan. Lopulta hän suostui lähettämään sähköpostilla tarjouksen, jota ei ainakaan vielä ole saapunut. Toki olisin voinut ihan kieltäytäkin mutta haluan vertailla hintaa.
Olen tässä päivän aikana miettinyt juuri sitä miksi? Miksi yritys ei uskalla näyttää numerotietojaan ja on salainen?
Jos ajatellaan että työtäänhän ne soittajatkin tekevät, mikä on totta. Niin eikö se lisää heille turhaa työtä jos he soittavat tuntemattomasta numerosta kertomatta ketä ovat. Ja numeroon ei voi soittaa takaisin?
Minä ainakin hermostun kun kaupan kassajonossa tai muussa kiusallisessa tilanteessa näen kännykästäni numeron olevan salainen ja minun pitäisi ehkä juuri nyt keretä vastaamaan. Ja jos sitten vastaan tietäen etten tiedä kuka se taas myy jotain, minun asenteeni on jo valmiiksi äkäinen.