30.7

Pitkän leikin jälkeen lapset alkavat toisinaan kiukutella toisilleen. Väsymys alkaa tuntua, eikä yhteisestä yhdessä aloitetusta sekä sovitusta leikistä tule enää mitään.

Alkaa leikin vielä kuluessa tulla sellaisia "Eipäs!" tokaisuja joilla väitetään vastaan vaikka aluksi olikin samaa mieltä toisen leikkijän kanssa. Vastustaminen saa pian pääroolin asian jäädessä taustalle. Lopuksi väittely saattaa olla jo hyvinkin henkilökohtaista, eikä sillä ole mitään tekemistä alkuperäisen asian kanssa.

Sellaista se on pitkään jatkunut leikki.

Aikusena on mukava muistella hymyssä suin omia vastaavanlaisia kokemuksia. Hymy hälvähtää suupielessä omia vänkäämisiä muistellessa. Loppujen lopuksi kuitenkin aina asiat tulivat sovittua, eikä vanhoja enää muisteltu.

Joskus aikuisenakin tulee eteen tilanteita joissa pitkään jatkunut yhteinen asia muuttuu väsyttäväksi. Hyvänä esimerkkinä on tämän hetkinen keskustelu koronataudin rokotuksista sekä rajoituksista.

Vänkäävässä tilassa olevan väsynyneen kansalaisen suusta ( kirjoituksesta ) pulpahtaa tuon tuostakin mitä uskomattomampia väitteitä tai mielipiteitä. Fakta ja totuus on unohdettu jo aikapäiviä sitten, joten tärkeämpää on enää itse väittely.

Jokainen tietää ns satavarmasti ettei vänkäämisellä saavuteta mitään. On aivan selvää ettei rajoituksista tai itse taudistakaan päästä eroon sillä että kertoo vastustavansa rokotuksia, tai uhottelee ja pelottelee rokotuksen vaaroilla. Tautia ei voiteta silläkään että muistaa kertoa suureen ääneen olevansa hengityssuojaimen vastustaja. Tuollaisella öyhöttämisellä ja pelottelulla, ihan manipulaatiotason öyhäämisellä ei voiteta mitään.

Minulle sinänsä asialla ei ole varsinaista merkitystä. Jokainen äännelköön tavallaan. Mutta sen tiedän että sen oman niin tärkeän vänkäys mielipiteensä esilletuominen ei johda kuin hallitemattomaan sanasotaan joka menee lopulta henkilökohtaisuuksiin sekä yleistyksiin.

En jaksa, enkä viitsi kaivella sadoista esimerkeistä tai salaliittotarinoista yhtänkään esimerksi. Niiden löytäminen ei ole vaikeata sellaiselle kuka niitä haluaa etsiä.

Itse olen ollut ilman paniikkia, ihan rauhallinen sekä maltillinen. Olen seurannut koronauutisia säännöllisesti tietääkseni missä tilanne menee tällä hetkellä. En ole saanut hysterakohtauksia rokotuksen pelosta vaikka pelottelua on esiinytynyt paljon. En ole myöskään tukehtunut tai kärsinyt happivajeesta käyttäessäni maskia asioidessani yleisissä paikoissa kuten kaupassa. En pidä maskista, ja siksi käytänkin vain tarpeen vaatiessa välttääkseni tartuttamasta toisia mikäli sairastain tietämättäni koronatautia.

Olen ottanut rokotteen ja eilen hain toisen. Odotan nyt että homma etenee niin paljon että pääsisimme lähemmäs normaalia. Tiedän etten voi nopeuttaa normaalin tulemistä öyhöttämällä puoleen tai vastaan. Sen tiedän että maltillisella sekä järkeä käyttämällä taudin kulku voi hidastua paljonkin.