Duunasin brekuu pliitalla, koska lieke on liian kallis käyttää.

 

Leikittelyä sanoilla

Tänä nykyisenä aikana käytämme paljon vierasperäisiä sanoja sekä sanontoja yhdessä alkuperäisen kielen kanssa. Joskus ( tai minulla usein) tarinan kerronta jää jopa ymmärtämättä kun sanat ovat niin vieraita. Nyt ei ole kyse tonnin stifloista joka on pelkästään slangimurre jonka sentään ymmärrän. 

Radiosta ohjelmia kuunnellessa jää usein joku sana kummittelemaan, kun ei vaan ymmärrä mitä sillä tarkoitetaan. Kyse on useinkin ns uusista sanoista tai uusista vieraskielisistä muunnelmista. Miksi ei laitettaisi sekaan erilaisia vanhoja sanoja, murteisia sanoja jne. Se olis vieläkin sotkuisempaa ymmärtää.

Mutta leikittelyä vanhoilla-, uusilla- sekä slangisanoilla tässäkin:

Alkuperäinen suunnitelma

Sytytin tulet puuhellan ( pliitta ) tulipesään (piisi) aamiaisen ( breku ) valmistamista varten. Käytin sytytykseen tulitikkuja ( pitskat ) sekä tuohisuikaletta (siisna ), Tervaspuun suikaleita (sälöjä) ei ollut käyttää. Ladoin tulipesään ensin hyvin ohuita puita (pirske) ja sitten tulen sytyttyä varsinaisia klapeja.

Puuhella ( Pliitta) antaa lämpöä ( varia ) mukavasti samalla, kun aamupala breku valmistuu. En käytä sähköhellaa (lieke ) kun sähkö on niin kallista

muotoilu kehittyy askel askeleelta.

Muunneltuna1

Pistin tulet pliitan piisiin brekun valmistamista varten. Pitskoilla sain siisnoja apuna käyttäen pirskeet syttymään, ei ollut sälöjä käyttää. Ladoin piisiin ensin pirskeet ja tulen kunnolla palaessa klapeja. Pliitta antaa mukavasti varia samalla kun breku valmistuu.

Muunneltuna 2 sisältää lisäyksiä

Ajattelin duunaa brekuu. No ei siin mitää, duunasin pliitan piisiin brasut pitskoilla  siisnoja sekä pirskeitä apuna käyttäen.  Jos ois ollut sälöjä tai säröksii, niit oisin käyttäny. Lisäsin sit piisiin klapei kun piisi kävi kunnon kuumana ja pliitta hohkas varii kämppään brekuu ootelles. Olen viime aikoon vältelly käyttääs liekee kun lieke on niin tyyris käyttää. Aluks pliitan käyttö oli sellast höntsää, sellast kätöstelyy ja käpsehtimist, mut ei kuitenkaan kötöstelyy. Tietäähän sen ettei sovi olla pliitan kans kirri.

Varii alko pliitta puskee niin että piti kaatiot laittaa poies. Kyl breku vaan on poikaa pliitan varist. Kiva duunaa brekuu vintage pliitalla ja vähän myös retroilla samal

Mul on pari vintage riehkilää sekä yks retro riehkilä joil joskus duunaan pliitalla kananmunii ja muuta safkaa, vähän niinkuin pätöasiaks. Joskus nuorna olin ihan ak kun en osannut pliittaa käyttää, mut on se kuitee ihan buli kun osaa duunaa vintagella. Eikä mitään biiffii duunaamisest kenekää kaa, eikä mun clout tästä yhtään kärsi. Funtsin samalla et voisko retro riehkilällä duunaa chapatii tai ciabattaa? Pliitta kyl varittaa riittävästi. Pystyn kyl ihoita sekä fiilata isovanhempii täs hommas, kun neki duunas samalla tavalla safkat pöytään. Täs ei ole kysymys fleksaamisesta, tää on vaan niin fresh ja fäijöni juttu, eikä tarvi spendata liksaa. Ihan lit koko vintage tää on mun MP. Eikä tää mikää nbd kuitenkaan ole.

Ehtoolla sitten kaihan maissa duunaan jotain isompaa kun en muutenkaan mikää epatto ole vaan kaseva jopa kuhlari ennemminkin ja pliitan vari pitää samalla holohnan pois ja samalla voi käpsehtiä ja kätöstellä varin pesuveen tiskiä varten pilkkumiin niin että onka nousee .

Toivottavasti juttu ei ollut TMI tai TLDR et jaksoit lukea..

Voi helkutti sentään!!! 

Ei tuosta ota selvää Erkkikään!! Alan siis pikku hiljaa oppia kertomaan asioita niin ettei niistä kukaan mitään ymmärrä!!!!

 hienoa naama150

Sanakirja

 

 Hyvin pliitalla höyrylenkkikin valmistuu

 

n