Elämänohjeita!

Herra Ylppö on julkaissut kirjan 101 elämänohjetta. Siitä kunnia hänelle. Uskaltaisin jopa suositella kirjaa, vaikka en vielä ole edes lukenut kyseistä kirjaa. 

Yksi elämänohje

Minun yksi ohjeeni voisikin olla että ihan yleensäkin lue kirja jota et ole lukenut, tai lue elämänohjeita niin tiedät missä sinäkin olet onnistuneesti onnistunut tai epäonnistunut, tai ... no lue ainakin se kirja.

Minun elämänohjeeni voisikin siis olla että yritä epäonnistua joka kerta kun on mahdollista mutta vain sellaisissa asioissa jotka voi korjata jälkikäteen. Jos epäonnistut jossakin sellaisessa joka on korjaamatonta, niin se on sitten peruuttamatonta. Ei sen kummempaa sekään. Siksi suosittelenkin lukemaan sen kirjan ensin.

Miksi pitäisi epäonnistua?

Oletko joskus kuunnellut ja noudattanut jonkun antamaa neuvoa silloin neuvoja itse on ensin tehnyt virheen? Voisin väittää että sinä olet kerennyt siihen mennessä tekemään sen saman virheen etkä olisi neuvosta kuitenkaan piitannut, tai ainakaan oppinut mitään. Sanonta "Tee kuten sanoin, älä miten minä tein" , toimii tai enimmäkseen ei.

Minä väitän että paras keino oppia tekemään oikein, on tehdä väärin. Virheistä voi oppia, mutta tekemättömistä virheistä ei opi sitten millään. Jos joku ei opi tekemistään virheistä, sillekin on oma sanontansa joka kuvaa sitä parhaiten. Jääköön sanomatta. 

En väitä etteikö olisi asioita joita ei kannata tyriä, tai tehdä väärin. Itseasiassa lähestulkoon jokainen virhe on väärin tekemisen tulos. Ei väärin tekeminen ole oikein, mutta joskus se virheiden tekeminen voi kannattaa, ei kuitenkaan aina.. Kokeileppa oppia asioita tekemättä virheitä. Äläkä väitä ettet ole tehnyt virheitä.

Edelleenkin. Jos haluat pikaisesti oppia tekemään oikein sekä oppimaan virheistäsi, tee niitä virheitä.

Minä olen tyrinyt lähestulkoon kaiken minkä voi tyriä. Kaikkea en ole onnistunut tyrimään koska luultavasti minulla on elämää vielä edessä. Toivon että minulla on vielä monia tyrimättömiä asioita edessäni jotka voisin tyriä. Jollekin voisi tulla mieleen kysymys mitä minä olen tyrimisistäni oppinut, onko kannattanut? En osaa täydellisesti vastata, mutta ainakin sen ettei kaikesta tyrimisestä ole ainakaan lopullista haittaa tullut. Ehkä olenkin juuri oppinut ymmärtämään ettei tyriminen ole aina niin pahasta. Lisäksi, usko pois muutkin mokaa.

Hirveetä jaarittelua

Tee virheitä, lue kirja, tartu asioihin, älä välitä, tee edelleen virheitä. Tässä kaikki tällä kertaa

Tarinan kerronan mestari Pauli Hanhiniemi kertoo ja laulaa miten tapahtuu käytännössä. Minulla ei ole mitään oikeuksia Youtube vidoihin. Videon saa itse katsoa Youtuben ehdoin.

 

Mietteitä.

 

Lamisha Serf-Walls: (Lähde: Huffington Post )

1. Kaikki, mitä haluat saavuttaa, alkaa ajatuksesta.

2. Liian suurta unelmaa ei ole olemassa.

3. Sinulla on lahja, joka on tarkoitettu käytettäväksi.

4. Sinut on luotu menestymään.

5. Aina löytyy tekosyitä odotteluun.

6. Kaikki alkaa pienistä askeleista.

7. Luota intuitioosi.

8. Sinun ei tarvitse tietää vastausta kaikkiin kysymyksiin.

9. Unelmasi on totta.

10. Sinua tuetaan.

11. Älä unohda hauskuutta!

n