Nostalgiaa roppatolkulla

Mikään ei tuota minulle nostalgisempia tunnelmia kuin vanhojen autojen näkeminen, kuvat, ja kokemininen.

Monia automalleja ja merkkejä ei enää löydä etsimälläkään kuin ehkä jostain amerikan sivun kuvissa tai vanhoissa lehtijutuissa. Ja kuten muistamme olivat varsinkin jenkkiautot pahinta "hapatusta" vielä seiskyt luvulle tultaessa. Syykin oli selvä sillä suoettuminen oli päivän sana. Neuvostoliitto oli suuri ja mahtava, eikä sille saanut ryppyillä. Joten kuvasaldo suhteessa muuhun oli Suomessa hyvin vähäinen.

Siksi monista nostalgisista autoista ei olekaan esittää kuin kuva amerikan sivuilta.

Lapsuuteni aikoihin autokantaan kuului hyvin vahvasti saksalaiset kansanautot, eli volkkarit. Wagen personenwagen Volkswagen. Paljoudesta huolimatta vähiin ovat käyneet.

Ei ole kaikki Volkkarit kuitenkaan ole kokonaan kadonneet

"Autoja voi ihailla klo 12-13 Kouvolan asemalla tai klo 14 maissa Anjalassa Nostalgian piha-alueella. Ja letkassa ajellaan alla näkyvällä reitillä"

Anjalassa Nostalgian pihalla 1.5.2024

Vappuajelu2024anjala

Otin videon heti tultuani jotta kerkeän harrastajien kanssa pari sanasta vaihtaa. Näissä autoalan tapahtumissa olen vuosikymmenten aikana aina todennut ettei tarvitse olla ennestään tuttu tullakseen tutuksi. Juttua riittää alan ihmisten kanssa aina.

Niin oli nytkin. Monia tarinoita tuli kuultua, ja moni tunsi minunkin aikaisemman historiani amerikan vehkeiden kanssa koska muutama huuteli missä on jenkkisi? Oletko Valiantin ottanut jo liikenteeseen jne. Tällä kertaa olin ihan katselijana sekä ihailijana, ja nautin kovasti volkkereiden eri vuotisten yksilöiden läsnäolosta. 

On ihan pakko sanoa etten ole koskaan ollut volkkareiden perään, enkä oikeastaan minkään eurokinkareen perään. Mutta vanhojen perusautojen olemus, joihin on uhrattu satoja työtunteja jotta ne olisi entisessä loistossaan, on niin vaikuttavaa ettei siitä voi olla ilahtumatta.

Lapsuuden ajan yleisempiä autoja oli volkkarit. Moottoreiden tuttu viheltävä säksätys on tämän päivän autossa täysin tuntematon yksityiskohta joka personoi kuplat eri kategoriaan. 

Jos EU direktiivijuttu menee läpi on kokonainen autoharrastus historiaa.

Onko auton ovet varmasti kunnolla kiinni

Comments powered by CComment