Ovatko autosi ovet varmasti tarpeeksi kiinni!?

Anselmin esittämällä videolla ( alenpana ) valaistaan hieman kaavailtua romuauto direktiiviä. Ja täytyy sanoa ettei sen ( direktiivin) laatijalla / laatijoilla ole ihan kaikki muumit olleet laaksossa.

Nyt eletään aikaa jolloin kaikenlainen autoharrastus alkaa olemaan tiukilla. Uudemmat "autohimmelit" on sellaisia ettei niihin saa tehdä mieleisiään muutoksia lainkaan, ja vanhempia halutaan laittaa romuksi.

paaliinpassel2

On ollutkin jo pidemmän aikaa suuntaus ettei monikaan enää haluakaan autoa joka on vuoden 2001 jälkeen valmistettu. Monelle kuten minulle raja kulkee tätä nykyä jo 80 luvun alkupuolen autoihin. Uudemmat kun ovat kaikenlaisen sääntelyn kourissa jo nyt. Ei siis mikään ihme että vanhoja autoja kerätään ja etsitään nyt pellonreunoilta ja metsiköistä. Yhtäkään Chevy vania ei kannattaisi nyt turhaan romuttaa, ne on kohta loppu, eikä uusia tule tilalle.

Pikku ruosteläntistä tie romuksi alkaa helposti

Monille auton ruostekorjaaminen on hyvin haasteellista. Jos aivan pienestäkin ruostepilkusta muodostuu vaihtoehdoksi pelkästään osan vaihtaminen, tarkoittaa se automaattisesti sitä että kun autossa sitten on "oikeaa" ruostevikaa joka vaatii jo suuremman korjauksen, jää auto helposti romuksi.

Kuvassa pienen pieni hyvin yleinen ruostevika joka paisuu tekemättömänä helposti vaaraksi menettää koko auto romuksi. Sanottakoon vaikka vinkiksi että jos huomaa tuollaisen muodostuman tarpeeksi ajoissa niin että peltiä on vielä jäljellä eikä ole muodostunut reikää on korjattavissa helposti. Ruosteen poishionta, pohjakäsittelyt ja paikkamaalit lakkoineen päälle. 

ruostettaovessa2

Joskus tuntuu ettei monikaan autonkäyttäjä ole tieteoinen miten pienet korjaustyöt tehdään. Ja jos ei itse tiedä, luulee ettei kukaan muukaan tiedä, ja apu jää siten pyytämättä.

Eu romuautodirektiiviksi kaavailtu esitys on ihan perseestä, siis käytännössä ihan mielenvikainen.

Ei pysty kuin ihmettelemään mistä avaruudesta direktiiviesityksen laatija tai laatijat ovat lähtöisin. Tekstissä eikä esityksessä ei ole minkäänlaista järjen hiventäkään. Lähtökohtaisesti voisi ajatella ettei laatijoilla ole yhen ainuttakaan näkemystä tai käsitystä tai edes olettamusta todellisesta elämästä sekä todellisesta maailmasta autoineen. Kuvitelma koskee maksimissaan tästä päivästä laskien maksimissaan kolme vuotta vanhoihin  autoihin joista puoliinkaan niistä esitys ei ole sopiva.

Ei voi kuin ihmetellä mistä näitä päättömiä esityksiä kimpoaa. Ja toinen ihmettelyn aihe on että nämä täysin ääliömäiset jutut menevät joskus läpi niinku niissä olis olevinaan jotain järkeä.

Nykyinen romuttamisinto on laajuudessaan ihan järkyttävää tuhlausta. Monia autoja sekä niiden osia olisi tarjolla. Monet romuiksi menneistä autoista ovat jopa lähes täysin kunnossa. Monelle riittää kunhan "ikä" on omistajan mielstä syy romuttamiselle. Monesti pelkkä ikä ajattelu on todella suurta rahan haaskuuta.

 

( Juttu täydentyy, eli sivu kesken )

.

Suosittelen katsomaan Anselmi426 esittämän videon.

"EU-ehdotuksen COM/2023/451 pikainen läpikäynti lähinnä sen liitteissä olevien kriteereiden osalta, jotka jatkossa tulisivat määrittelemään "romuajoneuvon". Kriteereiden täyttyessä, ajoneuvojen omistajat olisivat velvoitettuja toimittamaan ne valtuutettuun käsittelylaitokseen tai keräyspisteeseen ilman aiheetonta viivytystä. Lähestymiskulma aiheeseen ei ehkä ole siitä vakavimmasta päästä, nimimerkillä "kyllä vielä naurattaa". Linkki ehdotukseen ja sen liitteisiin: https://eur-lex.europa.eu/legal-conte... Budget Buildz Youtube-kanava: @BudgetBuildz 1972 Mercury Comet GT -soittolista:      • 1972 Mercury Comet GT Burnt to Crisp ...   "

 

Tästä jaettava linkki suoraan Youtubeen:

Jaa tämä!!

Sama video linkkinä https://youtu.be/9U7l68W2hzA?si=zQ_cRErz3PTev_Xg

n

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/?uri=celex%3A52023PC0451

 

n

Jos omistat auton jossa on moottoriohjaus, tai pakokaasunkäsittelylaitteita HUOMIOI TÄMÄ!

YLE

Heli kertoo

https://yle.fi/a/74-20087716?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3DbzurmYGKT1uYYCPHev0gb9Olw0yhYqTowbAYu8W9W1f5G6ZwEJ35n5o_aem_AWAl6uVcWPN4K6hWSIp5aCtMuXPr0p97nFiAGr-ONGLOY4ypXTUB5AqM5OD6JHPRwQFa-KGNDzzgie8Nv0LIiCi4

Comments powered by CComment