Oma Dart ja minä ajamassa v 93 Kouvola Open tapahtumassa.

( saavutuksena 3 sija )

https://youtube.com/clip/Ugkx3hi3YdJHiyRNVKYGZEd6vNDgUEnFuCRl?si=Ie5_5pE4XJk0GIiK

Minulla ei ole oikeuksia Youtube videoihin jotka eivät ole omiani, mutta sain videon kuvaajalta oikeudet näyttää kuvia sekä videota tai sen osia kotisivuillani tai muissa omissa julkaisuissani.

Video: Wekkis / Drag Race Kouvola open 1993

Kohdasta 19:25->

Dodge Dart 4 D, 225 Cu inch, TF 904, 4200RPM Stall speed, 7¼ Sure Grip, Holley 750cfm vacuum.

Drag Race Kouvola open 1993 tapahtuman aikana Dartin moottori vaurioitui polttoainepumpun huonosta toimimisesta tai toimimattomuudesta. Yhteen mäntään tuli reunaan sellainen "sulavamma" Polttoaine riitti kaasarissa täydella kaasulla vain ihan pikkaista vaille maaliin saakka. Aluksi meni paremmin ja loppua kohti savun määrä pakoputkesta lisääntyi iltapäivän kuluessa vauhdin samalla hiipuessa. Tässä videossa olin jo todennäköisesti pudottanut vaihtokierrokset n, 5500 - 5800RPM kohdille jotta polttoaine riittäisi pidemmälle lähemmäs maalialuetta. Käytin aamupäivällä hiukka päälle 6000RPM kierroksia vaihdoissa. Tulemana kuitenkin 3. sija alle 4 litraisissa jossa aika ajojen jälkeen itse kilpailussa taisi kaikki vastustajat olla turbotettuja.

Tämä video taitaa olla ainut "elävä" todennus tämän auton ja kyseisen 225 moottorin historiasta vuodesta -84/85 - 93. Tuossa videolla tuolla kokoonpanolla joka tapauksessa viimeinen ajokerta radalla.

Hangossa silloin joskus. Vuosi saattaa olla vaikka -86, voi olla myöhempikin ajankohta.

dart64 1

Saattaa olla samalta vuodelta Forssan Pic Nic kentältä

dart64 3

Dart -64 todennäköisesti ensimmäinen versio ekaa kertaa viivalla Hanko v -85 tai -86

Taisipa ensimmäisen kellotetun lähdön aikakortissa lukea 15,9 sek. Tuloshan oli siihen nähden hyvä että kaikki oli vielä kovin alkutekijöissään.

dart viivalla


Mistä tämän auton viritystarina alkoi " Miksi slantti "

Hieman asiaa slant six moottorista ( kampisuhde yms )

Comments powered by CComment