Tiedätkö kuka on Viher Heikki, tai Raksa Kake ?

Ujo Yrittäjä

Kun kohtaat “ujon yrittäjän” miten suhtaudut?

Minä yleensä tarkastan jokaisen yrityksen tai ilmoittajan taustat ennen asiointia. Suurimman osan sellaista puheluista joissa numero on “tuntematon” jätän vastaamatta ennen selvitystä kenen se numero on. En myöskään mielelläni asioi sellaisen puhelinnumeron kanssa josta en tiedä kuka siellä vastaa.

Elämme aikoja jolloin lähimmäisen apu on tärkeimmillään. Yrityksissä lomautetaan työntekijöitä yhä kiihtyvällä vauhdilla, eikä tilapäisapuja tai palveluja ole sen tähden helposti saatavilla. Monilla aloilla kuitenkin työt jatkuvat lähes normaalisti mutta erikoisjärjestelyin.

Oma mökki tai pihapiiri saattaa tarvita hoitajaa tai korjaajaa. Oma työ voi olla lomautettuna ja nyt olisi aikaa tehdä remonttia omassa kotona.

Itse ei aina ihan kaikesta selviä, joten pitää pyytää apua. Mutta keneltä? Turvaudutko silloin aluksi mainitsemaani “Ujoon yrittäjään” ?

Moni ei varmaan tule edes ajetelleeksi minkälaisia velvoitteita, vakuutuksia, yms yms ja veroja yms pitää olla asianmukaisesti hoidettuna jos kaikki ei menekään ihan niin kuin oli ajateltu. Kuka on vastuussa, ja kuka korjaa virheellisesti suoritetun työn? Oletko tietoinen yrittäjän tukiverkostosta?

Sen tähden on hyvä jo työtä tilatessaan perusteellisesti selvittää kuka tuo mainoksen jakanut “Viher Heikki” mahtaa olla. Onko hänellä Y-tunnusta, vakuutuksia yms asioita hoidettuna.

Onko työn tilaajalle YTJ , FINDER, Luotettava kumppani ( vastuugroup), yms yms tuttuja asioita? Näiden avulla voi selvittää onko “Viher Heikki” rekisteröity nimi ja onko hänella vastuuasiat kunnossa.

Ujo yrittäjäYRITTÄJYYS- YRITTÄMINEN-...


 

"Olen ujo yrittäjä mä vain"

Lisään tämän aiheen sekä pari vinkkiä myös tänne havaintoihini.

Olen nykyisin kohdannut yhä useammin ns. ujoihin yrittäjiin kuuluvia yrittäjän netti- tai fb sivuja. Niin ujoihin yrittäjiin että he eivät halua paljastaa henkilöllisyyttään, puhelinnumeroaan, sähköpostiosoitettaan, hintojaan, aikataulujaan, katuosoitettaan, eivätkä yritystään mistä käsin palveluaan tarjoavat.

Joskus jää jopa epäselväksi toiminnan aktiivisuus juuri tällä hetkellä. Olen joskus tehnyt aika paljonkin salapoliisityötä selvittääkseni mistä ja kestä on kysymys ennen kuin olen käyttänyt heidän palveluaan. Jos olen enää innostunut käyttämään palveluja.

Luulen. Luulenpa että noin kohtuuttoman vahvasta ujoudesta olisi hyvä hakeutua eroon Ihan vaikka liiketoiminnallisista syistä. Uskon että asiaan löytyisi ammattiapua.

Tuntematon nettiyritys video

JK. Löysin kirjan.... vinkiksi

Lisäksi vielä..

Löysin myös Sari Parikan sivun http://www.myyntiagenttis.fi/laita-itsesi-likoon/

"Yrittäjänä ja asiantuntijana henkilökohtaisessa myyntityössä, joudut laittamaan itsesi likoon päivittäin._ _Mitä tämä tarkoittaa? Moni haluaa pysyä ns. Anonyyminä tässä some- ja digimaailmassa. Valitettavasti se vain ei ole kovin uskottavaa. Miksi henkilö, joka fb profiilillaan jakaa kissakuvia, ei suostu paljastamaan kasvojaan ja muuta elämäänsä? Miksi kuuntelisin hänen neuvojaan?

Olen kuullut useilta yrittäjiltä että fb on ”henkilökohtaiseen käyttöön” ja en hoida työasioitani sitä kautta.. ”ottakoot yhteyttä puhelimella tai yrityksen fb sivulla.”

Pieleen menee, sanon minä. Ihmiset haluavat samaistua, oppia tuntemaan ja luottaa, ennen kuin palveluja ollaan valmiit ostamaan.

Palveluja ja keskusteluja käydessäni herättävät seuraavat asiat luottamusta: -Henkilöllä on oma kuvansa profiilikuvassa, kissalta tai ruusulta en ostaisi mitään, saati kuuntelisi neuvoja."

Työosuuskunta Innetti on ajatunut korona ajan myötävaikutuksesta ja siitä johtuneen heikon tilanteen vuoksi maksuvaikeuksiin ja on nyt 31.5.2022 lähtien konkurssissa.

1 2017-10-18 13:37:39 5

Comments powered by CComment