Rasismin kitkentä on hyvä asia

En ole koskaan kokenut olevani rasisti. Uskon että on ehkä ollut jotain tapauksia joissa olen saattanut ajattelemattomuuttani toimia rasistisesti.

Olen siis kuitenkin rasismin vastustamisen kannattaja.

Jos en olisi eilen katsonut eilen 18.3.2024 MTV uutisia ja sattumalta kuullut sellaista mitä Pääministeri Orpo sanoi, en olisi havahtunut tähän asiaan. Kyseessä on taas verhoilu.

Orpo sanoi että yrityksiä pitää kannustaa ottamaan töihin erilaisia, eri taustaisia ihmisiä. Suomennettuna tämä hänen sanomansa lause tarkoittaa että yritykselle voidaan antaa jonkinlaista tukea jotta se työllistäisi esim maahan muuttajia. Tämä kuulostaa todella hienolta mutta ei sitä ole. Siitä on hyväntahtoisuus kaukana.

Kun kysymyksessä on yrittäjien edustaja, asia saa uuden näkökulman

Kyseessä on taas yksi kokoomuslainen päämäärä verhoiltuna tärkeän asian sisälle. Verhoilulistalta.... Ilmastonmuutos, valtion velka, julkinen velka, Suomen talous, työllistäminen, jne jne jne löytyy aina myös kokoomuslaiseen näkökantaan sopiva lääke. Tuki yritykselle ja ammattiliiton alasajo.

Nyt meneillään oleva "valtion kuntoon laittaminen" "toimii valtion velka" verhoilulla parasta aikaa työolojen sekä palkkauksen heikentämiseksi sekä ammattiliittojen murtamiseksi. Paha ongelmakohta onkin ollut saada suuremmille työnantaja yrityksille halvempaa työvoimaa. Mitäpä jos siihen ongelmaan saisi rahoituksen valtiolta leikkaamalla vähäosaisilta ja sitten antamalla tukea yritykselle joka palkkaa ulkomaalaistaustaisen työntekijän.

Tämähän sopii agendaan mainiosti. 2 asiaa kohdallaan, nimittäin tuki yritykselle, ja vahva painostus kohti halvempaa työvoimaa. Mainiota. Oho kolmas (3) asia unohtui. Maahan äskettäin muuttaneet eivät varmaankaan kuulu ammattiliittoon joten eivät oikein TESsistäkään mitään ole kuulleet, joten suostuvat myös "paikallisesti" työehdoiltaan heikompiin ehtoihin.

Oman kansan ammattiliitossa olevaa työntekijää kohtaava "työn kohtaanto ongelma" ei tuosta taaskaan parane muutoin kuin työntekijän omaa palkkavaatimusta alentamalla, sekä TES ehtoja romuttamalla. Sitähän tässä haetaankin taas kerran. Pimitys ja sumutus röyhkeimmillään.

Kyseessä onkin siis ihan puhtaasti yrittäjyyttä sekä työelämää koskeva uutinen, ei niinkään pelkästään rasismin kitkeminen.

( v 2010 kuulin erään poliittisen lupauksen koskien työosuuskunnan työntekijän tulkitsemisesta palkansaajaksi vai yrittäjäksi. Lause "Työntekijän asemaa on selkiytettävä " Ja siitä päivästä lähtien sitä on selkiytetty niin että aina useammin tulkitaan yrittäjäksi. Tilaisuuden sisällön mukaisesti olisi luullut selkityksen olevan toisen suuntainen. Tämä historiallinen päivä v 2010 antoi opetuksen kuunnella "kaksilla korvilla" mitä kukin poliitikko lausuu . Politiikko ei koskaan eikä ikinä sano sitä syvempää totuutta, vaan aina niillä sanoilla joiden avulla hän saa sinut vakuuttuneeksi. )

Aiempi kirjoitukseni: Tämä kaikki liittyy samaan kuin työelämän heikennykset muutoinkin kts linkki

Tästä se taas alkaa

– Hallitus täydentää tiedonantoa toimenpideohjelmalla, joka tuo lisää konkretiaa tiedonantoon. Huolehdimme resursseista toimien toteuttamiseen, hän sanoi puheessaan.

– Tietenkin pitää silloin myös varmistaa että niille keinoille on rahoitus, etteivät ne jää kuolleeksi kirjaimeksi, Orpo täsmensi myöhemmin.

Petteri Orpo rasismin kitkemisestä: ”Teemme itse asiassa varmasti enemmän kuin mikään hallitus tätä ennen” | Politiikka | Yle

 

Comments powered by CComment