Rahaa menee taas "Kankkulan" kaivoon.
Eduskunta keskustelee hyvinvointialueiden rahoitusmuutoksesta, jolla hallitus tavoittelee 150 miljoonan euron säästöjä. Rahaa otetaan siis pois hyvinvointialueilta ja tehdään tuttuun tapaan taas siirto yksityiselle puolelle. Hallitus esittää 150 miljoonaa euroa leikattavaksi hyvinvointialueiden rahoituksesta. Hyvinvointialuiden velvollisuudeksi jää korottaa maksuja. Tarkoittaa siis että rahaa valuu tolkuttomat määrät kohti tuntematonta pois ihmisten taskuista.
THL:n arvion mukaan korotukset tulevat kohdistumaan erityisesti pienituloisiin, ikääntyneisiin ja naisiin. Tämähän on jo tuttua tämän hallituksen toimista. Ja jos ei riitä, kyllä sitä rahaa vielä jonkun köyhän taskuissa on.
Kaisa Juuso pelaa kaiken taas niin että vierittää kaiken vastuun hyvinvointialueille. Nehän voivat ihan itse päättää maksujen suuruudesta ja sen tapaista potaskaa kuten ennekin, mutta tosiasiassa hyvinvointialueilla ei ole vaihtoehtoja. Valtion rahoitus pienenee joka tapauksessa 150 miljoonaa euroa siirrettäväksi taas hyväosaisten eduksi ja häviää näin ollen käytöstä yhteiskunnan pyörittämiseksi.
Nyt halutaan saada yksityisen ja kunnallisen maksut niin lähelle toisiaan että ihmiset sen kolmen kuukauden odottamisen sijaan valitsevat sen yksityisen. Paitsi ne joiden kukkaro ei kestä edes sitä kunnallista. Ja ne ihmisethän ei tämän hallituksen mielestä ole edes ihmisiä. Hallitus mittaa ihmisarvon sillä miten paljon köyhän taskuista voi riistää hyväosaisten pankkitileille.
Rahan käyttö on tämän hallituksen aikana ollut todella holtitonta. Yhteiskunnan pyörittämiselle ei jätetä rahaa, eikä osalle kanssa rahaa ollenkaan. Suuri osa liikkuvasta rahasta on mällätty ja rellestetty kankkulan kaivoon eli pois vähäosaisten käytettävistä siirtyen hyväosaisten taskuihin. Yhteiskunta on taskut lähes tyhjänä. On ollut rahaa millä mällätä.
Tämä hallitus saa aikaan korkean työttömyyden, syvän pahoinvoinnin suuressa osassa kansaa, jättimäisen velan kuten jo nyt tiedetään että velkaa otetaan vähintään 50 miljardia. Jopa ilman koronakriisiä ja energiakriisiä, satoja tuhansia köyhyyteen vajonneita, konkurssiaallon joka on jo alkanut, kansan kahtiajaon. Syvimman katastrofin jonka olen elämäni aikana kokenut.
Ja jotkut valopäät muka ihan oikeasti uskovat että nyt ollaan säästöhommissa. Minä sanon että kansan varallisuuden tuhlaus on ennennäkemätöntä. Väitän etten ole eläissäni nähnyt näin törkeää ihmisarvoa alentavaa hallitusta joka käyttää kansakunnan rahaa ottamalla sitä köyhiltä sekä valtion lainana omiin mielivaltaisiin tarpeisiinsa välittämättä seurauksista.
- Rahan käyttö ja talouspolitiikka:
- Raha on tarkoitettu käytettäväksi, ja sisäinen kulutus on talouden suurin moottori.
- Nykyinen hallitus leikkaa kulutuksesta, mikä haittaa taloutta.
- Marinin hallituksen rahankäyttö:
- Väitetään että Marinin hallituksen rahankäyttö oli holtitonta, vaikkei faktat sitä osoitakkaan.
- Marinin hallituksen aikana työllisyys nousi ennätyskorkealle ja investointeja tehtiin paljon.
- Oikeiston talouspolitiikka:
- Oikeiston väitetään saaneen Suomen talouden nousuun ja muuta ihan sontaa, miten se muka tapahtuu nykytilanteessa, ?? ei mitenkään. Täyttä sitä itteään koko väite.
- Yritysten konkurssit ja heikentyvät työehdot eivät välttämättä paranna taloutta.
- Köyhä ojentaa kolikon varakkaammalle.
- Velanotto:
- Oikeisto on ottanut vuodesta 1987 lähtien yli 300 miljardia velkaa, vasemmisto vajaat 100 miljardia. Kokoomus on pitänyt kärkipaikkaa velkaantumisessa ja ennustan että tulee nytkin jatkamaan samalla linjalla.
- Työllisyys ja investoinnit:
- Marinin hallituksen aikana työllisyys nousi ja investointeja tehtiin ennätysmäärä.
- Köyhimmille annettiin lisää tukea.
- Oikeiston edustajien taloudelliset ongelmat:
- Marinin yksityisen rahankäytön vetäminen keskusteluihin on naurettavaa ja jopa epätoivoista. Suorastaan kuvottavaa touhua. Juuri sitä mikä on hallituksen linjakin.
Töitä, enemmän töitä jne muuta paskaa.
Kirjoitin aiemmin katkeran sävyisen kirjoituksen hallituksen toimista. ( Lue tästä ) Voit myös kuunnella pähkäilyni kirjoittamastani tekstistä. Olen puheessani huomattavasti pohtivampi kuin kirjoituksessa ( Työelämän murros - kenen ehdoin )