Kaverina ChatGPT

Oman itsensä tiedostaminen voi olla hankalaa. Olen työnhaku juttuja miettiessäni pohtinut monesti seikkoja joilla voisi olla merkitystä itseäni esitellessäni. Liian suoraviivaista kopioimista ChatGPT haastattelusta  ei voine tehdä, mutta mikäli opettelen antamaan tekoälylle ensin tarpeellsia taustatietoja, voisi haastattelusta olla apua itsensä kartoittamiseksi.

Tämä kokonaisuus Chat GPT kanssa on niin uusi juttu etten osaa keksiä sille oikein kategoriaa mihin tämä kuuluu.

Haastattelun kulku noudattelee aika pitkälti tunnistettavaa vuokaavio mallia ohjelmoinnissa. Jos tarkoin opettelee "johdattelemaan" tätä tekoälykästä haastattelijaa saa itsestäkin aikaiseksi selkeämmän kuvauksen.

Haastattelu

Minä: Osaatko haastatella minua n 5 minuutin haastattelu?
ChatGPT
Tietenkin! Voisitko kertoa hieman itsestäsi? Mikä on nimesi ja mistä olet kotoisin?

Minä:
Olen Leif Kuismanen kotoisin Valkealasta, syntyisin Borås Ruotsi
ChatGPT
Mukava tutustua, Leif! Voisitko kertoa hieman enemmän itsestäsi? Millainen on taustasi ja mitä teet elämässäsi?

Minä:
Olen tällä hetkellä työtön ja tekemiseni tällä hetkellä jakautuu työhaun sekä tekniikka sisältöisten kirjoitusten tekemiseen kotisivuilleni.
ChatGPT
Ymmärrän. Minkälaisella tekniikalla työskentelet kotisivujesi parissa, ja mitkä ovat aiheet, joista kirjoitat? Onko sinulla jotain erityistä tavoitetta tai teemaa sivuillesi?

Minä:
Kirjoitan sivuilleni vanhojen amerikan autojen korjauksista
ChatGPT
Se kuulostaa mielenkiintoiselta! Miten päädyit kirjoittamaan vanhojen amerikan autojen korjauksista? Onko sinulla henkilökohtainen kiinnostus aiheeseen vai oletko saanut inspiraatiota jostain muualta?

Minä:
Olen harrastanut amerikan autoja n 18 ikävuodesta lähtien
ChatGPT
Hienoa, että olet löytänyt intohimosi amerikkalaisten autojen parista jo niin nuorena! Millaisia kokemuksia tai haasteita olet kohdannut näiden autojen korjaamisen parissa? Onko jokin tietty automerkki tai malli, joka on erityisen lähellä sydäntäsi?

Minä:
Haasteet ovat lähinnä varaosien saannissa sekä siinä että monelle tämä vanha tekniikka on tuntematonta.
ChatGPT
Ymmärrettävää, varaosien saatavuus ja vanhan tekniikan erikoisuus voivat olla haasteita. Kuinka olet ratkaissut näitä haasteita omassa harrastuksessasi? Onko sinulla vinkkejä tai kokemuksia, jotka voisivat auttaa muita, jotka ovat kiinnostuneita samasta harrastuksesta?

Minä:
kerhotoimintaan liittyminen sekä some yms auttavat harrastajia, ja tietenkin minä kirjoituksillani. Siis mieli merkkini vanhoista autoista on chrysler tai plymouth
ChatGPT
Loistavaa, että olet löytänyt tukea kerhotoiminnasta ja sosiaalisesta mediasta sekä omilla kirjoituksillasi. Chrysler ja Plymouth ovat todella ikonisia automerkkejä, ja varmasti monille harrastajille mieluisia. On hienoa nähdä, että jaat tietämystäsi ja intohimoasi muiden kanssa. Millainen on mielestäsi kaikkein mielenkiintoisin tai tyylikkäin Chryslerin tai Plymouthisi malli?

Minä:
Chrysler 300G ja Plymouth Valiant vm 1962
ChatGPT
Mahtavia valintoja! Chrysler 300G ja Plymouth Valiant vuosimallia 1962 ovat todellakin klassisia ja tyylikkäitä autoja. Millaisia tarinoita tai muistoja sinulla on näistä autoista? Onko jokin erityinen syy siihen, että nämä kaksi mallia ovat erityisen mieluisia sinulle?

Minä:
Ne miellyttävät silmää, sekä sisältävät senaikaisesti mullistavia teknisiä ratkaisuja.
ChatGPT
Erittäin ymmärrettävästi. Vanhoissa autoissa on usein ainutlaatuista charmia, ja tekniset ratkaisut tuolloin voivat todella olla vaikuttavia. On hienoa, että nämä autot eivät ainoastaan miellytä silmääsi, vaan niiden historia ja tekniset innovaatiot lisäävät niiden vetovoimaa entisestään. Onko sinulla suosikkimuisto tai tarina, joka liittyy johonkin näistä autoista?

Minä:
Monta tarinaa on muistossa. Ehkä innostavin on ensimmäisen plymouth valiantin vm 1964 omistaminen jo sinällään
ChatGPT
Kuulostaa hienolta! Ensimmäisen auton omistaminen, etenkin klassisen Plymouth Valiantin kaltaisen, varmasti jättää unohtumattoman jäljen. Millainen oli ensimmäinen ajokokemuksesi tuolla Plymouth Valiantilla? Onko jotain erityistä tapahtumaa tai seikkaa, joka teki siitä erityisen muistorikkaan?

Minä:
en osaa eritellä. Mutta ensi kokemus oli miellyttävä.
ChatGPT
Ymmärrettävää, välillä on vaikea eritellä tarkasti, mutta se ensimmäinen miellyttävä kokemus auton omistamisesta on aina erityinen. Autot voivat liittyä vahvasti muistoihin ja tunteisiin. On hienoa, että ensimmäinen Plymouth Valiant toi sinulle miellyttäviä hetkiä. Onko sinulla suunnitelmia tai haaveita liittyen tuleviin autohankintoihin tai harrastusprojekteihin?

Minä:
Ei ole koska ei ole rahaa työttömyydestäni johtuen
ChatGPT
Ymmärrän, taloudelliset haasteet voivat vaikuttaa harrastusmahdollisuuksiin. Toivon sinulle kuitenkin parasta tulevaisuuteen työnhakusi suhteen. Autoharrastus voi olla kallista, mutta siihen voi löytyä edullisempia tapoja osallistua esimerkiksi osallistumalla tapahtumiin, liittymällä foorumeille tai jakamalla tietämystäsi ja kokemuksiasi. Toivottavasti tilanne paranee pian ja voit jatkaa intohimosi parissa täydellä sydämellä.

Minä:
Kiitos haastattelusta.
ChatGPT
Ole hyvä! Kiitos, että jakoit tarinasi ja kokemuksesi. Toivon sinulle parasta työnhaussasi ja tulevissa autoharrastuksissasi. Jos sinulla on tulevaisuudessa muita kysymyksiä tai haluat jakaa lisää tarinoita, olethan yhteydessä. Onnea ja aurinkoista päivää!