Autot sekä tekniikka ·  · 
Last updated 4.5.2020 - 8.32 Visible also to unregistered users
 

Vuodon havaitseminen (osa1)

Pikakorjaus (osa2)

Korjauskehoitus

Katsastuksessa vani meni muuten virheittä läpi sekä katastus on hyväksytty. Lisämausteena tapahtumasta jäi kuitenkin Trafin tietokantaan maininta ympäristöhaitasta eli tässä tapauksessa öljyvuodosta.

Joskus nämä korjauskehoitukset on “kiusallisia” jälkeenpäin. Jos esim parkkilampun toimimattomuus on jo korjattu, mutta vika uusii ennen seuraavaa katsastusta. Miten todistat liikennevalvonnan yhteydessä korjanneesi korjauskehoitteen vian, mutta se onkin näköjän uusiutunut.

Huomioitavaa videossa on että ennen tätä kuvausta vuoto on ollut huomattavasti maltillisempaa. En ollut tietoinen että vuoto oli laajentunut ihan selkeäksi vuodoksi.

Siksi syy videointiin liittyy aiempaan kokemukseen korjauskehoituksesta.

Olin muutamia vuosia sitten katsastuksessa saanut korjauskehoituksen tuulilasin pesulaitteen toimimattomuudesta. Pesulaite tosiaan heitti toimimattomaksi juuri katsastajan koetuksessa.

Sen jälkeen korjasin vian joka oli liittimessä ollut hapettuma. Kesälomareissulla sitten poliisi pysäytti ja teki tarkastuksen. Eikös pesulaitteessa ollutkin pesuvesi juuri silloin loppu. Vaikka kuinka esitteli surisevaa ääntä ja tyhjää pesunestesäiliötä, poliisi oli lähellä viedä kilvet pois. Uskoi sitten viimein ja viimein että kyseessä oli vain matkan aikana loppunut pesuvesi.

Esimerkiksi parisen viikkoa sitten tehdyn jäähdyttimen vaihdon sekä hihnapyörän vaihdon yhteydessä auton alla tarkastusta tehdessä näin runsasta vuotoa ei todellakaan ollut havaittavissa.

Viimeisellä ajomatkalla ennen videon kuvausta öljyä kuitenkin oli hävinnyt moottoriöljyn mittatikustakin havaittavasti.

Videossa havaitaan vuoto moottoriöljyn lauhduttimen yläputkessa. ( jäähdyttimen ylempi nippa )

Moottoriöljyn lauhduttimen putki Chevy Van 6,2 Diesel 85-91 YLÄ ***DOR625-125*** Toimitusaika 3-7 päivää

rnb-625-125-pe-xl

Pikakorjaus sekä selvitys miksi videota tehdään.

 
 
 

Korjauskehotukset

Katsastuksessa annetaan korjauskehotus, kun vika tai puute on yksinkertaisesti korjattavissa, eikä siitä aiheudu kuin korkeintaan vähäistä haittaa tai vaaraa liikenteessä tai ympäristölle. Korjauskehotus merkitään rekisteröintitodistukseen ja kehotetut korjaukset on tehtävä määrätyn ajan kuluessa. Neljä korjauskehotusta tietää hylättyä katsastuspäätöstä, mutta joissakin tapauksissa pienempikin määrä voi aiheuttaa ajoneuvon hylkäämisen. …a-katsastus

Yritin netin syövereistä löytää tietoa miten korjauskehoituksen voi “kuitata” korjatuksi nykypäivänä. Se ei taida olla enää muutoin mahdollista kuin käyttää katsastuksessa uudelleen.

Näyttää olevan paljon yleisempää kysyä seurauksista jos kehoituksen jättää noudattamatta. No… sehän jo koettu melkein.

n

Comments powered by CComment