Ensimmäinen työpäiväni ensimmäisellä Valiantillani.


80-luvun alkupuolella pääsin kesätöihin Fiat huoltokorjaamoon autosähköasentajaksi. Saavuin työpaikalle ensimmäisenä työpäivänä hyvin ajoissa, eikä kukaan muu ollut vielä saapunut työpaikalle.

Ajoin Valianttini yhteiselle parkkipaikalle johon parkkeerasivat muidenkin lähifirmojen työntekijät, sekä huoltokorjaamomme asiakkaat.

Aikani istuskellessani autossa, siirryin jalkaisin korjaamon oven eteen odottelemaan jotain töihin saapuvaa joka avaisi oven.

Asentaja saapui avaten oven ja toivotti samalla tervetulleeksi. Siinä juuta ja jaata jutellessamme työtäni sekä muita asioita koskien asentaja tokaisi ohimennen että hänen vanha autonsa näytti olleen parkkipaikalla. Kertoi auton olleen erinomaisen luotettava ja hyvä ajettava. Asentaja muisteli autoaan lämmöllä ja kehaisi vielä että oli lämmin talviauto.

Sitten paikalle saapui toinen asentaja sekä korjaamon omistaja pariskunta. Tervetuliaistoivotukset ja pliipa plaapa haasteluiden sekä aamukahvien keskellä pariskunnan korjaamon omistajan vaimo tokaisi että ette usko mutta pihalla on hänen ensimmäinen ikioma autonsa jonka hän oli saanut isältään 18 vuotis lahjaksi. Hän lisäsi kaihoisasti muistellen että auto oli ihana kesäauto mutta hän ei sillä osannut oikein talvisin ajella vaikka lämmin auto se olikin.

Kysyin että mikä auto? No tuo valkoinen Valiantti vm 64! Siis mitä! lausahti ensimmäiseksi tullut asentaja. Sehän oli hänen vanha autonsa. Katselin ikkunasta sanoen että se on minun Valiantti. … …

Tästä Valiantista ( 170 cid 4D 3 lov man) , alkoi hyvin pitkä yhteiselo sekä hyvin monien eri ikäisten Valianttien sekä myös samaa A-body sarjaan kuuluvien Darttien kanssa. Huomioitavaa oli että minulla oli jo silloin rekiteröidynä oma yritys jonka toimialana oli pääosin amerikkalaisten automaattivaihteistojen sekä autojen korjaus. Erillisellä työnantajan luvalla sain luvan pystytellä amerikanraudoissa korjaamo toimintani puitteissa.

Ikävä kyllä minun omistuksessani ei taida olla yhtäkään kuvaa ensimmäisestä Valiantistani.

Comments powered by CComment