Sivun sisältöä:

Videolla selvennystä sekä esimerkkejä. Pitääkö jouset vaihtaa aina pareittain? Onko varaosamyyjään uskominen kun väittämä että balanssi menee huonoksi jos vaihtaa vain yhden R-pää nivelen kerrallaan?

Suuri osa on ihan pelkkää "myyjän myyntipuhetta" Mutta joukossa on hivenen verran myös totuuden asiaa.

Jos melkoisen uudessa autossa menee etujousi poikki, on hyvin todennäköistä että saman akselin toinen jousi ei vielä ole lainkaan huono. Kyse on yhden jousen valmistusvirheestä. Mutta jos melkoisen uudessa autossa menee molemmat etujouset huonoksi tai poikki hyvinkin lähekkäisinä aikoina on kyse poskettoman huonosta laadusta.

Jos kyseessä on siis melkoisen uusi auto yleisempää on yhden jousen valmistusvirhe tai olosuhde-ero toiseen nähden. Kun jos vastaavasti autolla on pitkä elinaika takana suurine kilometri määrineen on jokseenkin helpompi ymmärtää jos molemmat saman akselin jouset ovat ns tiensä päässä.

Autotekniikan kehitys minun autotuntemuksen ajalta.

Autot, koneet, laitteet ja tavarat yms työkalut, työkalulaatikot ovat kokeneet aikojen saatossa melkoisen muutoksen. Käyttötarpeen, mieltymysten, luotettavuuden hinnan, jne jne suhteen kehityksen suunta on ollut vaihtelevaa. Joskus tuntuu ettei kaiken kehittäminen ole ihan niin tarpeellista, toisinaan kehitys on tuonut merkittäviä parannuksia asioihin.

Valiantin vm 63 kojetaulun alla oleva "sähköhässäkkä" on nykmittapuun mukaan aika vaatimaton,

Valiantin sähköt kojetaulussa.

valiantkojetaulunsähköt

n

 

Comments powered by CComment