PCV venttiilin toiminta

1965 Valiant ( venttiilin huoltoväli 8000 mailia )

PCV venttiilillä poistetaan kampikammiosta palamattomat polttoaine, yms kaasuuntuneet höyryt takaisin imusarjaan sekoitettavaksi polttoaine ilma seokseen. Valiantin 170 - 225 moottoreissa tyhjäkäynnillä on moottorilla tuuletus. Eli PCV venttiili imee imusarjaan enemmän kuin mäntien ohitse virtaa huohotuskaasua. Näin ollen kampikammioon syntyy alipainetta joka imee ilmaa sisäänsä öljyn täyttökorkin karkeasuodattimen lävitse.

PCV venttiili ei laske vapaasti ilmaa lävitseen vaan säätelee virtausta alipaineen / paine-erojen suhteen. Näin ollen esim joutokäynnllä virtaava ilmamäärä ei vaikuta liian paljon tyhjäkäynti säätöihin. PCV venttiili on lähes tai kokonaan kiinni tyhjäkäynnillä.

PCV venttiili voi tukkeutua jolloin se voi mennä täysin tukkoon päästäen kampikammioon syntymään ohivuoto painetta. Tai se voi jumittua täysin auki jolloin tyhjäkäynti säädöt eivät onnistu. Tukkeutunut PCV venttiili voi aiheuttaa paljon ongelmia kuten öljyvuotoja kohonneen kampikammiopaineen vuoksi tai polttoaineen säätöongelmia kaasuttimessa ylimääräisen ilmamaäärän muodossa.

Vanhentuneen sekä kuluneen moottorin PCV huuhtelu ei aina ole riittävä. Kulunut moottori huohottaa palokaasuja enemmän kuin PCV venttiili pystyy kammiosta imemään. Silloin moottoriin kertyy karstaa sekä höyryjen tiivistymiä esimerkiksi venttilikopan sisäpintaan ( karstoittuminen lisääntyy huomattavasti mikäli kuluneessa moottorissa on vanhentuneet sekä liian kauan ajetut öljyt ) Kulunut moottori tarvitsee öljynvaihdon useammin kuin täysin "terveenä" oleva moottori.

Kuva Flow Control Valve vuodelta 1962

valiant PCV venttiili

Alkuperäinen huolto ohjeistus kehoittaa joka 8000 mailin jälkeen puhdistamaan itse venttiilin sekä letkun imusarjalle.

 

Aiheesta Overdrivellä

PCV-venttiili | Overdrive.fi

 

 

Comments powered by CComment