Menossa jo

27.5.2023 Kouvola swap meet 2023

Vuosi on tähän mennessä monessakin suhteessa ihmeellinen. Liekö ihan ensimmäinen vuosi kun Suomi on pärjännyt euroviisuissa paremmin kuin jääkiekossa.

#nostalgia#funtsintaa yleistieto ja tietenkin Valiant

Fiilikset jo ennen lähtöä olivat korkealla. Mikä ettei, sillä onhan se aina ja joka kerta merkittävä hetki kun on mahdollista päästä yhteiseen tapahtumaan samanhenkisten harrastajien kanssa. Tyylisuunnilla tai toteutuksilla on pienempi merkitys kuin yhteishengellä.

Valiant kouvolaan swap

n

Valiant FB Swap

Paikan päällä

Tällä kertaa en kuvanut lainkaan yksittäsiä autoja tms yksittäistä. Koleahko tuulinen päivä lämpötilan vaihdellessa jopa alle 10°C alapuolella. Mutta tapasin paljon tuttuja, monia kohtaamisia. Iloinen ja piristävä päivä. Monet moikat tuli hihkaistua, monien kanssa pienen juttutuokion sai pidettyä. Monet muistivat minun aktiiviharrastukseni ajoilta ja jutun alku saattoikin alkaa juuri vanhojen muisteloista. Vanhojen muistelot alkoivat hyvin useasti minulle esitetyillä sanoilla "Sinullahan oli..." tai "onko sinulla vielä..."

Esittelin pojalleni Erville kävellessämme autoja joillaisilla olen ajanut ja monia sellaisia joita olin itsekin omistanut. Erään auton kohdalla kerroin että tällaisella olen loppujen lopuksi ajanut joskus aika useinkin ja kyydissä ollut jonkun ajanjakson lähes päivittäin. Hiukan aikaa katseltuamme autoa, tulikin huomattua että sama yksilöhän se lopulta olikin. Pintaväri vain muuttunut vähemmän edukseen olevalle värille niin kunnoltaan kuin sävyltään.

Kuten olen aiemmin kertonut, tein aikoinaan sellaista työtä jossa näitä tämän sorttisia autoja tuli ajeltua todella usein ja monenlaisia tuli kokeiltua. Loppujen lopuksi itseäkin hämmästyttää monenkolaista autoa on tullut ajeltua. Yhden seikan kuitenkin pidän yhteisenä piirteenä kaikille kokemilleni amerikan auton koeajoille, nimittäin ohjauspyörää ei ole tarvinnut koskaan vaaputella puolelta toiselle päästäkseen suoraan. Liekö syynä että olen opetellut auton ajon aikana jolloin riitti että auto menee itsestään suoraan, eikä sitä väkisin pakottaa suoraan kulkemaan pitämällä ohjauspyörästä kiinni.

Positiivisena yllätyksenä pidin B-body autojen lisääntynyttä määrää. Tämä aikoinaan hyljeksitty korimallisarja on noussut suosioon. Itsekin aina kuolannut niiden perään, eikä tauti ole vieläkään hellittänyt.

Valiant kouvolaan swap2

Valiant kouvolaan swap3

Todella paljon katselin muiden ottamia kuvia tapahtumasta. Omistamani Valiant malli lienee nykyään melkoinen harvinaisuus sillä monenkaan räpsyttelijän näyttämissä kuvissa ei ole kameran linssiin osunut yhtäkään mallisarjan edustajaa. Valiantin sisarmallia Valiant Duster sensijaan oli joissain nähtävissä. Harvinaisuudesta huolimatta ja muistakin omistamistani eri mallisarjojen autoista huolimatta minulla on ollut satumaista säkää kun olen saanut omistaa lukuisia eri vuosimallin harvinaisia Valiantteja.

Valiant kouvolaan swap4

Valiant kouvolaan swap5

Opettelin jo pikkupoikana katselemaan konehuoneiden salaisuuksia. Tässä tarkastelussa isäpuolen Ford Thames jossa muistaakseni lienee katkojan kärkien säätö meneillään Vieressä naapurin uusi Elite Mosse jonka koneen saloihin pääsin tutustumaan vuosia myöhemmin täysi ikäisenä. Mosse ei koskaan elämässään oikein vetänyt täydellä teholla, eikä ihmekään sillä taisipa olla pakoventtiili reikäänsä nähden muutaman millin pielessä. ( suoritin hätäkorjauksen miraamalla uutta venttiilin istukkaa venttiilin varren mukaseen suuntaan. Tapahtui joskus 80 luvulla )

Tästä opitusta konehuoneen kurkistelu- sekä tarkkailutaiosta on paljon hyötyä tapahtumista kuten Swap Meet

Pikkupoikana opeteltiin katselemaan moottoreita

Jaanalle 5 20191026 13115176

 

Jaana Honkanen oli kuvannut muutaman räpsyn sanojensa mukaan

https://photos.google.com/share/AF1QipObAafLeBvBvwHd0jFDNR-n_BD8g27glfzEuVb-JGDdribAw1W3p-dmh1-su5_-WA?pli=1&key=ZG03NzdXbHQ2ZjhEa1U4Wno1MTZIejNiNm5NSk9B

 

Forssa 2023

Yksi kuva kertoo tarpeellisen

2023forssassa

n

n

Comments powered by CComment