Kesän tuntua havaittavissa

6.5.2019 / Ei niinkään sään tai ilman ansiosta, sillä räntää satoi seuraavana yänä niin että maa oli aamulla vielä kauttaaltaan lumen peitossa.

Mutta ANL-2 sai luopua tiheämmästä perävälityksestä ja sai 2.93 välityksellisen takasillan jo “huulilleen”. Samalla kun tilailen uudet U-pultit ja kardaanin ristikon, korjaan kardaanin etupään suojakumin uudeksi.

Kuva autosta on jostain syystä tosi vaalea.

WP

WP

nWP

Kuvissa oleva suojakumi sekä alempana oleva nivel on niitä kokonaisuuksia joita olen koonnut elämässäni tasan yhden kerran. Syy1, ei ole ollut tarvetta, vaikka häntäosa on ollutkin rikki. Suojakumi on kaksiosainen jossa on erillinen rasvaosa nivelelle, syy2 tarvitsee prässin jotta tapin saa pois. Takaisin laitossa neulojen kanssa tulee olla tarkka ettei ole hävinnyt. Käytin neulojen asennuksessa apuna sellaista erityisen sitkeätä punaista vaselinia ettei neulat putoile asennuksen vaiheissa.

Takasillan U-pultit sekä uusi MoParin pikkuristikko

WP

WP

Takasillan öljyt

seiskavartti

.

Siinä Valiant sitten odottelee tien päälle pääsyä.

WP

Syyläri sai myöskin pesun, pienen tinapaikkauksen, sekä uuden maalipinnan.


Varaosaa

Samalla kun oikein innostuin, sain tällaisen “narun” pudotettua varaosa autosta ( -65 Valiant )

Olen huomnannut että monelle pallonivelten irroitus tuottaa ylitsepääsemättömiä ongelmia. No kieltämättä, kyllä minäkin hieman hätäilin ja menin pari kertaa lyömään vasaralla kartion kierrepäähän… ja kierrehän siitä turposi tiukentaen samalla kartion vielä tiukemmalle ..

Sitten keräsin hermon riekaleet takaisin ja jatkoin sinnikkäästi “poskien” taputtelua pajavasaralla ja vastineella. Kuinka ollakaan, niin siinä loppujen lopuksi kävi että nivel pomppasi sieltä kartiopesästään pois. Mutta kierre täytyy korjata .

Mikä siinä onkin että tiukassa olevan pallonivelen kartion irroitustyössä ei yleensäkään tule käytettyä ulosvedintä ja tulee paukutettua siihen kierrepäähän vasaralla toivoen ettei kierre vahingoitu ja kartio irtoaisi. No monen kymmenen vuoden kokemuksella luulisi jo tietävän että kierre vahingoittuu eikä pallonivel yleensä lähde kartiopesästään sillä konstilla.

Oikeampi ( ei välttämättä aina se oikein ) konsti on lyödä vasaralla kartiopesän eli “silmukan” poskille siten että käyttää vastapuolella raskaampaa vastinetta.

Hyvin suojattu

Huomattava yksityiskohta on ylätukivarren säätöruuvien hyvä kunto. Kuparitahna on hyvä suoja-aine hapettumista vastaan.

Säätöruuvit jotka yleensä ovat käytettyinä romu tavaraa, eivätkä ole uudelleen käytettävissä. Tässä ne oli suojattu paksulla kerroksella kuparitahnaa niin puslan sisältä kuin koko alueelta. Ei uskoisi että nämä ovat olleet kiinni jo 90 luvulta asti.

WP

Nyt se on purettu … vissii..

Varaosiksi hankkimani Valiant alkaa olemaan melko tyhjä. En millään raaskisi jättää sulatettavaksi mitään arvokasta.

n

WP

WP

n

Comments powered by CComment