Aikoja ennen

Joskus 90 luvun alussa

Valiant200 97img3252738

Aikoja nyt

Loput jääkööt.

 2017 ->

Olen aina ollut sitä mieltä että yhtäkään nippeliä tai kelvollista peltiosaa ei pitäisi koskaan hävittää kysymättä tarvitseeko joku toinen kyseisiä osia. Ja jos tilaa on säilöä hyvä kuntoisia osia, se pitäisi tehdä.  Kaikki tarpeellinen pitäisi kierrättää. Paaliin ja sitä kautta kiertoon joutaa viimekädessä vain se mikä ei ole enää kertakaikkiaan kenellekkään tarpeellista.

Minulle on kertynyt omiksi tarpeiksi, ja hiukan ylikin kaikenlaista Valiant tavaraa. Esim tämä 63 V200 Valiant on purettu täysin kokonaan. Ja loput on ruostunut pois.

Minulla on tallessa 65 sekä 63 mallin lähestulkoon kaikki nippelit, kojetaulut, vielä kunnossa olevat peltiosat, perät, jne.

Toki täytyy sanoa, sekä hieman ihmetellä miten paljon olen saanut myytyä esimerkiksi tuosta 63 Valiantista osia. Vielä juuri ennen näitä alla olevia kuvia kävi eräs kaveri hakemassa siitä keulan hiekkapelteineen.

Listoista suurin osa on päässyt kokemaan uuden elämän. Pari takaosan listaa on jäänyt varastoon.

v63 pohjapois

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moottori oli todella helppo vetäistä puukouralla. Moottori oli todella yllättävästi melko hyvän kuntoinen. Pyöri herkästi, eikä edes kytkinakseli ollut juuttunut.

 

v63 moottortipois

Heittelin takapenkille etulattialta hieman pehmeää ja märkää lattiamattomössöä. Uskomattoman hyväkuntoinen oli takapenkki vielä. Harmi on ettei tuo kangaspäällysteinen penkki koskaan aikoinaan kelvannut kenellekään. On istumamukavuudeltaan, sekä tuntumaltaan ihan toista luokkaa kuin ne vinyylipenkit.

 

v63 takapenkilläroinaa

Vaihteisto jumittunut 2 vaihteelle.. Sehän se kaikkein oleellisin seikka oli miksi auto jäi ysärillä seisomaan.
Ei huvittanut korjata vaihteistoa, tai edes vaihtaa sitä.
n

v63 vaihteistojakardaani

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moottorista jäin vielä talteen ihan ehjiä osia. mm mellingin suurtehoöljypumppu, Granen 290 asteinen nokka. No, sylintereissäkin näyttää olevan porausvaraa, eikä edes pahan näköiset sellaisenaankaan. 

nv63 moottori1n

Tässä pari kuvaa vuodelta 2011 jolloin käväisin katsomassa kuusen alla lojunutta "raatoa"

Ihmetellä täytyy suuresti ettei moottori ollut ruostunut sisältä lainkaan.

170peltisarjat

n

170laturi

Vaan ei sittenkään

12.7.2024

Uskomatonta!!!

Olen purkanut liki jokaikisen nippeli ja nappelin joista suurin osa on jo maailmalla varaosina käytössä.

Valiant kerkesi odottamaan kuusakosken sulattamon sylin lämpöä parisen vuotta, kun armollinen pelastaja soitti ja sanoi tulevansa hakemaan.

Valiantin arvokkaasta korista oli vielä tarjota "jäseniä" eli korinosia toiseen saman vuotiseen. Kierrättämistä parhaimmillaan. Tätä enemmän ja tarkemmin tapahtunutta kierrättämistä en osaa kuvitella. Ja loput tietenkiin sitten aikanaan sulattamoon,,,, sikäli....
Kuva Tuomo Parikka

Valiantjatkaamatkaa

Comments powered by CComment