Vesihana

Comet Roma 15cm 

Vesihana Roma Dethleffs 15cm suora putki - Jyväs-Caravan (jyvascaravan.fi)

Valmistajan sivut. Home: COMET-Pumpen Systemtechnik GmbH & Co. KG

Eipä ole ensimmäinen vesihana asuntovaunussa joka alkaa vuotamaan. Usein vuodon aiheuttaja on veden jäätyminen hanassa. Tällä kertaa ei tainut olle kyse jäätymisestä, vaikka voihan silläkin olla osuutta asiaan. ( kukapa tietää ) Putket on kuitenkin syksyllä hyvissä ajoin ennen pakkasia tyhjennetty.

Oleln säilyttänyt talvet vesijärjestelmää tyhjänä. Säiliöstä pohjatulppa pois, sekä pumppu takaiskuventtiileinen irti vesiputkesta. Sen jälkeen hanat auki niin että kylä sekä kuuma ovat puolivälissä eli kumpikin kanava avoinna. Pumpulle menevä sähkö on titenkin katkaistu sitä ennen.

Kun takaiskuventtiili on pois ja kaikki hanat ovat auki, pääsee vesi laskeutumaan hanoista pois. Ja jos muoviputkeen ( letkuun ) jotain vettä jääkin, se ei ole vaarallista. Huomioitavaa on että muu vesijärjestelmä kuten varaaja yms tyhjennetään avaamalla tyjhennys venttiilit ( 2kpl ) Vaunua kannattaa pitää vielä lämmössä että putket, hanat yms paikat kuivahtavat ennen kuin pakkanen jäätää ne.

Olen joskus puhallellutkin vesihanoihin puhaltaakseni vettä pois järjestelmästä. Huomasin kuitenkin että hanat kyllä kuivuvat kunhan muistaa tehdä kuten jo mainitsin.

Kiristin "mutteri" viallinen. Kynsinastat murtuneet.

Risa osa löytyi

Kasasin hanan ettei osat katoa. 

Tästä näkee myös helpommin miten osat ovat paikoillaan, sekä sen miten kynsinastat tiukkaavat hana komponenttia

Tänne se uusi

n

 

Comments powered by CComment