Muistojen kätköistä vanha sivu Leksanetistä

3.4.2007

Chevorolet Combi van -83 6.2L

Kesää odotellessa ja Ervi poikaa nukuttaessa tuli mieleeni ottaa pari kuvaa talven aikana remontin kokeneesta Chevystämme.

Vois kai tähän vähän tarinaakin iskeä, mutta jos joskus.

No jos nyt "joskus" eli: ( jk 3.3.2024) Tosiaan auto kävi pintamaalauksessa sekä sisustan penkit sekä verhoilut saivat uuden pinnan. Kankaita meni muistaakseni usean 100€ verran vaikka tyydyimme kankaassa alkuperäisestä Mohair kankaasta Saabin myös laadukkaaseen mutta halvempaan verhoilukankaaseen. Maali oli joku kuparisävytteinen metallimaali . Auto on maalattu alunperin sekä rakennettu Suomessa Värtsilän käyttöön . Teknisiä lisäyksiä oli mm takailmastointi, sähköovet, erillinen tuuletus takatiloissa, kattoikkuna  jne... mutta nehän kaikki eivät toimineet enää minulle tullessa. Paikkalukuhan oli 1+8 koska auto on alunperin 9 hengen bussi pehmeillä penkeillä ja on Värtsilän tuontiauto. Ja huom! Nopeus ja matkamittari oli vaihdettu km mittariksi joskus alkuaikoina Suomessa. Auto oli katsastettu pakettiautoksi kovilla penkeillä 1+8 paikkaiseksi.

Etsiessäni noita sivulaseja sain samalla selville auton historiaa. Värtsilä oli vaihdattanut aiemmat pitkät kapeammat jenkkilasit suuremmiksi ja teettänyt ne Kuttilan autolasilla. Tilasin sieltä lasit, ja myyjä kertoi että tekivät neljään samanlaiseen lasit Värtsilälle.

Moottori oli hiukan voimakkaampi, isoventtiilisiää kansilla oleva 6.2 erilaisella imusarjalla jne.. jälkeenpäin todeten että ihan huomattavan pirteä verrattuna myöhempään vm 89 vaniin. Tooooodella paljon tehokkaampi. Huippuja en ajanut koskaan mutta 3 vaihteella kulkin mittarin mukaan päälle 150 ja ajoin joskus moottoritiellä mittarin pohjaan ja ylikin ( 160km) viisarin törmätessä trippimittarin tankoon ja täytyy sanoa että meni herkästi. Ajoltaan hyvin vakaa suuremmissakin nopeuksissa.

Voin siis kokemuksesta todeta että Chevyn 6.2 moottoreissa on eroja. Tämä ensimmäisen mallin diesel olikin jo aikoinaan kuuluisa suorituskyvystään. Vikana oli sitten kaksi asiaa noin yleisesti puhuttuna. Kannen seetit halkesivat (niin kuin minullakin ) ja J-mallin ruiskupumppu antoi kierroksia siihen malliin että keinuvipuja katkesi. Syy lienee liian löysät venttiilinjouset koville kierroksille. No minunkin autosta pari keinua oli aiemmin katkennut. ( huom eri keinut kuin uudemmissa peltiheikeissä ) Katsuri aina ihmetteli että jo perhana kiertää . Eihän se katsatuksen mittari koskaan kerenny  näyttämään kun se sekos laskuissaan.

Talvella lukkoperä oli hyvä varuste. Ja tässäkään ei ollut se ns käkikellolukko vaan mikälie. Mutta hyvin toimi. Jousituksesta muistelen että ei ollut lainkaan kallistuksen vaimenninta mutta jäykemmät jouset edessä ( G30 ? ) sekä lehtipakat paksummat takana. Ajossa ei paljolti kallistellut, toisin kuin ajamani uudemmat joissa kallistuksenvaimenninkin on.

Sisätiloista sen verran ettei ollut ns väliseinämalli. Ituimia kolmessa rivissä ja takapaksi loppui takapenkin selkänojaan.

Combi van 83

 Combi van2 83

Vanhempi kuva: huhtikuu 2003

Combi chevy palkane

Alla Messilän reissulta 6 - 8.6 2003 ( luulen ja muistelen että ensimmäinen viikonloppu lomareissumme )

(Jk 3.3.2024) Vaikka Hobby 620 vaunumme olikin ns iso vaunu se kulki tuon auton perässä kyllä aika vaivattomasti. Myöhempi Detlefss MK700 oli painavampi, ja taisin tälläkin autolla vedellä silloista uutta vaunua.

Combi ekaksi

Ja tien päällä lomareissulla 2003

Combi matkalla2003

Loma 2003 matkasuunnitelma joka sitten toteutui. ( kesälomareissu )

Combi loma2003

Myin auton pois v 2011 jolloin sillä oli ajettu 970 tuhatta kilometriä. Vaihteisto pariin kertaan "romulaareista" kaiveltu varalaatikko.

Comments powered by CComment