Ennen kuin rekisteröit oman yrityksen.

Yrittäjyys on hieno asia. Yhteiskunta tarvitsee yrittäjiä jotta yhteiskunta toimisi. Yrittäjän rooli on tärkeä myös yrittäjälle itselleen. Yrittäjä on oman itsensä herra ja päättää mitä tekee kenelle tekee ja milloin sekä millä hinnalla tekee. Usein yrittäjä saa myös ansaitsemansa tunnustuksen sijoittamastaan riskistä.

Yrittäjä on myös lähes täysin omillaan. Yrittäjän katsotaan valinneen omaehtoisen selviytymisen omalla valinnallaan. Yrityksen perustaminen ei siksi saisikaan olla itseisarvo eikä pelkkä kokeilunomainen "siirto" silloin kun ei muuten työllisty. " Pakkoyrittäjyyten" ei tule alistua turhan heppoisin perustein.

Yrittäjäkokeilut ovat osaksi kalliita yhteiskunnalle mutta erityisesti kokeilevalle yrittäjälle. On liian monta surullista tarinaa olemassa milloin yritystä ei olisi vielä kannattanut aloittaa. Todella usein kyse on vain ollut siitä ettei yrittäjä ole kerennyt sisäistää mitä yrittäjyys on ja miten siihen sisäistytään. Monella on ollut aivan loistava liikeidea mutta sen toteuttaminen on jäänyt puolitiehen tai jopa alkutekijöihinsä.

Monelle kompastuskivenä on yrittäjän velvollisuudet. Yrittäjä on vastuussa yhteiskunnalle veroista omaehtoisesti, sekä pakolliset yrittäjäeläkkeet ovat myös itse huolehdittava. Kirjanpitoakaan ei saa jättää hoitamatta.

Markkinointi ja sen suunnitelmallisuus on myös monelle yrittäjälle täysin uusi ja kokematon asia.

Mitään yrittäjän velvollisuuksia ei saa jättää hoitamatta tai niistä voi koitua seuraamuksia jotka voivat olla pahimmillaan vakavia.

Ikäviä ovat myös velat jotka jäävät maksettavaksi vaikka yritystoiminta olisi lopetettukin. Yrittäjä on melkein poikkeusetta itse henkilökohtaisesti vastuussa veloista.

Yrittäminen voi toki myös onnistua kunhan idea on hyvä tai huolella valmisteltu ja yrittäjä on valmistautunut ja sisäistynyt yrittäjyyteen.

Tutustu ensin yrittäjyyteen

Olet varmasti ajatellut yrittäjän jollain tavalla erityispersoonaksi, tai sitten olet voinut ajatella että yrittäjyys on pelkkää talousmatematiikkaa.

On olemassa myös käsitys jonka mukaan toimialasi tai yritysideasi ei tarvitse yrittäjän ominaisuuksia, joita et sen vuoksi haluaisi etukäteen opiskellakaan.

"Höpön höpön" Yrittäjyys on vain elämäntapa ja tapa toimia jonka voi oppia ja opiskella. Joko etukäteen tai jälkikäteen, kummin vain.

Sisäistettyäsi mitä on yrittäjyys, hakeudu yrittäjäkurssille. Älä kouluttaudu pelkästään starttirahan vuoksi vaan itsesi vuoksi.

Tutustu artikkeliin "Matkalla yrittäjyyteen"

Mieti oikeasti ja todellinen myyntikatetarve

Laske yhteensä se rahasumma jonka tarvitset toimeentuloosi. Vertaa vaikka tämän hetkistä tai haluttua bruttopalkkaasi. Esim 2000€/kk ja siitä sitten verot oman veroprosentin mukaan.

Lisää saatuun summaan muut kuukausittain juoksevat kulut, kuten kirjanpito, toimistokulut, puhelinkulut, vuokrat jne..

Opiskele myyntikatetarpeen sekä hinnoittelun laskenta

kts artikkeli

Mieti kuinka paljon saisit myyntiä ja kuinka monta tuntia päivässä, kuukaudessa, ehkä vuodessakin saisit oikeasti myytyä ajatellulla hinnalla.

Vertaa saamaasi tulosta yleiseen markkinoilla olevaan hintaan.

Vetaa karkeasti vaikka myyntikatetarpeeksi lukua 2,5 kertaa tavoite bruttopalkkasi.

Tutustu alan kilpailuun paikkakunnallasi, tai ympäristössä johon sijoitat liiketoimintasi. ( netti jne.. )

Mieti kuinka paljon tarvitset rahaa ennen kuin aloitat. Onko sinulla itselläsi varaa sijoittaa liiketoimintaan, vai tarvitsetko ulkopuolista rahoitusta ?

Jos et tarvitse ulkopuolista rahoitusta, muttet ole varma saisitko myynnin kuitenkaan tuottamaan riittävästi, kokeile toimintaasi ensin vaikka osuuskunnan jäsenenä. Esittele ideasi osuuskunnalle jolla voisi olla sille käyttöä.

Jos et ole "osuuskunta ihmisiä" kokeile Eezyä, Virtual Teamia tai ihan mitä tahansa laskutuskanavaa.

Kts artikkeli

On olemassa liiketoimintamalleja joiden soveltuvuus osuuskuntaan, tai sitä vastaavaan kaupalliseen laskutuskanavaan ei ole soviteltavissa. Silloin syytä suunnitella yritysprojekti äärimmäisen huolellisesti.

Tee liiketoimintasuunnitelma

Kertaa keksimäsi liikeidea huolella moneen kertaan.

Käy huolella läpi erilaisia asioita aloittavalle yrittäjälle listasta

Tutustu erilaisiin näkemyksiin

Yrittämistä on monenlaista ja ideologiaa samoin. Kannattaa tutustua netin keskustelupalstoihin ja blogeihin jo pelkästään mielenkiinnonkin vuoksi. Mutta voit löytää erittäin hyviä kimmokkeita omalle ideallesi sekä voit löytää sopivan hengenheimolaisen jolta saat vinkkejä.

Kts Lunttilappu artikkeli

Sekä

Kts Kaunein tapa....

kts artikkeli ( Alkavalle yrittäjälle )

Comments powered by CComment