Ansiosidonnaisen lyhennys

yleisen tason lainaus:  "Olen työssä oleva rakennusalan ammattilainen. Yhtiö, jossa olen töissä ottaa sekä tunti- että urakkatöitä. Jos yhtiön urakkatarjous ei osu, ja joudun lomautetuksi kun ei olisi töitä, niin millä mekanismilla minun ansiosidonnaisen lyhentäminen parantaa yrityksen mahdollisuutta saada urakoita?"
 
vs Mielestäni yrityksen mahdollisuudet saada urakoita heikkenevät mikäli on muitakin kenen ansiosidonnaisen päivärahan aikaa lyhennetään.
Poikkeuksen tekee ajatusmalli jossa palkat heikkenevät niin alas että työurakat ovat hetken aikaa mahdollisempia. Tilanne heikkenee pidemmällä aikavälillä uudelleen edelleen mikäli ansaitulla palkalla ei voi pitää elintasoa yllä. Kukaan ei taaskaan osta mitään palveluja.
Olenkin sitä mieltä että tällainen puhuminen on populistista klikin haentaa tai pahimmillaan todella lyhytjänniteistä politiikkaa jolla ajetaan hintatasoja sekä työvoimakustannuksia keinotekoisesti alas katkaisten samalla oman oksan jolla istuu.
Meilläkin ihan omalla kylällä on todennettavissa miten rakennetyöttömyyden ansiosta ostovoiman vähentyminen esim ja lisäksi muun muassa ansiosidonnaisen heikentyminen on näppärästi vähentänyt myös pienyritystoimintaa.
 
linkit

Comments powered by CComment