Liikeidea

Liikeidea on parhaimmillaan silloin kun sen selittäminen ymmärettävästi onnistuu muutamassa minuutissa.

Kullakin yrityksellä on oma liikeideansa joka muodostaa koko yrityksen ytimen. Liikeidea on voima joka kantaa yrityksen kehityskaaren jokaisessa vaiheessa.

Perusperiaate hyvälle liikeidealle on että se on vastaus kysymykseen joka on olemassa. Liikeidea saa tällöin itselleen ratkaisijan roolin.

Mistä tunnistaa hyvän liikeidean?

Hyvälle liikeidealle tunnuksenomaista on ettei se ole valmiina jokaisen tiedossa. Itsestään selvyydet ovat harvoin hyviä liikeideoita, mutta joskus hölmön tuntuiset ajatukset ovat niitä toimivampia.

Jos idea antaa konkreettista hyötyä asiakkaalle. Yksinkertaisesti sanoen "tätä on kaivattu". Voi olla että idea on jo olemassa, mutta sitä ei ole toteuttettu tässä muodossa tai tällä paikkakunnalla. Ainakaan tälle asiakasryhmälle jne..

Asiakkaita on varmasti riittävästi ettei pieni asiakasluku joudu maksamaan yksilöinä suurta osaa yrityksesi myyntikatetarpeesta. Valtavasta asiakasmäärästä voi olla myös hankaluuksia markkinoiden vastaavuuden kautta, ennen kuin yritys pystyy vastaamaan markkinoiden haasteeseen. Joka tapauksessa asiakkaita on oltava varmasti niin paljon että palvelun tai tuotteen myyntihintaa ei joudu nostamaan ylitse markkinoilla vallitsevan yleisen tason. Tai jos hinta on ylitse yleisen tason, on selvitettävä kuinka paljon asiakkaat ovat valmiita maksamaan.

Tunnistat hyvän liikeidean joskus myös itsestäsi. Mitä enemmän ajattelet ja työstät ideaasi sitä varmemmaksi tulet ja alat suorastaan elää ideaasi myös nukkuessasi. Tämä voi olla kuitenkin ( Anteeksi nyt vain ) harhakuvitelma joka perustuu jonkin yksittäisen asiaosan tietämättömyyteen. Ota siis asioista selvää ja työstä ajatustasi lisää. Jos kihelmöinti jatkuu, ala harkita käyntiä yritysneuvojan pakeilla tai alueellasi toimivan sopivan työosuuskunnan juttusilla.

Yksinkertaisesti toimiva on toimiva liikeidea

 Sellainen liikeidea jolla on mahdollisuus saavuttaa taloudellinen tulos ja palkka kohtuullisilla ponnisteluilla on toimivan liikeidean yksi merkki. Kun asiakkaan aikaa ja vaivaa säästetään, tai annetaan tilaisuus selvittää ongelmansa (ostotarpeensa) helpommalla on pienempi todennäköisyys että asiakas kiukuttelisi hinnasta. Tällöin idea toimii.

Mullistava liikeidea

Riippumatta idean uutuusarvosta tai erilaisuudesta, mullistavan siitä tekee se että asiakkaan odotukset ylittyvät reippaasti


Kts liikeideasta


Comments powered by CComment