Onko pakko äänestää?

Vaaleissa äänestetään. Jokainen äänestää kuka haluaa, ja ketä haluaa, ja vähän sitäkin mitä haluaa. Äänestämättä jätetään lähinnä laiskuuttaan tai mukamas protestina "kun mitään ei kuitenkaan tapahdu" tai "samat henkilöt kuitenkin siellä jatkaa" Väittäisin että kumpikin esittämäni väittämä on toteutumaltaan aika epävarmaa loppujen lopuksi, eli äänestäminen kannattaa aina.

Meillä Inkeroisissa on kolme varteenotettavaa ruokakauppaa, yksi kaikenmaailman tavaraa eli Tokmanni tavaratalo. Kirjoitin jo vuosia sitten kun Robinhood saapui paikkakunnalle kuinka ensin annetaan kaikkea halvalla jotta ympärillä olevat lopettaa, ja sitten nostetaan hintaa sekä supistetaan tuotevalkoimaa. Ennustukseni on toteutunut aika osuvasti. Nyt pitää melko suuri osa tavaroista käydä hakemassa muualta.  tai sitten pitäisi ko firman verkkosivuilta verkkokaupasta ostaa tai tilata tuote myymälään.

Meillä on melko kattavasti ruokatarvikkeita ruokakaupoissa. En lähde nimeämään tässä yhteydessä mikä on halvin tai paras mutta eroa kyllä löytyy. Eräs päivittäinen kauppapaikkani on viimeaikoina nuorentunut niin kovin ettei siellä enää vanhalle jäärälle kaikkea tuttua olekaan. Esim Turun tulinen sinappi on saatavilla enää vain tavaratalossa (Tokmanni).

Hinnat

Kävin eilen muissa ostoksissa Kouvolassa Prisman tavaratalossa. Ruokapuolelta ostin vain pari maitoa koska jääkaappiini ei tarvinnut täydennystä. Pyrin yleensä kyllä aina ostamaan Prismasta ruokatarvikkeitakin jos siellä käyn, mutta ostan sitä mitä meiltä ei lähikaupasta yleensä saa. Pyrin aina kannattamaan lähellä olevia kauppoja, sekä paikallista tarjontaa.

Houkuttaa kyllä alkaa ajelemaan isolle kylälle muutoinkin. Laskin eilen että vaikka polttoaineiden hinnat ovat nousseet paljon, jää ruokaostosten hintaeron jälkeen matkakustannuksia vain vähän jos ollenkaan maksettavaksi. Esim meillä rasvaton piimä 1,15€ ja Prismassa 0.95€ ja eräs tankomakkara 500g jopa 1,50€ halvempi Prismassa. sekä monia monia muita tuotteita myös. Puhumattakaan siitä että nuorennustyylistä huolimatta Prismassa saa vielä ruokaa itsetekevällekin tuotteita eikä pelkkää valmistavaraa.

Meillä on tosiaan kolme kauppaa ruokaostoksia varten ja Anjalassa lisää pari kappaletta. Nämä kolme paikallista ovat hinnoiltaan hyvinkin erilaisia. MUTTA jokaisessa paikassa on vähintään yksi tai jopa useampikin tuote halvempi kuin kahdessa muussa. Siksi yleensä kierränkin nämä kolme kauppaa samalla kauppareissulla.

Tilanne

Elintasomme on laskenut reilusti. vaimo on KELA työkyvyttömyyseläkkeellä , ja työeläkevakuutysyhtiön kanssa asia vakuutusoikeudessa jo monetta vuotta. Siis helkutin pieni eläke. Minä jäin työttömäksi keväällä ja yhteiskunnassa kaikki hinnat ovat nousseet.

On päivänselvää että on alettava laskemaan millä hinnalla päivittäisostokset tulee halvemmaksi ajaa 29 - 30km Kouvolaan tai Karhulaan saaden samalla myös tavallista kotiruokaa itsetekevän tarvikkeita. mm maissijauhoa ei enää saa Inkeroista mutta Kouvolasta sekä Karhulasta ja vielä Hamistakin saa, Jahti tankomakkaraa ei enää saa ja jne jne jne paljon muutakin. Tillale on tullut tyhjiöpakattuja valmispaketteja á 100g ja hintaa "3,45" entisen kilohinnan ollessa 5,50€ - 9.50€ tankona kg 

Kun hieman tarkemmin suunnittelee viikko ostokset voi olla että kaupungissa käyminen kannattaa. Ja pääsee samalla esim kauppahallissa käymään jne jne kun siellä ei tule erikseen käytyä.

Onko tässä pakko siis alkaa äänestämään!!??

Comments powered by CComment