Tupakointi saattaa olla uhassa vähentyä.

Moni tupakoitsija on siirtymässä vähemmän haitallisiin tuotteisiin. Tämä ei valtiovallan linjauksen mukaan olisi suotavaa.

Moni tupakoinnista eroon haluava on myös ymmällään mistä saisi puolueetonta tietoa höyryttelystä ( sähkötupakoinnista ), kun THL sekä muu julkinen tiedonanto alkaa olla pelkkää klikkijournalismia.

Lisätiedoksi asiasta tietämättömille:

..."Lääketeollisuus on tällä välin rahoittanut lukuisia lopeta tupakointi-järjestöjä, joiden tehtävänä on markkinoida lääketeollisuuden nikotiinikorvaustuotteita ja demonisoida tupakointia. Myöskin valtio on ollut tyytyväinen siihen, että kansalaiset tupakoivat, sillä tupakka on erittäin korkeasti verotettu ja kuten tunnettua, tappavaa. Valtiolle tuloja kertyy sekä tupakkaverosta että lyhentyneestä eliniästä.

Näin oli muodostunut symbioosi, jossa kaikkien osapuolien välillä vallitsi harmonia. Kunnes markkinoille ilmaantui yht’äkkiä sähkötupakka." ...

Linkki kirjoitukseen Vapers ry:n julkaisusta:
https://vapers.fi/2013/08/miksi-sahkotupakointi-pitaa-kieltaa/

Sähkötupakoinnin sekä nuuskan käytön lisääntyminen uhkaa vahvasti alalle ujuttautuneita lääkeyhtiöitä sekä tietenkin myös perinteistä tupakointia.

Lisääntynyt sähkötupakointi on jo nyt vähentänyt perinteisen tupakoijien määrää uhkaavasti. Yhteiskunta on kaikin keinoin yrittänyt vaientaa ja pitää sähkötupakoinnin vaikutuksia tupakoinnin määrän vähentäjänä pimennossa. Nuuskaa ei myöskään enää saa laillisesti kaupoista, mutta sen käyttö on lisääntynyt siitä huolimatta.

Kaikkein voimakkaimmaksi vaikuttajaksi näyttää nousevan sähkötupakka. Ulkomaiset julkaisut etenkin Britanniasta ovat julkisesti luettavissa ja niiden sisältö on yleensä ottaen sähkötupakointia puoltavaa verrattuna perinteiseen tupakointiin. Yhteiskuntamme näyttää olevan voimaton asiaa kohtaan.

Lainsäädäntökään ei näytä purevan, eikä siten vaikuttavan riittävästi. Näyttäisi jossain määrin vaikuttavan jopa sähkötupakointia lisäävästi. Esimerkiksi tupakka-askin hintaan lisätty vero tekee tupakoinnista niin kallista että sähköinen versio on huomattavasti halvempaa. Toinen lainsäädännön puoli, eli kokonaan kieltäminenkään ei näytä etenkään nuuskan osalta toimivan lainkaan.

https://www.hs.fi/paivanlehti/21082019/art-2000006210450.html?ref=rss&fbclid=IwAR1FJUBB-amZQInK7AFQm6u4qc7yfJOs8_G-CilWqAW2vJ4f00ajfDuZFko

Tapaukset ovat tutkinnassa joka on vielä kesken. Asiaa ei helpota se, että monet tapauksista ovat varmasti höyrytelleet sekä nikotiinia että kannabistuotteita ja monet eivät varmasti uskalla myöntää käyttäneensä laittomia aineita. Myöhemmin saattaa selvitä tarkemmin mikä on tapausten taustalla, mutta siihen asti sähkösavukkeiden vastustajat ottavat kaiken mahdollisen propaganda-arvon irti.


Sähkötupakointia on tutkittava lisää

Sähkötupakoinnista on kertakaikkiaan löydettävä haitallinen puoli. Sähkötupakointia on tutkittu aivan liian vähän että olisi voitu todeta sen olevan edes puoliksikaan niin haitallista kuin tupakointi.

Paras keino

Lähes viimeisimpänä, tai ainakin parhaana keinona on tiedon levittäminen liioiteltuina tai provoivina otsikkoina. On luotettava siihen ettei kukaan lue artikkelia kokonaisena, tai ainakaan ota selvää alkuperäisestä lähteestä.

Esimerkiksi sähkötupakoinnin vaaroista kelpaa sekin kuinka 100 nuorta veteli sähkötupakointiin sopimatonta katukaupan kannabista höyrystimella keuhkoihinsa. Tai aiemmin oli juttua siihen kun sai sähkötupakoinnista allergisen reaktion käyttessään (lienee pähkinää) maustettua lientä. Otsikointi puree!

Sähkötupakat räjähtelevät! No samalla tavalla väärin käytettynä, tai muutenkin kuin kaikki muutkin sähkölaitteet joissa käytetään samoja akkuja.

On luotettava otsikoinnin keinoihin siihen saakka kunnes löydetään joku vaarallinen haittatekijä johon voidaan tukeutua.

https://www.karjalainen.fi/mielipiteet/mielipiteet/paakirjoitus/item/226706?fbclid=IwAR3a0edPJvUpQoM7iXV6C2X5MgORxHY_k8J5nZMxpg0t_FNeY_f8Bv6gd7s

.

…“Jos perinteinen tupakointi onkin vähentynyt, niin käännettä selittää ainakin osittain nuuskan ja sähkösavukkeiden käytön lisääntyminen. Vaikka yleisesti suomaisnuorten sähkötupakointi on vähäistä, niin se on lisääntynyt etenkin 16-18-vuotiailla pojilla.”…

Lisään tähän vielä linkin aikaisemmin mainitsemiini seikkoihin “Jottei unohtuisi”
http://www.leksanet.com/index.php?r=content%2Fperma&id=67

.

Vapers kirjoittaa:

Lukusuositus! Näiden kohuartikkeleiden provoisoivien otsikkojen takaa löytyy myös enemmän taustatietoa joka kannattaa lukea.

https://vapers.fi/2019/08/sahkosavukkeisiin-yhdistetyt-akilliset-keuhko-oireet-eivat-todennakoisimmin-liity-sahkotupakointiin-lainkaan-syyksi-vahvistumassa-hoyrystettavat-laittomat-huumeet/?fbclid=IwAR0m8oEr_n4q8qhb-d4E3CGFYUPMbidQzlLtD699AjN2mYupoG72ZHjldz0