Sähkötupakointi pitää sinnikkäästi pintansa
Yhä useammat tupakkatuotteiden käyttäjät ovat luopuneet tupakoinnista siirtymällä vähemmän haitalliseen sähkötupakointiin.
Tämä ei kuitenkaan riitä, eikä ole edes toivottavaa. Tupakoinnin lopettamiseen pitäisi työryhmän mielestä käyttää pelkästään vain lääketeollisuuden tarjoamia vaihtoehtoja.
Suivaantuminen omaehtoiseen tupakoinnin lopettamiseen näyttää saaneen yhden askeleen lisää. Sähkötupakoinnin kuriin laittamisessa otetaan käyttöön yhä järeämpiä aseita.
Mistä tässä on oikein kysymys?
Sosiaali- ja terveysministeriön asettama tupakkapoliittinen työryhmä on tosissaan ettei mitään tupakointia korvaavaa saisi käyttää, ellei korvaava tuote ole esm lääketeollisuuden tuoten kuten purkkatupakat ( Nicotinell tms. )
Tässä vaiheessa nostettakoon esiin työryhmän kannanottojen silmiinpistävin piirre: jyrkän kielteinen kanta tupakoinnin haittojen vähentämiseen haitattomampien vaihtoehtojen avulla (ns. harm reduction -malli).
https://vapers.fi/2018/06/tupakkapoliittinen-tyoryhma-tupakoinnin-vaihtaminen-vaarattomampiin-vaihtoehtoihin-estettava/
Keinot
Ja tässä yksi niistä työryhmän järeistä keinoista joilla höyryttelyä voidaan kyseenlaistaa. Ilmoitetaan sellaisissa paikoissa joita pidetään luotettavina.
http://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/sahkosavuke-ei-ole-korvaushoito-tupakalle/?fbclid=IwAR0Xyc5FKsw9bT_lA39jCNZboEdRHaQ1Pbq7tyBuolCC-edl7a4zOAgoH0A
Julkinen tieto
Julkisesti on myös saatavilla paljon tietoa. Tämä on Sosiaali- ja terveysministeriön asettamalle tupakkapoliittiselle työryhmälle hyvin kiusallista, sillä kaikki julkisesti saatavilla oleva tieto aiheuttaa ongelmia “oikean” tiedon levittämiselle.
Tässä on myös julkista tietoa höyryttelyn tuloksista tupakoinnista eroon pääsemisessä
Vuoden päästä 18 prosenttia tupakoinnin lopettamista sähkösavukkeilla yrittäneistä oli pysynyt savuttomana. Nikotiinivieroitustuotteilla onnistumisaste jäi noin kymmeneen prosenttiin.
Sähkösavukeryhmän onnistumisprosentti oli verrokkiryhmää korkeampi myös kaikissa tutkimuksen aikana tehdyissä välitarkastuksissa. Tällä on merkitystä esimerkiksi vertailtaessa tuloksia muihin tutkimuksiin, jotka nikotiinikorvaustuotteiden ja vieroituslääkkeiden kohdalla ovat usein kestoltaan vain 3-6 kuukautta.
https://vapers.fi/2019/02/vertailututkimus-sahkosavukkeet-nikotiinikorvaushoitoa-tehokkaampi-tupakoinnin-lopettamiskeino/
n