Pelkkä Nikotiini


 

128 NULL

Pelkkä nikotiini?

22.5.2017

Olen lueskellut aika monia artikkeleita tupakoinnin lopettamisesta ja lopettamisen ongelmista. Tupakoinnin lopetuksen jälkeisiin tuntemuksiin sekä vieroitusoireisiin liitetään kaikkein yleisemmin nikotiini.

Nikotiinin korvaaminen ei ole koskaan ollut minkäänlainen ongelma minulle. Olen kokeillut nikotiinipurkkaa ( Purkkatupakka ) useita kertoja. Kokeiluista huolimatta kertarykäisy ei ole ikinä toiminut. Tupakkaa olen lopulta polttanut niksapurkka suussa.

Kerroin jo aiemmin kevytsavukkeista. 80/90 luvun taitteessa onnistuin irtaantumaan kevytsavukkeiden avulla. Samaa menetelmää hivuttautumismenetelmää nikotiinin suhteen käytän nyt höyrytupakalla. Vähennän nikotiinia pikkuhiljaa jne.

Mielenkiintoiseksi lopettamisen eri tuskavaiheet tekevät seikat joissa korvaava toiminta sekä ainesosa ovat olleet kokoajan käytössä. Ajatellaanpa tilannetta viime kuun 22 päivän tienoilla. Olin jo päässyt todella merkittävään tilanteeseen jossa poltin varmaan vain komanneksen oikeita savukkeita ja loput korvasin vahvalla nikotiinimäärällä olevalla höyryttelyllä.

Miksi "oikean" tupakan himo oli niin valtava, vaikka höyryttimessä oli nikotiinia sekä sen lisäksi käsillä oli tekemistä? Tuntumakin vastasi hyvin lähelle oikean tupakan polttamista. Muistan kuinka kirvelevän kiehtovalle tuntui ajatus livetä polttamaan se oikea "tämän kerran vain " jne.. Vielä viime kuun 25 päivän jälkeenkin jolloin poltin sen tähän asti viimeisen oikean savukkeen, on tullut järkyttävän voimakkaita tupakanhimon hetkiä.

Oikean tupakan tuoksu saa kädet tärisemään ja suussa maistuu aidon tupakan maku. MUTTA kuten sanoin. höyryttelyllä on päässyt noista vaiheista ohitse. Mitä on ne seikat joiden vaikutuksesta se oikea on niin houkutteleva? Miksi se on toisille eri asia kuin toisille? Mutta. ( tykkään mutta sanasta)

Tiedän sekä tunnen henkilökohtaiseti ihmisiä jotka ovat lopettaneet tupakoinnin. Olen kuullut omin korvin kuinka tupakansavu muuttui kertalaakista pahanhajuiseksi ja maistettuaan tupakkaa se on maistunut ihan "paskalle". Ja mitä sitten. Olenpa nähnyt monen. Tarkoitan sanalla "monen" monia ihmisiä jotka ovat alkaneet polttaa oikeita savukkeita uudelleen jopa vuosien jälkeen.

Miksi ?? ?? En tiedä. En tiedä, niin en tiedä. Taas mutta. Minulle on käynyt samoin. Minä sen sijaan tiesin itsestäni koko ajan ettei tupakka haissut minun mielestäni pahalle vaan viekottelevalle. Ja maistettuani pitkän (n 2 vuotta) tupakoimattoman ajan jälkeen tupakkaa, poltin saman tien kaksi koska maistuipa vaan niin hyvälle kuin oli edeltäpäin jo tuoksunutkin.

Nyt tämä asia on minun oma valttini. Tiedän itsestäni jo kokemuksesta etten koskaan tule inhoamaan tupakointia. Tiedän että se maistuu edelleen niin hyvälle kuin ennen. Tiedän että se voi maistua jopa paremmalle kuin ennen. Yritän vain pysyä siitä erossa. Ja jos joskus vetäisen yhden, se ei lopeta tarkoitusperääni irti olemisesta.

NULL 2017-05-22 17:48:21 5