· 
Last updated 13.10.2019 - 7.07 Visible also to unregistered users
 

Otsikon voimaan voi vieläkin luottaa

Sisällön osuudessa eli varsinaisessa leipätekstissä on ajan myötä "pakko" kertoa laajemmin kokonaisuutena myös muuta kerrottavaa myös taustatiedoista.

Nyt on mässäilty ja herkuteltu tämän asian otsikoilla jo niin kauan, että on pakko alkaa kertomaan lähdetiedoista enemmän.

Otsikko nyt on mitä on. Käytetään yleistä sanaa "sähkötupakka" vaikka itse leipätekstissä tuodaankin esille käytettyjä THC-tuotteita, joita muuten yksikään käyttäjä ei itse paikan päällä kutsu nimellä "sähkötupakka" (e-cigarette).

Lähteenä käytetyssä New York Timesin artikkelissa kerrotaan, että nämä THC-patruunat ovat esitäytettyjä ja siinä muodossa useimmat niitä käyttävät. Eli 0,5-1,0ml kokoinen patruuna heitetään pois kun se on tyhjä ja se voi kestää päiviä, jollei jopa viikkoja.

Mutta todella positiivista tosiaan oli se, että nyt aletaan tuoda suhteellisen selvästi esille THC-nesteiden osuus noissa sairastapauksissa ja jopa sen tärkeän olettaman, että potilaat ovat saattaneet valehdella käyttäneensä "pelkkää nikotiinia".

Valitettavasti monelle jää otsikosta vain kuva että sähkötupakointi on yhtä kuin sinappikaasun hengittäminen.

Sähkötupakka on aiheuttanut selittämättömiä keuhkovaurioita – tutkittujen keuhkot ”kuin sinappikaasun polttamat”

https://www.hs.fi/tiede/art-2000006266266.html?fbclid=IwAR3U4gMJ6Qn6AvSg1m_rqziGqTGG9k1BBNSYLR5NWT3PkuR2FgVUEsRzyRc

YHDYSVALTAIN sairauksien seuranta- ja ehkäisyviranomainen CDC uskoo thc-nesteiden olevan yhteydessä outoihin sairastumisiin.

Voi myös olla että nekin sairastuneet, jotka ovat kertoneet käyttäneensä pelkkiä nikotiininesteitä, ovat todellisuudessa höyrystäneet myös kannabista mutta eivät syystä tai toisesta halua myöntää sitä.

n