· 
Last updated 18.6.2020 - 6.58 Visible also to unregistered users

Osaatko lukea klikkiotsikoita

Lukaiseppa ensin tutkimukset ja lopuksi klikkiotsikko. Huomaatko mitä jää kertomatta, tai mihin kohtaan on maalitettu sisältö

First, there is an early benefit to vascular function from switching from TC to EC. Within the switching time frame of 1 month, chronic smokers demonstrated significant improvements in vascular endothelial function. This is consistent with the recent review by Benowitz and Fraiman (20) that switching from TC to EC might result in overall benefit to public health. Previous meta-analysis of FMD studies have demonstrated that the pooled, adjusted relative risks of CV events was 13% lower with every 1% improvement in FMD (12). As we have demonstrated with age- and sex-matched healthy volunteer FMD data from our lab, otherwise healthy but chronic TC smokers who switched to EC improved their vascular function, approaching values seen in healthy nonsmokers. Within 1 month of switching from TC, we found a 1.5% improvement between TC and EC-nicotine-free arms, 1.4% improvement between TC and EC-nicotine arms, and a 1.5% improvement between TC and combined EC arms (Table 2).

http://www.onlinejacc.org/content/74/25/3112?fbclid=IwAR1nZ2laf-8B96CSiYAOtLro4Zjani1Ge_Qa6R1twWmZ5GgfnKavVPkhu8M

n

Switching to electronic cigarette for 4 months has a neutral effect on platelet function while it reduces arterial stiffness and oxidative stress compared to tobacco smoking.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0278691520302775?fbclid=IwAR298NV2RpQugZVrAikOdlAjB_oX0rWmBgrrQfL_cVH_-5sRIPBeHM5i8jA

Kuluu viisi vuotta ennen kuin valtimot alkavat laajentua takaisin

After 5 years

Cigarettes contain many known toxins that cause the arteries and blood vessels to narrow. These same toxins also increase the likelihood of developing blood clots.

After 5 years without smoking, the body has healed itself enough for the arteries and blood vessels to begin to widen again. This widening means the blood is less likely to clot, lowering the risk of stroke.

The risk of stroke will continue to reduce over the next 10 years as the body heals more and more.

https://www.medicalnewstoday.com/articles/317956?fbclid=IwAR0T9l5R8oTRmq5Gw0Ajj9wXys_V9KhtqPJlBf7lSybSTHHdZB4aFoY_CJE#timeline

Läkeyhtiöiden näkemys, tai siis osittainen asioiden ilmaisu. Tässä siis klikkiotsikko!!!

Sähkötupakan haitoista lisää tietoa: jäykistää valtimoita vaarallisesti

Uutispalvelu Duodecim kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan sähkösavukkeiden ja tavallisen tupakan haitat valtimoille ja verisuonille näyttäisivät olevan samanlaisia.

Tutkimuksen mukaan sähkötupakkaan siirtyneiden entisten tupakoitsijoiden valtimot olivat yhtä jäykkiä kuin tupakointia jatkaneiden.

Sama havaittiin myös sähkötupakkaa ja tavallisia savukkeita samanaikaisesti käyttävillä. Sähkötupakkaan siirtyneet olivat käyttäneet sitä vähintään kolmen kuukauden ajan.

https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/a61bbe8c-9f01-4876-8751-6a0773d1e5b7?fbclid=IwAR1U4-Y8_rbWyNYviPfuldd7WrFEg1ubBvewLzZzbF_vOZ6b5J5fVJn5LJs

ENTÄS TÄMÄ!?

Mitä arvelet tämän otsikon sekä uutisen taustalla olevan?

Näin nikotiinista tuli Suomen suosituin itsehoitolääke – Ei tämä ollut tarkoitus, sanoo entinen terveysministeri Mönkäre

Vaikka nikotiinia myydään korvaustuotteena, sen käyttö ei ole vähentänyt tupakointia.

Koko juttu luettavissa tästä Yle.fi 13.5.2020

Tiesitkö että nikotiinikorvaushoito ei ole koskaan todettu oikein koskaan kovin tehokkaaksi keinoksi tupakoinnista luopumiseen, mutta o huomattavasti suositellumpaa turvautua nikotiinikorvaushoitoon kuin polttaa tupakkaa.

Suomalaisasiantuntijoilta on nikotiininuuskaa koskevassa keskustelussa jäänyt noteeraamatta myös se seikka, että koronaepidemian aikana tupakkatuotteiden käyttäjien on todennäköisesti jopa suositeltavampaa siirtyä korvaaviin nikotiinituotteisiin kuin lopettaa tupakointi tai nuuskan käyttö kylmiltään. Vapers.fi

. Tupakoinnin lopetuksessa..

Vertailuissa selvästi parhaiten pärjäsivät sähkösavukkeet ja varenikliini, joista ensinmainittu paransi tupakoinnin lopettamisessa onnistumisen todennäköisyyttä 95 prosentilla ja jälkimmäinen 82 prosentilla. Nikotiinilaastareita ja -purukumia reseptillä hankkineilla onnistumisen todennäköisyys kasvoi 34 prosentilla, kun taas ilman reseptiä hankittuna ne eivät parantaneet todennäköisyyttä lainkaan. ( Tutkimus ) Lähde Vapers.fi

Entä tiesitkö tämän? Kuka omistaa Zonnic tuotteen.

“Zonnic-kauppanimellä myytävät nikotiinipussit tulivat Suomeen loppuvuodesta 2016. Ruotsalaisyritys Niconovumin kehittämän tuotteen omistaa British American Tobacco.”

Miten arvelet Zonnicin omistajuuden vaikuttavan uutisen sisältöön?

Fimean lääkemyyntitilastoista voi päätellä, että nikotiinipussien ja muiden uusien tuotteiden myynti kasvaa, samoin kuin niiden osuus kokonaismyynnistä. Tarkkoja lukuja tilasto ei kuitenkaan paljasta.

Oliko siis 15 vuoden takainen päätös nikotiinin vapauttamisesta virhe?

– Päätös tehtiin siinä ajassa. Ei silloin arvattu, millainen vitsaus nikotiinia sisältävästä nuuskasta myöhemmin tulisi, sanoo sillloinen ministeri Sinikka Laisaari, entinen Mönkäre.

Olisko tässä syylinen? … “ovat yleistyneet nopeasti” … Vievätkö purkan markkina-aseman?

Nuuskamaiset nikotiinipussit

Suosituin nikotiininkorvaustuote on purukumi. Nyt uudet huulten alle asetettavat annospussit, jotka muistuttavat nuuskaa, ovat yleistyneet nopeasti.

No olkoon miten on. Oma henkilökohtainen luulemani on nimenomaan se kuinka markkina-asemat ovat siirtyneet yhä enemmän tupakkattoman nuuskan puolelle. Purkat ei ole enää niin “must”

– Ei kukaan silloin arvannut, että nikotiininkorvaustuotteista tulisi sellainen myrkky, johon jää kiinni. Tupakkateollisuus on fiksu, Laisaari sanoo nyt.

Minulle nikotiini ei onneksi jäänyt merkitsevään asemaan millään muotoa. On totta että luovuin nikotinista ehkä hiukan liiankin nopeasti kun suhteutan asian tunne kokemuksiini kyseiseltä ajalta. Mutta kuten sanoin, nikotiini ei ollut se mihin koukutuin tupakoinnissa vaikka sillä suuri merkitys olikin.

Tämä uutisen kuuluu tavallaan ihan samaan kategoriaan jossa sähkötupakointiakin arvostellaan. Näiden otsikoiden valossa voi tehdä yksinkertaisen päätelmän jossa kaikki muu on pahasta paitsi lääkeyhtiöiden tuottama nikotiini. Nikotiini on aina koukuttavaa mikäli tuotemyynnistä saadut rahat menevät liian suoraan jollekin muulle kuin … … .

Osaatko itse valmistaa nuuskaa?

Ohjeita on varmasti ties kuinka paljon. Itse en ole koskaan valmistanut, enkä yhtä kokeilukertaa ( v.1975 ) lukuunottamatta käyttänytkään.

Tässä yksi ohje

…Nuuskahan muodostuu hyvin simppeleistä aineksista. Siihen tarvitsee vain tupakanpuruja, eli ihan sitä sätkäröökiä tyyliin Pall Mall, Smart jne. Sitten siihen tarvitsee vettä, suolaa, maissijauhoa (esim. Maizena) ja natriumkarbonaattia eli ruokasoodaa. Lisäksi pitää olla joku vekotin, jolla sätkätupakan saa hienoksi jauheeksi, eli esim. blenderi, sauvasekoitin ja ehkäpä morttelikin käy. ….

Esivalmistelut:

Ruokasooda täytyy käyttää uunissa, jotta siitä haihtuu hiilidioksidi pois. Levittele siis ruokasooda folion päälle ja käytä uunissa 200 asteessa 30-45 minuuttia. Säilö tuotos kuivassa paikassa, jotta sitä on aina tarvittaessa saatavilla.

Kuivaa sätkätupakka uunissa eli levittele purut pellille ja anna kuivua 100 asteessa parikymmentä minuuttia.

Valmistus:

Hienonna sätkätupakka tasaiseksi jauheeksi ja kaada jauhe kulhoon. Kätevää on kaataa jo tässä vaiheessaa kulhoon, jossa valmista nuuskaa voi säilyttää jääkaapissa. Sekoita maissijauho sätkänpuruhin, ja natriumkarbonaatti ja suola veteen. Lisäile liemi vähissä erin tupakkamaissijauhosekoitukseen. Sekoittele ja kokeile nuuskamassan koostumusta sormissasi. Lisää tarvittaessa nestettä. Massa on hyvä silloin, kun siitä saa sormissa muotoiltua niitä sellaisia kiinteitä klimppejä, jotka sitten työnnetään ikenen ja huulen väliin.

Ainesten suhde on suunnilleen tämmöinen: 100g tupakkaa, noin 1dl vettä, soodaa 2-3 teelusikallista, suolaa 3 teelusikallista, maissijauhoa 4-5 teelusikallista.

Kuljeta nuuskaa mukanasi pieniä eriä jossain kivassa rasiassa tai vaikka minigrip-pussissa, mutta säilytä suurempi satsi jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa….
Linkki: https://blogbook.fi/helenaeronen/tee-itse-nuuskaa-se-on-hauskaa-ja-helppoa/?fbclid=IwAR0H1-Cd__hk8HK1Bu7GztY8-QVBSLIkzr5Sp85T2mWq29tnv1_LpGmPc1o

Ja joko luulit niiden klikkiotsikoiden loppuneen?

Tutkimus: Jo lyhyt aika sähkötupakointia altistaa nuoret sairauksille salakavalaa reittiä

…Tulokset pitää varmistaa suuremmilla otannoilla, mutta jo nyt vaikuttaa vahvasti siltä, että tupakan vaihtaminen sähkösavukkeeseen on kuin siirtyisi ojasta allikkoon. … MTV uutiset

Otanta oli 119 henkilöä joissa oli satunainen määrä tupakoijia, sähkösavukkeiden käyttäjiä ja ei tupakoijia. Suun mikrobikantoja tutkimuksissa havaittiin että tupakoijilla on 72,5 prosenttinen riski saada iensairaus tai tulehdus. Sähkösavukeiden käyttäjillä 42,5 prosenttia. Ja ei tupakoijilla 28,2 prosenttia. Mutta tästä Suomen terveysjärjestöt voivat tuomita lähes varmana että sähkösavukeet jo lyhyellä aikavälillä voi aiheuttaa iensairauden!

Voiko siis todeta että ojasta allikkoon? No voi jos, oja = ientulehdus, keuhkosyöpä, keuhkoahtauma, sydäntauti ja 50% riski ennenaikaiseen kuolemaan ja allikko = ehkä ientulehdusta tulevaisuudessa

Tämäkin oli poikkileikkaustutkimus. Periodontaalista tilaa on tutkittu myös pitkittäistutkimuksessa, jossa mm. seurattiin 110 tupakoinnin sähkösavukkeisiin vaihtaneiden plakki-indeksiä ja ikenien verenvuoto-indeksiä 120 päivän aikana. Jakson lopussa kummatkin indeksit olivat parantuneet merkittävästi tippuen kaikilla nollaan tai lähes nollaan. (Tatullo et al, 2016) pubmed

n