· 
Last updated 8.2.2020 - 7.36 Visible also to unregistered users
 

Onko vielä joku, joka ei ole tietoinen laittoman katukaupan vaaroista THC- E-vitamiiniasetaatti tuotteiden kohdalla?

MTV uutiset toki unohti uutisen otsikossa mainita asiasta, vaikka kertoikin osittain sen varsinaisessa leipätekstissä. Tosin syypää keuhkovaurioihi oli varsinaisesti E-vitamiiniasetaatti, eikä pelkkä THC kuten jo aiemminkin näissä tapauksissa on tullut ilmi. ( se jäi näkymättä leipätekstissä).

“Sähkötupakointi aiheutti 17-vuotiaalle vakavia keuhkovaurioita – kaksi keuhkosiirrännäistä saanut poika varoittaa nyt muita sähkötupakoinnin vaaroista”

“…Yhdysvaltojen osavaltiossa Michiganissa jouduttiin operoimaan potilaalle historian ensimmäisen kerran kaksi keuhkosiirrännäistä sähkötupakan käytön takia.

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun yhdysvaltalainen 17-vuotias nuorukainen Daniel Ament joutui Michiganissä sairaalaan päänsäryn ja 40 asteen kuumeen takia. Hän oli sähkötupakan kautta hengittänyt marihuanapohjaista nestettä. Tällaisella nesteellä tarkoitetaan THC:tä, joka on kannabiksen psykoaktiivinen yhdiste. …”

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sahkotupakointi-aiheutti-17-vuotiaalle-vakavia-keuhkovaurioita-kaksi-keuhkosiirrannaista-saanut-poika-varoittaa-nyt-muita-sahkotupakoinnin-vaaroista/7711846#gs.vbxj2u

Otsikko onnistui taas vääristämään asioihin perehtymättömien käsitystä tavallisen nikotiinisähkötupakoinnin riskeistä. Se lienee tarkoituskin.


Myös eräs paikallinen (Detroit, Michigan) sanomalehti valittelee median toimintaa tämän jutun käsittelyssä:
https://www.metrotimes.com/detroit/michigan-teen-who-needed-double-lung-transplant-finally-admits-he-vaped-marijuana-but-the-media-is-still-clouding-the-issue/Content?oid=23737802&fbclid=IwAR0OvNwQ6bk7_xchC6iOIkiPkWz52mrmgN3R-RX2ynfVw-gsQ5Anpi8qFB0

vaarallisen harhaanjohtavaa uutisointia

Myös Vapers on huomioinut nämä misinformaatio uutiset.

Lainaus sivulta:
https://vapers.fi/2020/01/tutkijat-yhdysvaltojen-keuhkotautitapauksista-vaarallisen-harhaanjohtavaa-uutisointia-ongelma-yleinen-myos-suomessa/?fbclid=IwAR1P6pS24RqnkHfb7WDNl0AEVE4fuLMFt01jKHHAvRuo2eOFesXml3NjV8M

"...Ympäripyöreällä uutisoinnilla akuutista terveysriskistä on useita mahdollisia haittavaikutuksia. Kuten edellä on todettu, suuri yleisö ei osaa välttää vaaratekijöitä, jos sille ei kerrota, mitä ne ovat. Lisäksi harhaanjohtava kirjoittelu ”sähkötupakasta” sairastumisten syynä saattaa pelotella sähkötupakoitsijoita palaamaan takaisin tupakointiin tai saada tupakoitsijat jatkamaan tupakointia sähkösavukkeisiin siirtymisen sijasta. ..."

Video joka kannattaa katsoa.

n