Ohjeeksikin luokiteltavia ajatuksia


 

Ohjeeksikin luokiteltavia ajatuksia

Tee oman harkintasi mukaan

18.6.2018 419 päivää tupakoimatta!


1.1- Tee päätös tupakoimattomuudesta.

Älä välitä siitä mitä muut ajattelevat. Mitään väärää tapaa lopettaa tupakointi ei yleisesti ottaen ole.

Valitse siis itsellesi toimiva tapa sekä keino. Pureskele purkkatupakkaa tai imuta tupakkainhalaattoria, laita tupakkalaastari nahkaan tai käytä tupakkkasuihketta tai vaikka mehupilliä.

Voit käydä hypnoosissa tai lukea suggestiokirjoja tai käyttää vaikka kaikkia edellä mainittuja keinoja. Jokaisella keinolla on hyvät puolensa.

Itse valitsin viimeksi sähköhöyrystimen koska se oli minulle itselleni omasta mielestäni sekä kokemuksestani ehdottomasti paras vaihtoehdoista.

Sähköhöyrystimen käyttö on näistä keinoista se josta voin jotain vähän kertoakin. Muista mulla ei ole muuta kerrottavaa kuin että muitakin keinoja kokeiltu on monia kertoja.

1.2 Valmistele itsesi ja tee suunnitelma.

Mieti tosissasi kuinka vahva päätöksesi tulee olemaan. Onko se enemmän "kokeilen nyt tätäkin" vai "Otan tämän tosissani ja otan selvää miten onnistuisin tässä". Tee päätös, älä hyssyttele tai kiemurtele asian suhteen. Ole johdonmukainen sekä varma tavoitteessasi.

Muista valita oikea hetki tupakoinnin lopettamiselle. Valtse hetki suunnitelmallisesti ja noudata tekemääsi suunnitelmaa.

Tutustu tai ole tutustumatta minun "Tupakasta eroon" projektiini sekä "Tupakoinnin jälkeen" kirjoituksiini sekä linkkeihin. Valitse päivämäärä mistä lähtien tavoittelet kaikella toiminnallasi kohti lopullista tupakoimattomuutta. Osta vaikka oma sähköhöyrystin sinä päivänä.

Maistele ja tutustu laitteeseen sekä höyryyn. KYSY NEUVOA jos tökkii tai ei onnistu. Autan ihan varmasti. Voit lainata minun omatoimintasuunnitelmaani ( Tupakasta eroon projekti)

Tutustumisen aikana älä tee hätiköidysti päätöstä. Kun olet valmis sekä tiedät miten laite toimii ja sinä sen kanssa, ole päättäväinen sekä tosissasi.

2.1- Hivuta tai tee kertarysäys Minä hivutin höyryttelyn tupakoiden sekaan yksi "tupakka" kerrallaan. Älä hosu. Jos menee persiilleen niin mitä sitten. Pysyttele silti alkuperäisessä suunnitelmassasi.

Älä tee siitä mitään kynnysjuttua että nyt se men pieleen ja siksi poltan nyt niin perkuleesti.. ... Vaan jatka siitä mihin jäit. Aloita tupakoimattomuus uudelleen. Ja uudelleen ja uudelleen jos on tarve.

Tiedän sekä tunnen henkilöitä jotka ovat onnistuneet tällä höyryttelyn tavalla heti sen kummemmin pyristelemättä. Tunnen myös henkilöitä jotka ovat jo ennen minua aloittaneet siirtymisen sähköhöyrstimeen ja keikkuvat edes takas tämän jutun kanssa.

Kuitenkin muista että jokainen se yksikin polttamaton tupakka on voitto. Minä hivutin aamutupakasta lähtien aina jonkun tupakan pois. Poltin sitten vasta seuraavan tupakan kun se aika olisi muutoinkin ollut. Esim kahvitupakan poltin jos edellisen kahvitupakan olin vetäissyt höyryllä jne.. parin viikon hivuttamisen jälkeen olin tilanteessa jossa viimein jätin viimeisen ilta- tupakankin pois.

Mitään helppoa se ei ollut. Mutta olin päättänyt tosissani kokeilla viimeiseen asti selvitä höyryllä, koska siinä pääsin lähimäksi aitoa tupakoinnin tunnetta. Ja päätinkin myös että jos repeän polttamaan tavallisen tupakan niin jatkan seuraavan taas höyryllä jne.. Kokonaan höyryllä on selvitty siitä lähtien.

2.2 Käytä reilusti nikotiinia jos koet että tarvitset sitä. Käytä niin kauankin kuin huvittaa. Vähennä jos sille tuntuu mutta älä hosu nikotiinimäärän vähentämisen kanssa. Itse vähensin huomattavasti liian nopeasti vaikka onnistuinkin siinä.

Nikotiini on noista tupakan myrkyistä se yksi vaarattomimmista. Monesti tuohon nikotiiniin käyttöön tulee puututtua paheksuvalla silmällä aivan turhan ahnaasti. Varsinkin jos kyse on paheksutusta sähköhöyrystimestä. Muista se tosiasia että tupakointisi aikana olet käyttänyt nikotiinin lisäksi lukemattomia muitakin vaarallisia myrkkyjä jotka ovat terveydelle erittäin haitallisia ja joita sähköhöyrystimen käytössä ei edes ole.

Purkkatupakkaakin saa syödä hyvillä mielin vaikka vuosia. Siis älä todellakaan välitä vaikka höyrystimessäsi on nikotiinia pitkäänkin.

3.1 Ole aina ylpeä saavutuksistasi. Ole ylpeä siitä että voit olla tänään vaikka vain yhden tupakan vähemmällä kuin eilen. Se ei ole lainkaan mitätön asia mikäli teet sen tavoitteellisesti ja asetat sen myös jatkossa tavoitteeksi.

Ota selkeä asenne siitä että jokainen polttamaton tupakka on voitto. Ole ylpeä jos pääset tupakoinnista eroon vaikka yksi tupakka kerrallaan tällä sähköhöyryttelyllä.

Minä sain kuraa niskaan kun hehkutin että en ole polttanut kuukausiin kun olen siirtynyt sähköhöyryttimen käyttäjäksi. Minulle kerrottiin että se saavutukseni on yhtä tyhjän kanssa ja on kuin alkoholisti olisi siirtynyt kirkkaista olueeseen jne..Paskanmarjat!!

Ole ylpeä! Minä jätin 48 vuoden tupakoinnin tällä menetelmällä ja olen tottavie siitä ylpeä. Ole sinäkin.

3.2. Tunne itsesi arvostaen omaa päätöstäsi

Jos olet päässyt eteenpäin höyryttelyllä ja voit tuntea onnistumisen riemua. Arvosta saavutustasi ja muista ettet ole kukaan muu kuin sinä itse.

Älä välitä “paskankaan” vertaa niistä ketkä selittelevät suu vaahdossa ettet sitten pääse sitten siitä höyryttelyn paheesta eroon tai ainoa oikea tapa lopettaa tupakointi on vain ja ainostaan ilman apuja.

Arvosta omaa linjaasi ja pysy siinä. Tunne itse itsesi ja tunnista omat heikkoutsesi hyväksyen ne. Riippuvuus ei ole häpeä. Riippuvuuksia voi ohjata vain itse, ei kukaan muu.

Jos pääset höyryttelyn avulla eroon tupakasta niin että voit sen tunnistaa itsestäsi samalla tavoin niin kuin minä 105 päivän kohdalla "Tupakasta eroon" projektissani, pääset varmasti eroon myös höyryttelystä jos sen tahdot.

Kun olet päässyt tilanteeseen ettet enää polta tupakkaa, et voi silti luovuttaa. Tupakoinnin halu voi yllättää sinut pitkienkin aikojen päästä. Ole valmiina tällaisia hetkiä varten. Edes vuosi tai kaksikaan tupakoimatta ei tarkoita ettetkö pystyisi koska tahansa aloittamaan tupakointia uudelleen.

4.1 Auta muita. Se että autat muita, auttaa myös sinua. Osallistu keskusteluryhmiin. Esim FB ryhmä "Tupakoinnin lopetus" on hyväksyväinen ja reilu ryhmä.