Joopa joo

 · 
Last updated 15.10.2019 - 6.46 Visible also to unregistered users

 

https://yle.fi/uutiset/3-10990579?origin=rss&fbclid=IwAR1zBaNBV14dmrDXiNlXfsXa28Tl-fWauU-iR1CogkS49WJuaeBuig1m9ks

Ensin heitetään ihan lonkalta sekä perustelematta että Englannin julkinen terveysviranomainen saa rahoitusta sähkösavuke- ja tupakkayhtiöiltä, sitten hieman löysennetään väittämää mutta samalla heitetään kyseenalaistus tehtyä tutkimusta kohtaan. Tekisi mieli sanoa ja todentotta sanonkin että kuka on tutkinut Suomen terveysviranomaisen tai siellä työskentelevien rahoituksen perään? Onko heidän jakamansa info ihan varmasti puolueetonta tietoa?

Kaiken kaikkiaan kommentoinnit ts vastaukset sekä kysymykset joita esitettiin ilmeisesti yli 70kpl ja joista muutama julkaistiin, elävät hiukan omaa elämäänsä jälkeen päin. Suoriin kysymyksiin en löytänyt suoria vastauksia, mikä ei toisaalta ole mikään ihmekään. Mutta monet asiat olivat kääntyneet ns yleisen jargonin puolelle.

Olen ihmeissäni etenkin siitä luulosta jolla luullaan ihmisten olevan täysin tietämättömiä mitä muualla maailmassa tapahtuu.

Esitän tässä erään kohdan:

1.10.2019: ..."5. kysymys: – Englannin julkinen terveysviranomainen Public Health England on tehnyt kymmenen vuoden pitkäaikaistutkimuksen, jossa sähkötupakka todettiin huomattavasti vähemmän haitalliseksi kuin savukkeet. Onko vastaavia tutkimuksia suunnitteilla Suomessa? Meri Paavola, STM: – Ilmeisesti tämän tutkimuksen rahoittajina oli sähkösavuke- ja tupakkayhtiöitä. Otto Ruokolainen, THL: – Tupakointi on terveydelle haitallisinta, tästä kansainvälinen tutkijakunta on samaa mieltä. On muistettava, että sähkösavukkeiden kokeilu on yleistä eritoten nuorilla. On siis merkittävää, mihin tutkimuksissa verrataan. Nikotiinin haitat tulevat molemmista tuotteista. – Tietääkseni Suomessa on käynnissä tupakoinnin lopettamiseen liittyvä tutkimus ja myös esimerkiksi nuorten sähkösavukkeiden käyttöä tutkitaan. Tarvitsisimme ehdottomasti lisää pitkittäistutkimuksia niin sähkösavukkeiden käytöstä kuin tupakoinnista."...

2.10.2019: ..."4. kysymys: – Englannin julkinen terveysviranomainen Public Health England on tehnyt kymmenen vuoden pitkäaikaistutkimuksen, jossa sähkötupakka todettiin huomattavasti vähemmän haitalliseksi kuin savukkeet. Onko vastaavia tutkimuksia suunnitteilla Suomessa? Meri Paavola, STM: – Kysymyksellä tarkoitetaan todennäköisesti Englannin terveysviranomaisten 2015 raporttia, jonka arvio ”sähkösavukkeet ovat 95 prosenttia haitattomampia kuin savukkeet” perustuu lähinnä yhteen, paljon kritiikkiä saaneeseen tutkimukseen. Ilmeisesti tämän tutkimuksen rahoittajina oli sähkösavuke- ja tupakkayhtiöitä. Kritiikkiä tuotiin esiin korkeatasoisissa lääketieteellisissä julkaisuissa. Otto Ruokolainen, THL: – Tupakointi on terveydelle haitallisinta, tästä kansainvälinen tutkijakunta on samaa mieltä. On muistettava, että sähkösavukkeiden kokeilu on yleistä eritoten nuorilla. On siis merkittävää, mihin tutkimuksissa verrataan. Nikotiinin haitat tulevat molemmista tuotteista. – Tietääkseni Suomessa on käynnissä tupakoinnin lopettamiseen liittyvä tutkimus ja myös esimerkiksi nuorten sähkösavukkeiden käyttöä tutkitaan. Tarvitsisimme ehdottomasti lisää pitkittäistutkimuksia niin sähkösavukkeiden käytöstä kuin tupakoinnista." ...

Mietintämyssyssä pähkäilen vielä sitäkin että mistä lääkeyhtiöt saavat nikotiininsa? Huhu kertoo että se on miljardibisnes ja kaikkein voitokkain osa-alue tupakkayhtiöiden sekä lääkeyhtiöiden yhteisessä bisneksessä.