Niksakokeet 1,2,3


 

Niksakokeet

(Niksakoe1 Koe aikaväli 9.3.2018 - 16.3.2018 0,05mg/ml) (Niksakoe 2 Koe (26.4.2018 -> x.x.2018 0,3mg/ml ) (Niksakoe3: Koe 24.7 -> 6.8.2018 n. 1mg/ml )

Tupakoitsija entinen vai nykyinen? Vai peräti nikotinisti? 9.3.2018

(Niksakoe1 , 005mg/ml vuoropäivin nikotiinittoman kanssa )

Niksakoe1

Nostan tämän "kissan" pöydälle nyt heti jo ensimmäisissä tilapäivityksissä. Tämä aihe tulee varmasti esiintymään vielä myöhemmin monessakin tilapäivityksessäni. Luulenpa että myös muiden kirjoittajien monissa kymmenissä tilapäivityksissä ympäri ämpäri nettiä. Puhumattakaan naamakirjoista ja sometuksista.

Miksi alkoholistia sanotaan alkoholistiksi vaikka ei enää juokaan alkoholia? Tai ei ole vuosiin enää juonut alkoholia? Siis on entinen alkoholisti, mutta alkoholisti kuitenkin, vaikkakin entinen ?? ??

Alkoholistilla sekä tupakoitsijalla on yksi ominaisuus joka yhdistää. Taipumus sortua uudelleen samaan paheeseen. Miksi näin on? No kun on, ei mennä syvemmälle.

Entinen tupakoitsija aloittaa todennäköisesti helpommin ja pienemmällä kiusauksella kuin sellainen kuka ei ole koskaan tupakoinut. Olen näiden tupakoimattomuusjuttujen äärellä tavannut, nähnyt, kuullut, sekä saanut vihiä henkilökohtaisesti jne. kymmenistä ihmisistä joiden tupakoimattomuus on kaatunut uudelleen tupakoinnin aloittamiseen.

Luulen että jos jotain tilastoa tai jotain lääketieteellistä seurantaa olisi tehnyt vertailun vuoksi, niin ... .. ne ketkä eivät ole koskaan polttaneet, eivät aloita niin usein aikuisiällä kuin ne joilla on taustana pitkä tupakointijakso.

No. Olenko minä tupakoitsija vai en?

Ensin vastaan minä ennenkuin syyttävä sormesi nousee. Olen vaikka en polta. Piste. En ole tupakoitsija siksi kun höyryttelen. Sillä ei ole tämän asian kanssa tekemistä. Olen tupakoitsija koska olen tupakoitsija, vähintään entinen tupakoitsija.

En voi luvata kenellekään ettenkö polttaisi enää ikinä. Tai siis tietenkin voin luvata, mutten voi tietää pidänkö lupaukseni. Mielummin sanon että en vain polta. Ei kiitos, en polta enää nykyisin. Olen myös joskus tulevaisuudessa mielelläni sellainen entinen tupakoitsija.

Kai olen entinen tupakoitsija jo nyt koska nykyisin höyryttelen enkä polta, en tiedä mitä sanoisin. En ole polttanut aikoihin. Yli 300 päivää savuttomana. Mitä siitä. ??, mitä se todistaa?? No sitä että siitä on aikaa kun viimeksi poltin. On tällaista tapahtunut ennenkin. Olen vuosien aikana ollut lyhyissä sekä pidemmissä lakossakin kymmeniä kertoja. Olen ollut sairaana jolloin en ole polttanut.

Tähän mennessä näiden tupakoimattomuuksien jälkeen joka kerta olen polttanut uuden tupakan. Tauot ovat olleet muutaman tunnin ja pisimmillään parinkin vuoden mittaisia. Yleensä muutamien tuntien mittaisia.

Liittyykö höyryttely asiaan? Olisinko tupakoitsija tai entinen tupakoitsija mikäli en höyryttelisi? Kukapa tuon tietää. Se on kuitenkin varmaa nimenomaan tällä hetkellä etten tupakoi, koska aloin höyryttelemään.

Nikotinisti

Monet sanovat olevansa entisenä tupakoitsijana nikotinisteja. Siis koukussa nikotiiniin. Tämän asian selvittäminen omalta kohdaltani ei olekaan niin yksinkertainen asia. Nikotiinikoukku voi piillä kaiken takana olematta itse paikalla??

Suurin osa niistä hetkistä jolloin olen saanut ns. "tupakoimishepulin" eli suunnattoman tupakantuskan mitä monet kutsuvat nikkiksiksi, olen selvittänyt parilla henkosella nikotiinitonta höyryä. Se "helpotuksen tunne" kun tupakan tuskissaan on vetäissyt täysin nikotiinitonta höyryä keuhkoihin ja huokaisten vapauttaessa höyryn pois keuhkoista.

Mistä se voimakas helpotuksen tunne sitten saa voimansa jos nikotiinia ei ole mailla eikä halmeilla? Onko se silti nikotiinin kaipuu joka saa tupakantuskan ilmestymään? Vai onko se vain aivoissa oleva vahva miellyttävän muiston jälki jonka tupakoiminen on "polttanut" aivojen kovalevyyn?

Yksi mikä kuitenkin kohdallani on ollut täysin varmaa, on oikeiden nikkiksien kokeminen, eli alkaneen nikotiinivajauksen puuttuminen.

Nyt puhun lyhytaikaisten nikotiinituskien puuttuminen. Vertaan siis tupakoinnin aikaista aamuröökiä tai "pakollista" tupakkaa kahvin, ruoan, tms kuvitellun hetken päätteeksi, tai joskus jopa ennen. Kun nyt niitä nikkiksiä ei vaan ole.

Nikkiksiä ei pääse tulemaan kun nikotiinikrapulaa ei ole aiheutettu. En ole 150 - 200 päivään käyttänyt nikotiinia höyryttelyssäni, enkä muutoinkaan.

Nyt on avoimeksi jäänyt asia

Nimittäin kuinka paljon nikotiinia pitää nauttia jotta siitä muodostuu sellaiset tupakoijan aamunikkikset? Riittääkö purkkatupakan jauhaminen siihen aikaansaadakseen “nikkikset”, tai jos laitan sähköhöyrystimen nesteenseen nikotiinia, tuleeko siitä nikkikset??

Minulla on nyt valmiiksi tehtynä sellaista höyrytys nestettä jossa on niksaa 0,05mg/ml ( 7.3 valmistettua ). Purkkatupakkaa eli Nicotinelliä en tässä yhteydessä halua alkaa jauhamaan, joten kokeilenpä höyryttelemällä.

Minulla on noita tankkeja höyryttimessäni useita. Laitan yhteen tuota nikotiinillista ja käytän vuoroin molempia. Kokeilen viikon verran vuoropäiviä. Tai ainakin lähes vuoropäiviä. Katsotaan?!! Tutkimustulos perustuu tunteeseen. Tiedän tällä hetkellä olevan tunnepohjani sekä tapariippuvuuteni vahvuuden hyvinkin tarkasti.

Sellainen pakonomainen "tupakointi" on muutenkin kokonaan jo poistunut, enkä tunne palkitsevani hyvän kahvin päälle itseäni "tupakalla". Sähköhöyrystin on saanut aikaseksi päinvastoin juuri sen mitä esim THL väittää ettei se mitenkään ole mahdollista. Olen päässyt tupakasta, nikotiinista, pakonomaisesta tilannetupakoinnista jne eroon vaivattomammin höyryttelyn avulla kuin aikaisemmin millään muilla konsteilla.

Nyt jos saan tuntemuksia että käyttämäni laimea nikotiinineste antaa "palkitsemisen tunnetta" tai niin että höyryttelyn määrä ja etenkin tapa muuttaa muotoaan toiseen suuntaan kuin se muutoin tapahtuisi... niin.. KOKEILEN. HUOM!

Koe alkoi tänään. Tämä on ollut aamun yhtä ainoaa henkäisyä lukuunottamatta nikotiiniton. Maistoin aamulla kypsyneitä makuliuoksia vertailun vuoksi. Eli lasken tämän päivän (9.3) nikotiinittomaksi. NULL 2018-03-09 15:17:25 5 2018-06-07 08:48:19 5

Ei kurjuutta kummempaa 11.3.2018 (niksaton)

Jäi tämänkin tilapäivityksen täydentäminen aika viime tippaan että tälle päivälle ehtii. En ole oikein kerennyt lainkaan edes höyryttelemään, saati tuntemaan mitään tuntemuksia eilisen 0,05 niksapäivän johdosta.

Sen verran voin todeta että noiden nesteiden maku on pehmentynyt molempien vielä lisää. Mutta jos nyt yhtään uskallan todeta niin se niksallinen maistuu ihan pikkuriikkisen täyteläisemmälle. Varmaa en mene sanomaan kun tuo mieli saattaa tehdä mukaan oman juttunsa. NULL 2018-03-11 08:23:14 5

Ihan normilla mennään 13.3.2018 niksaton

Meni päivä melko vähäisillä kokeiluilla. Yhden kerran oikein kunnolla keskityin tänään maistelemaan niksatonta. Ihan hyvää. Eilen maistelin nikotiinillista (0,05mg/ml) pariin kertaan. Ei mitään erikoisia tuntemuksia. Mutta onko lienee mahdotonta, vai luulenko vaan nyt ihan pahasti. Mutta .. ... laitan korvan taakse... kerron kokeilun lopuksi. NULL 2018-03-13 06:42:44 5

Maistellaan 14.3 niksallinen

Yritin ehtiä saamaan tuntemuksia. Ainut "tuntemus" taitaa olla pelkästään pieni makuvivahde. Voi olla toki sekin että maku vielä "kypsyy" muutenkin. NULL 2018-03-14 08:19:54 5

Kiireinen välipäivä niksaton 15.3.2018

Oli niin paljon erilaisia tilaisuuksia eri paikoissa etten kerennyt, enkä muistanut oikein paneutua asiaan. Sen verran että "siinähän se meni". Jos en varta vasten tietäisi niin en välittäisi niksattomuudesta lainkaan. Ilmeisesti niin pieni se ero. NULL 2018-03-15 15:54:07 5

Ei hullua hurskaammaksi!" 16.3 niksallinen

Niksakoe 1
9.3.2018 - 16.3.2018 0,05mg/ml 2018 Loppuu tänään
 Pistän tämän 9.3 aloittamani kokeen purkkiin tahi pulkkaan.

Kokeen aikana höyryttely tapahtui siis vuoropäivinä siten että joka toinen päivä samaa liuosta ilman nikotiinia ja vastaavasti joka toinen päivä nikotiinin 0,05mg/ml kanssa Kokeilemani annokset erosivat toisistaan niin vähän etten kyllä pysty sanomaan minkäänlaisia nikotiini tai höyryttely riippuvuuksia.

Tämäkin päivä on mennyt miltei samoin kuin eilinenkin päivä. Ei sanottavaa merkitystä. Mutta kuitenkin ja kyllä. Nimittäin se maku taitaa oikeastikin olla ihan pikkuriikkisen täyteläisempi kun höyryttelynesteessä on hiven nikotiinia. Pystyn ainakin erottamaan sen tankin höyryn perusteella jossa on niksaa.

Tosin en ihan heti, mutta muutaman imaisun jälkeen ehkä hivenen maistuu enempi eroa. Olihan taas koe. Koe oli lyhyt eikä paljon minkään arvoinen. Toisaalta luulen että tämäkin riittää osoittamaan ettei pienen pieni nikotiinimäärä ( 0,05mg/ml) aiheuta minkäänlaisia tuntemuksia muuta kuin ehkä maun suhteen.

Tai sekin voi olla vain lievä "suutuntuma" jonka nikotiini antaa ainakin suurissa määrissä. Muutama asia tässä kuitenkin tuli mieleen. Kerron niistä myöhemmin. NULL 2018-03-16 07:30:30 5


Makujen vuoksi su 15.4.2018

Olen miettinyt jo pidemmän aikaa että palaisinko tulevaisuudessa pieneltä osalta takaisin nikotiinin käyttäjäksi. Tein makujen osalta pienen kokeen aikaisemmin jonka voit lukea aikaisemmista tilapäivityksistä. En huomannut oikeastaan suuresti mitään erikoista kokeillessani pientä nikotiinimäärää mutta pidin siitä. Pidin mausta sekä lievästä mielen piristyksestä.

Uskon vahvasti ettei tässä nyt kuitenkaan olla palaamassa tupakoitsijaksi, enkä usko suurempaan riippuvuuteenkaan. En siltä osin luokittele itseäni nikotinistiksi. Olen jo aiemminkin osoittanut että sähköhöyryttimen käytössä voi aika helposti luopua nikotiinista. Paljon helpommin kuin tupakoidessa.

Kokeessani käytin niinkin pieniä annoksia kuin 0,05mg/ml. Huomasin maussa eroja, sekä mielialan piristymistä. Teen uuden kokeen kuun loppupuolella. Käytän vanhat höyryttelynesteeni ensin ja laitan uuden valmistumaan jo valmiiksi.

Nikotiinin määräksi heitän kerralla 0,2 - 0,6mg /ml katson miten tarkasti osaan säätää kohdalleen. Mielummin tuohon 0,2 puolelle kuitenkin.

( JK. kts Niksakoe 2 ) HUOM! Aloittaessani höyryttelyn huhtikuussa 2017, käytin 18mg/ml vahvuuksia. Kaverini käytti vanhoista varastoistaan 34mg/ml vahvuuksia sanoen sen olevan hänelle minimi jolla tupakkaa ei tee mieli. Laite meillä kummallakin oli samanlainen (meillä oli silloin MTL tyyppinen tikku).

NULL 2018-04-15 06:31:03 5


!!!!!!!!VUOSI!!!! **( Niksakoe 0,3mg/ml koe alkaa aamusta )

26.4.2018 7320 -> 9150 = 2488€ -> 3111€ Eli 7320 savuketta polttamatta mikäli lasken 20kpl/vrk tai 9150 savuketta mikäli olisin polttanut 30 savuketta/ vrk

"Onneksi olkoon! Hieno saavutus!" Sain tällaisia onnitteluja ilmoitettuani tupakoinnin lopettamiselle avatussa keskusteluryhmässä. Otin sekä otan onnittelut vastaan ilomielin sillä olenhan minä ne ansainnut. Mutta minkä ja mikä minun mielestäni on se "saavutus" jonka olen tehnyt?

Juuri se saavutus jonka tunnen itse tehneeni. Oliko se sen päätöksen tekeminen joka sai kaiken tapahtumaan? Oli ja ei. Enemmän ei. Onko se sitten tämä vuosi, onhan vuosi pitkä aika? On ja ei. Enemmän ei. No mikä se oli?

Se oli se että pysyin vankasti sekä horjumatta valitsemallani tiellä. Uskoin valitsemaani keinoon sekä apuun. En sortunut kokeilemaan jotain muuta tai muutenkaan horjunut projektissani.

Saavutustani ei siltikään saa himmeämmäksi seikka kuinka sähköhöyrystimen avulla kaikki oli niin paljon helpompaa. Se on silti oma valintani sekä keinoni jolla voitto tuli.

Ja kuten eilen ilmoitin, nikotiiniton kausi päättyy vielä määrittelemättömäksi ajaksi kokeiluni vuoksi. katotaan kuin äijän käy!!! NULL 2018-04-26 06:25:27 5


Niksakoe2

(Niksakoe 2. Kuukauden (1kk) mittainen koe (26.4.2018 -> 26.5.2018 vahvuus 0,3mg/ml )

Arkinen sunnuntai Su 10.6.2018

Ei nikotiinikrapulaa, ei nikkiksiä, ei erityistä höyryttelyn tarvetta.

Ei tainnut olla mitään merkitystä riippuvuuteen käyttämälläni nikotiinilla niksakoe 2 aikana. Aikaa ylenpalttisieen pähkäilyyn tai joutilaana suoritettuun höyryttelyyn ei oiken irronnut tänään koko päivän aikana. Olin kotitalolla verstas rakennusta siivoilemassa jotta pääsen rakentamaan autoa ja muita juttuja. Mutta kun näitä arjen juttuja tein kovin innoissani niin tulinpa silti erästä asiaa pähkäillyksi siinä "vasemmalla" hmm kädellä.

Olisi kiva jos asiasta olisi saatavilla ihan tutkimustulostakin ajatukseni tueksi. .... Sellainen tupakoitsija joka siirtyy höyryttelyyn tietoisena tavoitteena päästä eroon tupakoinnista sekä lisäksi vähentää nikotiinin vähitellen kokonaan pois, on noin 3 - 5 vuoden jälkeen automaattisesti lopettanut tai lopettamassa myös höyryttelyn. .....

Höyryttelijän on oman kokemukseni mukaan kuitenkin hyvin helppo päästä nikotiinista eroon. Luulenpa että monet jopa hosuvat nikotiinittomuuden tuloksia liian varhain.

Olen alkanut saada vahvistusta ajatukselleni että kerran nikotiinista eroon pääseenä ja pitkään käyttämättä olleena ( 100 - 200 pv ) alkaa kausi jolloin muilla asioilla on suurempi merkitys. NULL 2018-06-10 07:22:15 5


Tasaista pitelee

Kirjoitan tässä välissä "äkkiseltään" sanontaani lainatakseni mielen sopukoista mietteitä ylös. Ei ole tupakan kanssa ongelmia ollut. Muutaman kerran on joku mielen sopukoista löytynyt "pikkupiru" käynyt houkuttelemassa tupakoimaan, mutta niin heikosti ja lyhyesti etten ole oikeastaan edes reagoinut asiaan.

Ei ole höyryttelykään ongelmia tuottanut. Höyryttely on vakiintunut sellaiseksi että jos on mielekästä ja innostavaa tekemistä niin koko päivä menee siinä höyryttelemättä. Jos taas muuten joutilaana rupattelee ja istuu kesäpäivää terassilla tai muutonkin, voi höyrytellä sellaisia pikkupossahduksia tiheäänkin tahtiin. Kuitenkaan päivittäinen millilitramäärä ei yllä edes aikaisempaan keskivertomäärään ei edes kiivaimpina pussahtelupäivinä.

En siis osaa olla kuin tyytyväinen. Olen tosi iloinen että tulin uskaltaneeksi valita höyryttelyn tupakoimattomuusprojektini voimavaraksi. Nyt olen taas niksakoe 2 jälkeen höyrytellyt kokonaan ilman nikotiinia. (Koe2 26.4.2018 -> 26.5.2018 0,3mg/ml )

Olen suunnitellut suorittaa vielä uuden niksakokeen. niksakoe 1 meni muistaakseni jollain 0,05 mg/ml lukemilla ja niksakoe 2 jollain 0,3 --- mg/ml lukemilla.

Kummassakaan kokeessa en jälkeenpäin sanottuna kokenut mitään riippuvuuksiin vaikuttavaa. Kahta huomiota joita voi sekä voin hyvinkin kyseenalaistaa en voi kuitenkaan ohittaa.

Ensimmäinen on maku. Höyry vaan maistuu pienelläkin niksamäärällä tukusammalle ja paremmalle. Toinen on mielen rauhoittumisen tunne yhdistettynä mielen virkeyteen. Jälkimmäistä en pysty millään muotoa todistamaan, perustelemaan mutta fiilksen tunnistin, tunnistan vieläkin.

Siksi tulenkin kokeilemaan jossain vaiheessa jopa 0,7 - 1,5 mg/ml lukemilla olevan kokeen. Tunnustelen asiaa mielessäni vielä hetken aikaa ennen kokeen suorittamista.

Erityisen tärkeää on huomioida noita lukemia vertaillessa ettei päivän aikana nauttimani nikotiini määrä todellisuudessa vastaa edes yhtä tai puolikastakaan oikeata tupakkaa. ( kts aikaisemmat kirjoitukset sekä jopa tutkimustulokset ). Tämä johtuu hyvinkin paljon erilaisesta nikotiinin imeytymisestä verrattuna oikeaan tupakkaan.

Niksakoe 3 odotellessa.

ps. Ai nii. Olen taas "polttanut" yhden poskisavun verran oikeaa tupakkaa. Sain juhannuksena tehtäväkseni pidellä röökiä hetken aikaa johon sitten totesin että verona menee yhdet sauhut. Nii?? No mille maistui?? Ihan samalle kuin aina ennenkin, mutta siihen se jäi.

NULL 2018-07-04 12:28:15 5


Niksakoe3 (8.8.2018)

470 päivää savuttomana!,485 päivää höyryttelyä,7975 - 9950 tupakkaa polttamatta. noin + 3000 € tupakaa ostamatta.

Niksakoe3: 24.7 - 6.8.2018 )

Koko lomareissun ajan testasin "vahvemmin nikotinisoitua" nestettä. Aluksi neste oli 1,3mg/ml vahvuista, mutta jo ensimmäisen säiliöllisen jälkeen laimensin nesteen kutakuinkin 1mg/ml vahvuiseksi. Syy oli lievä kurkunpään kirvely ja sitä kautta yskittyttävä vaikutus. ( huom sähköhöyryttimen höyryssä ei ole puuduttavia aineita kuten tupakassa on. )

En kertonut läheiselleni ts. henkilöille joiden seurassa höyryttelin, että minulla oli lievästi nikotiniillistä höyryä käytössä. halusin tehdä tuntemuskokeen omin tiedoin. Uskon tietenkin että olisin tottunut pienen alkuvaikeuden jälkeen tähän vahvempaankin nesteeseen, mutta n. 1mg/ml vastaa kuitenkin tässä kokeilutarkoituksessa lähes samaa kuin 1,3mg/ml.

Tuntemuksia:

Nikotiini tuntui aluksi. Tämä nikotiinimäärä (1mg/ml DTL laite ) oli ensimmäinen koekerta kun kehoni tunnisti höyryssä olevan nikotiinin, ja tunsin pientä huimausta sekä pahaa oloa aluksi. Kuitenkin jo toisena päivänä huimaava olo oli poistunut kokonaan.

Aiemmissa kokeissa (1 sekä 2 ) nikotiinimäärä oli niin alhainen ettei tällaista tuntemusta lainkaan esiintynyt.

Rauhallisuus.

Nikotiini tuntuu "mukavalle" pieninä annoksina. Nikotiini maustaa sähköhöyryttimen höyryä täyteläisemmäksi. Höyryttelyn jälkeen olo oli ensimmäistä päivää lukuunottamatta erityisen miellyttävä sekä rauhallinen. Nikotiinin mieltä piristävän vaikutuksen vuoksi mieli on aktiivisemman oloinen.

Tupakkaa ei tehnyt kokeen aikana kertaakaan mieli. En pysty sanomaan onko tällä väittämällä nikotiinin kanssa tai yleensäkään tämän kokeen kanssa mitään tekemistä. On yhtä paljon täysin mahdollista että minulla oli ja on jo muutenkin sellainen hetki tai kausi jolloin ei vaan sattunut kertaakaan tekemään tupakkaa mieli. Tämä tupakoimattomuus kun alkaa jo olemaan pikkuhiljaa muutenkin niin vahvasti osa minua.

Käytin kokeen aikana aika tarkkaan 100ml nestettä jonka vahvuus oli n. 1mg/ml

Selkeää silti on jo (varsinkin aiemminkin ) huomattuna että lievä nikotiinimäärä sähköhöyryttimen nesteessä rauhoittaa mieltä sekä virkistää oloa. Ja sitä kautta varsinaisia mielleyhtymiä tai hermotilanteita "pakko saada röökii" ei tule niin herkästi sellaisellekaan jolle tupakoinnin lopettamisesta on kulunut lyhyemmän aikaa kuin minulla.

Nyt tätä kirjoittaessa on jo kulunut pari päivää taas uudelleen nikotiinittomasti. Ei siltikään kaipuuta tupakointiin tai muitakaan edes pieniäkään "nikkiksiä" ei havaittavissa.

Nikotiini, tai siis sen äkillinen lopettaminen ei aiheuttanut sellaista "tyhjää tupakan kaipuullista oloa" kuin aikoinaan tupakoinnin lopettaminen. Yhtäkään samanlaista tuntemusta ei ole esiintynyt. Olo on rauhallinen sekä itsevarma. Tupakan vieroitus oli ihan kokonaan toinen asia.

Mikäli kuitenkin tulen saamaan tuntemuksia, kirjoitan ne näiden katkoviivojen väliin. --- jne.. HUOM! 8.8.2019 --> 5.12.209 välinen aika ilman nikotiinia. Ei edelleenkään huomioita. ---

Viimeinen niksakoe

Luulen vahvasti että tämä oli viimeinen niksakoe kokeenomaisessa merkityksessä. Kaikki tekemäni niksakokeet 1,2 ja 3 olivat erittäin mielenkiintoisia kokemuksia. On mielenkiintoista seurata oman kehon sekä mielen toimintaa samalla pohtien tupakoinnin lopettamiseen liittyviä myyttejä.

Jos tulevaisuudessa tulen käyttämään niksaa tai en käytä niksaa se on aika puhtaasti makujuttu tai muu mielen juttu. En siis näillä näkymin tarkkaile kokeenomaisesti enää tuntemuksiani nikotiinin suhteen. Höyryttelen tai en höyryttele.

Olen huomannut "Tupakasta eroon" , sekä "Tupakoinnin jälkeen" että valitsemani keino tupakoimattomuuteen sekä savuttomuuteen onnistui kohdallani sähköhöyryttimellä kaikkein kivuttomimmin.

Pelko siitä että olisin silti tupakoitsija tai muutoin nikotiinin orja tällä menetelmällä on osoittautunut aivan turhaksi. En usko että menetelmässäni on tupakointiin palaamiseksi mitään "kiihottavia" elementtejä vaan päinvastoin.

Minulla on varma olo siitä että pystyn pysymään kokonaan erossa tupakasta. Uskon etten ole liiaksi kiintynyt edes korvaavaan menetelmääni koska koen olevani erossa juuri niistä asioista joista tupakointi tunnetaan vaarallisena koukuttajana eli nikotiini ja nikotiinitason ylläpitona tupakointi oikealla tupakalla.

En ole tupakoitsija, mutta olen entinen tupakoitsija

Uskallan ajatella etten ole tupakoitsija sanan aktiivisessa merkityksessä. Siis en polta analogista oikeata tupakkaa. On aivan sama olisinko päässyt tupakoinnista eroon purkkatupakalla tai mehupillillä.

Mutta olen tupakoitsija sanan toisessa merkityksessä. Olen tupakoitsija, siis entinen tupakoitsija varmaan lopun elämääni. Kynnys tupakoinnin uudelleen aloittamiselle on matalampi kuin vastaavan ikäiselle ihmiselle kuka ei koskaan ole aktiivisesti polttanut tupakkaa.

Ratkeaminen tupakoimaan uudelleen on jo kerran aiemminkin tapahtunut kahden vuoden tupakoimattomuuden jälkeen. Mikä nyt olisi muuttunut, paitsi vahvempi (sähköhöyrystin) keino pysytellä erossa oikeasta tupakasta.

En ole nikotinisti.

Vaikka joskus haluaisinkin polttaa savukkeen, se ei todellakaan johdu nikotiinin puutteesta. Ei edes mielleyhtymästä pelkkään nikotiiniin, vaan totutusta tupakoinnin mielleyhtymästä entisestä tupakoinnin maailmasta.

Nikotiinin asemaa on vahvasti liioiteltu. Kun nikotiinista on kerran päässyt eroon yli sadaksi päiväksi esimerkiksi juuri sähköhöyryttelyn avulla, on mielen sopukoihin kytkeytynyt muita hyvänolon kytköksiä.

Toisaalta nikotiinin käyttö pienissä määrissä vaikka loputtomiin, on nautintoaineen käyttöä samoin kuin kahvin kofeiinin käyttö. Luulen vahvasti että nikotiinin merkitystä on nostettu esille lääkeyhtiöiden markkinoinnin takia edistääkseen nikotiinin myyntiä. ( "Terveysnikotiini" ) Hip hei ja hurraa! Nostan maljan itselleni. NULL 2018-08-08 08:13:38 5


*